Στην επικύρωση των βαθμολογιών στις τρεις κατηγορίες της Εύβοιας, όπως είχαν διαμορφωθεί στη διακοπή των πρωταθλημάτων, προχώρησε η ΕΠΣΕ μετά την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και όπου δε κατέστη εφικτό δια περιφορας του Δ.Σ.

Παράλληλα ορίστηκε για τις 1 Ιουνίου η επόμενη συνεδρίαση όπου θα αποφασιστούν το σημαντικότερο θέμα που μένει ανοιχτό και δεν είναι άλλο από την μορφή με την οποία θα γίνει η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα γίνει και η κλήρωση μεταξύ των φιναλίστ του Κυπέλλου, Ηρακλή Ψαχνών και Ελλήσποντου, για να προκύψει η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Εύβοια στο Κύπελλο Ελλάδας 2020-21.

(σ.σ.: Κακώς αναφέρεται ότι θα γίνει ανάδειξη Κυπελλούχου Εύβοιας. Θα είναι ατόπημα, η ομάδα που θα προκύψει από κλήρωση, να θεωρείται ως κάτοχος του Κυπέλλου ανεξάρτητα αν δεν υπάρξει απονομή τροπαίου. Όπως επίσης, θα είναι εξίσου άστοχο, αν στο παλμαρέ των Κυπελλούχων καταχωρηθεί ως τέτοια η τυχερή της κλήρωσης. Άλλωστε έχουν αρνηθεί δημόσια οι δύο φιναλίστ την περίπτωση να χαρακτηριστούν Κυπελλούχοι μέσα από κλήρο!!!)

Οι αποφάσεις του Δ.Σ.

1. Συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας η αναστολή λειτουργίας των γραφείων της Ένωσης με βάση την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.
2. Με ομόφωνη απόφαση επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας, όπως είχαν διαμορφωθεί στη διακοπή των πρωταθλημάτων, με βάση την απόφαση της Ε.Π.Ο.
3. Αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί την 1/6/2020 και ώρα 18.00 πριν το επόμενο Δ.Σ. η κλήρωση για την ανάδειξη του κυπελλούχου Ευβοίας, που θα εκπροσωπήσει την Ένωσή μας στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος ης νέας αγωνιστικής περιόδου με την παρουσία δύο εκπροσώπων από κάθε ομάδα.
4. Συζητήθηκε η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της περιόδου που διακόπηκε λόγω της πανδημίας. Αφού τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ., υπήρξε σε μεγάλο βαθμό ταύτιση απόψεων και κοινή επιθυμία όλων να τηρηθεί η αρχική προκήρυξη στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η απόφαση του Δ.Σ. για την αναδιάρθρωση θα ανακοινωθεί στο επόμενο Δ.Σ.