Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (19 Νοε. 2021) συγκέντρωση, αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΠΣ Ευβοίας με τους αξιολογημένους διαιτητές, αλλά και με διαιτητές που έχουν μεγάλες εμπειρίες!
Στην διάρκεια αυτής της συνάντησης συζητήθηκαν, θέματα που αφορούν και απασχολούν τους διαιτητές, στους μέχρι τώρα αγώνες των πρωταθλημάτων της Εύβοιας, έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις!
Να σημειωθεί ότι η όλη συζήτηση-συνάντηση, έγινε μέσα σ’ ένα ήρεμο και  εξαιρετικό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων αλλά με πλήρη αλληλοκατανόηση, θέσεων και προτάσεων, εκατέρωθεν!

Κυρίαρχο ζήτημα της συζήτησης, τα προβλήματα βίας, περιορισμένα μεν, αλλά οπωσδήποτε σοβαρά, που παρουσιάστηκαν στις πρώτες αγωνιστικές, σε κάποια Ευβοϊκά γήπεδα!
Το ΔΣ της ΕΠΣΕ, δια στόματος του προέδρου Γιαννη Ρέτσα, καταδίκασε, απερίφραστα, τα γεγονότα αυτά και διαβεβαίωσε όλους ότι θα εφαρμοστούν, απόλυτα, οι ισχύοντες νόμοι και διατάξεις και ότι θα επιβληθούν, χωρίς ΄΄εκπτώσεις΄΄ οι ποινές που πρέπει στους υπαίτιους, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΕ!
Ο πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας, τόνισε με νόημα, ότι η εποχή των εκπτώσεων και της ατιμωρησίας κάποιων, έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα.
Οι διαιτητές από την μεριά τους ζήτησαν, να μην υπάρχουν ανοχές και υποχωρήσεις στα θέματα, που αφορούν την βία στα γήπεδα, απ’ όπου και αν προέρχεται ή απευθύνεται, τονίζοντας ότι ευθύνες υπάρχουν και σε όσους ΄΄καλύπτουν΄΄ ή αποσιωπούν τέτοια περιστατικά!

Η Ένωση αποφάσισε να μην εισπράξει το ποσοστό 15% των αμοιβών που βάση νόμου δικαιούνται να εισπράξει από τους διαιτητές, να επαναφέρει την μετακίνηση από 0,25 σε 0,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο, λόγω αύξησης της τιμής των καυσίμων και να ενισχύσει από το ταμείο της οικονομικά τους διαιτητές που αγωνίζονται σε διπλούς αγώνες στη Βόρεια και Νότια Εύβοια.
Από τις πλευρά τους οι διαιτητές θα κάνουν μία δωρεάν διαιτησία στον πρώτο και μία στον δεύτερο γύρο με την Ένωση να μην εισπράττει το ποσοστό των αγώνων που της αναλογεί.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε η πρώτη δωρεάν διαιτησία (με καταβολή μόνον των εξόδων μετακίνησης)
.