Το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε τρία διαφορετικά ποδοσφαιρικά διαμερίσματα του νομού που από φέτος έγινα τέσσερα προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες και περιττές μετακινήσεις οι διοικήσεις των σωματείων σε βορρά και νότο στους δύσκολους και χαλεπούς οικονομικά και υγειονομικά καιρούς που διανύουμε αφενός, αλλά και να μην αισθάνονται απομακρυσμένα και σωματεία “δεύτερης κατηγορίας” και παραγκωνισμένα, έγινε πλέων θεσμός.

Έτσι χθες το βράδι σε καφετέρια(ΑΠΟΛΛΩΝ) της παραλίας των Λουτρών Αιδηψού η διοίκηση της ΕΠΣ Εύβοιας μέλη της οποίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Ρέτσα μετακινήθηκαν έως εκεί, έκοψαν την πρώτη για φέτος “Αγιοβασιλιάτικη“ πίτα παρουσία εκπροσώπων δέκα τριών(13) σωματίων (Αιδηψός ,Ιστιαία ,Βασιλικά, Ολυμπιακός Λίμνης ,Αρτεμησιακός ,Ταξιάρχης,Κήρινθος, ΟΠΑ Αιδηψού,Γούβες,ΠΑΟ Λίχας Πανηλιακός,ΑΣ Αιδηψού Αγδίνες) από τα δέκα έξι(16) συνολικά της περιοχής.

Απουσίασαν το Μαντούδι ,το Προκόπι και το Πήλι που θα παραβρεθούν στην επόμενη κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή δευτέρα στην Αρτάκη.

Η τύχη “χαμογέλασε” στα σωματεία Βασιλικά και Γούβες που κέρδισαν από μια δωρεάν διαιτησία και στις Αγδίνες που τους έτυχε ο κλήρος των 200 ευρώ.

Την σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος Γιάννης Ρετσας πέρα από τις ευχές για καλή χρονιά έκανε ένα μήνι απολογισμό για τα πεπραγμένα της διοίκησης στην χρονιά που έφυγε ενώ η μεγάλη είδηση που ανακοίνωσε είναι ότι ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα και επιτέλους η ΕΠΣΕ αποκτά το δικό της σπίτι, τα δικά της ιδιόκτητα γραφεία(!!!) με τις υπογραφές και τα συμβόλαια να πραγματοποιούνται αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες που τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν, καθώς γίνεται, ίσως, η πρώτη πανελλαδικά ποδοσφαιρική ένωση που αποκτά ιδιόκτητα γραφεία.

Επίσης ανακοίνωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει το αρχείο της ένωσης σε προ κατ κτίσμα στο γνωσιακό γήπεδο το οποίο θα παραχωρηθεί από το δήμο Χαλκιδαίων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζiάς τονίζοντας και απαριθμώντας τις προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος στους τομείς των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Παρόντες από πλευράς ένωσης ήταν ,πέρα από τον πρόεδρο Γιάννη Ρέτσα ,ο γενικός. Γραμματέας Γιώργος Πίσχινας, ο ταμίας της ένωσης Γιάννης Λάμπρου , Γιώργος Αλαφάκης, Άγγελος Μισιρλής, Λευτέρης Κατσαντώνης(δική του προσφορά ήταν η πίτα που κόπηκε…) και Δημήτρης Πανταζής του οποίου μάλιστα ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο η υποψηφιότητά του στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές , η γραμματέας της ένωσης Αγγελική Κοκκίνου το νέο μέλος της επιτροπής διαιτησίας Στέλιος Φώτης και ο διαιτητής Παπακυριάκος Θανάσης.

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ