Σήμερα Τετάρτη 25/4 στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΕ, στα γραφεία της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης (Λεωφόρος Χαϊνά-Χαλκίδα). Κατά την διάρκεια της θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους αγώνες κατάταξης β΄ κατηγορίας, των ομάδων που θα καταλάβουν την δεύτερη θέση (πρώτου, δεύτερου και τρίτου ομίλου) και τις ομάδες που θα καταλάβουν την προτελευταία θέση σε κάθε όμιλο. Ήδη Ακράτητος Κεχριών (στον πρώτο), Καλοχώρι/Παντείχι (στον δεύτερο) και Μιαούλης Φύλλων (στον τρίτο) έχουν εξασφαλίσει την δεύτερη θέση και θ΄ αγωνιστούν μεταξύ τους σε μίνι-πρωτάθλημα ενός γύρου (σε ουδέτερες έδρες) για την περίπτωση που «αδειάσει» κάποια θέση (ή και περισσότερες) στην Α΄ ΕΠΣΕ, να έχει  να έχει διαμορφωθεί η κατάταξη των ομάδων στην Β΄ ΕΠΣΕ.

Αξίζει ακόμη ν΄ αναφέρουμε ότι στην προκήρυξη πρωταθλημάτων της ΕΠΣΕ, γίνεται αναφορά (στο άρθρο 28) ενδεχόμενου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της περιόδου 2018-19 σε δύο κατηγορίες (η ΕΠΣΕ «διατηρεί το δικαίωμα σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, δεν επαρκεί για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος σε τρεις ομίλους, να προχωρήσει σε ενοποίηση της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας»). Σ΄ αυτήν την περίπτωση, η Α΄ ΕΠΣΕ θα γίνει με την συμμετοχή 18 ομάδων. Οι δύο επιπλεόν ομάδες που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ κατηγορία θα είναι «η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στους αγώνες κατάταξης μεταξύ των δευτεραθλητών της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και η ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που θα έχει καταλάβει την υψηλότερη θέση, μεταξύ των υποβιβασθέντων από την Α΄ στη Β΄ Κατηγορία» (δηλαδή σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα η 14η-την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα καταλάβουν τα Κόσκινα).

Σ΄ ότι αφορά τους αγώνες κατάταξης των προτελευταίων για την αποφυγή μιας θέσης που οδηγεί σε υποβιβασμό, μόνο το Μαρμάρι είναι βέβαιο πως θα συμμετάσχει, ως η ομάδα απ΄ τον τρίτο όμιλο που βρέθηκε μια θέση πριν το τέλος. Απ΄ τον 1ο όμιλο Ερμής Πηλίου, Ελληνικά και Βυζάντιο Νέου Πύργου θα δώσουν μάχη στην τελευταία αγωνιστική για την αποφυγή της θέσης των μπαράζ παραμονής, αλλά και της -τελευταίας- θέσης που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό. Στον δεύτερο όμιλο η Αθλόπολις έχει -ως τελευταία- ήδη υποβιβαστεί, ενώ Κάνηθος, Αφράτι, Εύριπος και ΑΕ Χαλκίδας, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, στην -επίσης- προσεχή τελευταία αγωνιστική.

*Ακόμη η ΕΠΣΕ ανακοίνωσε, ότι την Κυριακή 29/4 (και όχι το Σάββατο όπως είχε αρχικά οριστεί) μετά τον αγώνα Ωρεοί-Κήρινθος (ώρα έναρξης: 5 μ.μ.), που θα γίνει στο γήπεδο του Νέου Πύργου (και όχι στην Αιδηψό όπως είχε οριστεί αρχικά), θ΄ ακολουθήσει απονομή κυπέλλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της ΕΠΣΕ,  από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΕ στην πρωταθλήτρια ομάδα των Ωρεών.