Σε κατάσταση σοκ εξακολουθούν να βρίσκονται οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας προσπαθώντας να βάλουν σε μία τάξη της σκέψεις και να προγραμματίσουν την ζωή τους με βάση τα δεδομένα που διαμόρφωσε η πυρκαγιά.

Φυσικό είναι να έχουν επηρεαστεί όλες οι πτυχές δραστηριοποίησης της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ αυτών και ο αθλητισμός. Έτσι, σε συνέχεια, της επιστολής προς την ΕΠΟ για άμεση έμπρακτη στήριξη των 22 ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής, αντιπροσωπεία της ΕΠΣΕ πραγματοποίησε περιοδεία την περασμένη Παρασκευή (13/8) στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια.

Ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πίσχινας, συνοδευόμενοι από τα μέλη του ΔΣ της Βορείου Ευβοίας Γιώργο Αλαφάκη, Λευτέρη Κατσαντώνη, Άγγελο Μισιρλή και Δημήτρη Πανταζή πραγματοποίησαν συναντήσεις με παράγοντες των σωματείων που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και επισκέφτηκαν τα γήπεδα ώστε να διαπιστώσουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Σ’ ότι αφορά την κατάσταση των γηπέδων, το μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το γήπεδο του Ατρόμητου Βασιλικών που έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Άμεση παρέμβαση χρειάζεται το γήπεδο του Ολυμπιακού Λίμνης καθώς αν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές σε ύδρευση και ηλεκτροδότηση τότε ο φυσικός χλοοτάπητας οδηγείται σε καταστροφή. Μικρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα γήπεδα Γουβών, Σκεπαστής και Κεχριών.

Εκτός των εγκαταστάσεων, τα σωματεία έχουν επηρεαστεί άμεσα από τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς εξαιτίας της απορρύθμισης της τοπικής οικονομίας και της επαγγελματικής αβεβαιότητας των κατοίκων. Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με παράγοντες των σωματείων της Σκεπαστής, των Κεχριών, του Ολυμπιακού Λίμνης, της Αιδηψού, της ΟΠΑ Αιδηψού, της Ιστιαίας, των Ωρεών, του Αρτεμησιακού, των Γουβών, του Ταξιάρχη, του Ατρόμητου Βασιλικών, του Μαντουδίου, της Κηρίνθου και της Δόξας Προκοπίου προέκυψε η κοινή επιθυμία όλων για μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των φετινών διοργανώσεων (πρωτάθλημα και Κύπελλο), ώστε οι ομάδες να μπορέσουν να ανασυνταχτούν.

Η αντιπροσωπία της ΕΠΣΕ ενημέρωσε τα σωματεία σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να εξασφαλιστεί σύντομα μία οικονομική ενίσχυσή τους, πέραν από την βοήθεια που θα παρασχεθεί από την ίδια στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της.