Με αφορμή  ανακοίνωση  του σωματείου Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης  για τον αγώνα 05.12.2021Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ –Α.Ο ΚΑΡΥΣΤΟΥ και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνουμε ότι:

Την Κυριακή05.12.2021είχε οριστεί  από την  αρμόδια επιτροπή της Ένωσης, ο αγώνας  Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ – Α.Ο ΚΑΡΥΣΤΟΥ για το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της  Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Το σωματείο Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ δια του εκπροσώπου του κυρίου ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΓΙΑ,  ζήτησε την αναβολή του εν λόγω  αγώνα  με το πρόσχημα ότι τρείς ποδοσφαιριστές  βρέθηκαν θετικοί στον ιό covid 19.

Η αρμόδια επιτροπή της  Ένωσης- παρόλο που  το αίτημα δεν υποβλήθηκε εγγράφως-, λαμβάνοντας υπόψη της,  τις διευκρινιστικές οδηγίες του ΕΟΔΥ,  ότι  αναβολή αγώνων θα πραγματοποιείται μόνο σε περίπτωση  που τα θετικά κρούσματα  ομάδας θα  ανέρχονται  σε πέντε τον αριθμό, έκρινε, ότι  ο αγώνας θα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά, χωρίς  τη συμμετοχή των τριών αυτών ποδοσφαιριστών, έχοντας  υπόψη της μάλιστα,  ότι το εν λόγω  σωματείο,  είχε στη δύναμή του ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών που είχαν τις προϋποθέσεις  για  να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος του σωματείου, την Παρασκευή 03.12.2021 προσπάθησε  με δόλιο και παραπλανητικό τρόπο να εξαπατήσει την επιτροπή,   επικαλούμενος τέταρτο θετικό  κρούσμα και μάλιστα για ποδοσφαιριστή που τυγχάνει ανενεργός  για πολλά χρόνια,  αλλά και που δεν  έχει  τις προϋποθέσεις  που  ορίζουν οι κανονισμοί για να  συμμετέχει σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος.

Συνέχισε μάλιστα την προσπάθεια εξαπάτησης και το Σαββατοκύριακο 4-5/12  ισχυριζόμενος ότι βρέθηκε θετικός και άλλος  ποδοσφαιριστής,  χωρίς βεβαίως να έχει πραγματοποιηθεί τεστ ανίχνευσης του ιού.

Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του σωματείου Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ σε βάρος της Ένωσης, είναι αβάσιμα, εμπεριέχουν σκοπιμότητα και  προσβάλλουν    τα θεσμικά  της  όργανα.

Θέλουν να αποπροσανατολίσουν το φίλαθλο κόσμο με κακοήθη  στρέβλωση της αλήθειας, να αμαυρώσουν την εικόνα της Ένωσης  και να δημιουργήσουν   προβλήματα   στην  ομαλή  εξέλιξη  των  πρωταθλημάτων  της .

Οι «εκπρόσωποι» του σωματείου Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ,   θα πρέπει να κατανοήσουν,   πως  η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, εκτός των  άλλων, προϋποθέτει  σοβαρότητα,  υπευθυνότητα  και  εφαρμογή των κανονισμών  που το διέπουν.

Πρόσωπα που δεν έχουν τις  στοιχειώδεις προϋποθέσεις  και που  δεν μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα του σωματείου τους αλλά και του  «ευ αγωνίζεσθε» ,αξιόπιστα και  υπεύθυνα , καλύτερα να απομακρυνθούν από το χώρο.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται  υγιείς παράγοντες, που να το αγαπούν  και να το προάγουν.

Τους χαρακτηρισμούς δε,   σε βάρος  της διοίκησης και των θεσμικών οργάνων της Ένωσης,  τους επιστρέφουμε  στους εμπνευστές της απαράδεκτης   και συκοφαντικής ανακοίνωσης.