Κάτω από πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες έγινε φέτος, μια εκδήλωση, που σε διαφορετικές -και συνήθεις- καταστάσεις αποτελούσε ένα μεγάλο γεγονός, μια γιορτή για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου!
Πρόκειται φυσικά για την εκδήλωση της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας!
Το ειδυλλιακό τοπίο του ξενοδοχείου ″ΠΕΛΑΓΟΣ″ (μεγάλος χορηγός της ΕΠΣΕ), το ″αντικατέστησε″, το φιλόξενο, αλλά ″άχρωμο″ αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας! Η επιδημία του κοροναϊού, συνεχίζει και απειλεί, σε παγκόσμιο επίπεδο την ανθρωπότητα…

Για τον ″φόβο, λοιπόν, των Ιουδαίων″, προτιμήθηκε ο χώρος αυτός!
Η οργάνωση της όλης εκδήλωσης, από πλευράς ΕΠΣΕ (Διοίκησης και Υπαλλήλων), ήταν άψογη και υποδειγματική, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ απόλυτη ήταν συμμόρφωση όλων όσων παραβρέθηκαν με τις υποδείξεις και τις συστάσεις.

Βέβαια, για ν’ ακριβολογούμε, κάθε άλλο παρά όμορφη είναι μια εικόνα με πρόσωπα καλυμμένα από μάσκες, όμως η υγεία είναι πάνω απ’ όλα!

Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών της πρόσφατης θεομηνίας στην Εύβοια…!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση 1′ σιγής στην μνήμη των νεκρών της Εύβοιας στην πρόσφατη θεομηνία.

Στην εκδήλωση πέρα από το σύνολο των διοικούντων την ΕΠΣΕ, τίμησαν με την παρουσία τους:

 • εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, οι Γιώργος Κελαϊδίτης (Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας), Ηλίας Μπουρμάς (Πολιτισμός-Τουρισμός) και Κώστας Γαλάνης (Παιδεία-Αθλητισμός).
 • η Δήμαρχος Χαλκιδαίων Έλενα Βάκα,
 • ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων Γιώργος Ψαθάς,
 • και ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Δημήτρης Σκοπελίτης.

Τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες, για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας:

 • η πρώην Γραμματέας και Διευθύντρια της ΕΠΣΕ Βάσω Ηλία, 
 • ο παλιός ποδοσφαιριστής και γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Παπάνταζης,

…και οι αείμνηστοι:

 • Νίκος Δαφνής, παράγοντας και διοικητικός Σύμβουλος της ΕΠΣΕ.
 • Φώτης Αναστασίου, Δημοτικός Σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Σύμβουλος του ΔΣ της ΕΠΣΕ,
 • Γιώργος Γκάβαλης, ο μεγάλος Αρτακιανός ποδοσφαιριστής,
 • Μπάμπης Τσιργιώτης, ένας από τους κορυφαίους Ευβοιώτες ποδοσφαιριστές, όλων των εποχών (ΑΟ Αυλωναρίου-Ταμυναϊκός), διεθνής με την Εθνική Ενόπλων και διοικητικός Σύμβουλος της ΕΠΣΕ.
 • και ο Δημήτρης Παπουτσής, ένας εμβληματικός Χαλκιδαίος ποδοσφαιριστής.

*Τέλος το το  κύπελλο   ήθους   μοιράστηκαν οι  ομάδες  του Α.Ο ΠΙΣΣΩΝΑ  και   Α.Σ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ,   για   την   ποδοσφαιρική   περίοδο   2019-2020.

Στην σύντομη ομιλία της η Δήμαρχος Χαλκιδαίων Έλενα Βάκα, αναφέρθηκε στις πάρα πολλές δραστικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, του Δήμου, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, στον ένα χρόνο της τωρινής Δημοτικής Αρχής! Με τον τρόπο αυτό και παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες και παρά τις τεράστιες καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία, το Αθλητικό τοπίο του Δήμου της Χαλκίδας, πέρασε από την εγκατάλειψη και τον μαρασμό, σε μια νέα δημιουργική και εποικοδομητική περίοδο! Η Δήμαρχος έκλεισε λέγοντας ότι οι παρεμβάσεις θα είναι ακόμα πιο ουσιαστικές, οι επεμβάσεις στις καταστροφές της θεομηνίας, άμεσες και γενικά ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις ομάδες του!
Στο ίδιο μήκος κύματος και η σύντομη ομιλία του Δημάρχου Μεσσαπίων-Διρφύων Γιώργου Ψαθά, με παρεμβάσεις επισκευής και βελτίωσης των Αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και οικονομική ενίσχυση των σωματείων.

Ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Εύβοιας.

*για το φωτορεποπρτάζ του Χρήστου Σεφερλή από την κλήρωση                                                                                       ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ