Η τοπική ποδοσφαιρική ένωση κοινοποίησε δήλωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της, για τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την πρόσφατη παραίτηση του απ΄ την θέση του προέδρου της «Ένωσης». Στην δήλωση γίνεται λόγος για σχεδιασμό  «που εξυφαίνεται τόσο καιρό κι είχε ως στόχο και τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας κ. Παπακωνσταντίνου» και τονίζεται ότι τα μέλη του ΔΣ «θα είμαστε δίπλα του, όπως όλα αυτά τα χρόνια, να τον στηρίξουμε σε αυτή την περιπέτεια που κάποιοι έχουν επιλέξει, βέβαιοι ότι η τελική κατάληξη θα είναι η δικαίωση του».

Αναλυτικά η σχετική επίσημη δήλωση αναφέρει: «Ο σχεδιασμός που εξυφαίνεται τόσο καιρό κι είχε ως στόχο και τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αναμενόμενο ότι θα κορυφωθεί όταν θα απομακρυνόταν από την θέση που του εμπιστεύτηκαν τα σωματεία της Εύβοιας. Δεν φανταζόμασταν, όμως, ότι θα υπήρχε τέτοια βιασύνη κι ειδικά από θεσμικούς παράγοντες, με ερμηνείες που σηκώνουν πολύ συζήτηση, για την απομάκρυνσή του, πριν ακόμα αποφασίσει η δικαιοσύνη, που είναι αρμόδια να χειρίζεται τέτοια θέματα.

Εμείς, τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας, οι συνεργάτες και φίλοι του Γιάννη Παπακωνσταντίνου, εμείς που γνωρίζουμε, πιθανώς, καλύτερα από τον καθένα την πορεία του στο ποδόσφαιρο, δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα του, όπως όλα αυτά τα χρόνια, να τον στηρίξουμε σε αυτή την περιπέτεια που κάποιοι έχουν επιλέξει, βέβαιοι ότι η τελική κατάληξη θα είναι η δικαίωση του κι η επιστροφή του στο άθλημα που αγαπάει.

Διαβεβαιώνουμε μάλιστα ότι θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχει χαράξει κι είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνει δίπλα μας, ενεργό μέλος του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου!»