″Σωτήριον έτος″ 1993! Η αθλητική ενημέρωση γινόταν απο 2-3 αθλητικές εφημερίδες και από τα ερτζιανά, εμβόλιμα στο 2ο πρόγραμμα της ΕΡΤ!
Η ιδέα και η πρωτοβουλία κάποιων εμβληματικών ανθρώπων του Αθλητικού Ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είχε ιστορικά αποτελέσματα!
Ο πάντα ανήσυχος και με πρωτοποριακές ιδέες, ο αλησμόνητος Κώστας Μότσης, με τον Γεν. Δ/ντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Γιώργο Τζαβέλα και μαζί με τον υπομονετικό, αεικίνητο και δουλευταρά Ηρακλή Κοτζιά, προχώρησαν στην οργάνωση και το ″στήσιμο″ του πρώτου Αθλητικού Ραδιοφώνου στην χώρα μας, την ΕΡΑ-ΣΠΟΡ!

Ιστορική φωτό: Στιγμές… 3 Μαΐου 1993. ΄΄Κλικ΄΄ στο στούντιο, λίγο πριν την πρώτη εκπομπή της ΕΡΑ-Σπορ. Από αριστερά: Σπύρος Λουκόπουλος, Λευτέρης Σαρελάκος, Τέλης Σταμούλης,Κώστας Μυλωνάς, Γιώργος Τζαβέλλας (Γενικός διευθυντής ΕΡΑ και… πατέρας της ΕΡΑσπορ), Μιχάλης Βεργίτσης (πρόεδρος ΕΡΤ), Αντώνης Αντωνιάδης, Βαγγέλης Μπαλίκος.-Κάτω: Χρήστος Κοντός, Αντώνης Πυλιαρός, Ηρακλής Κοτζιάς, Κώστας Μότσης (ο εμπνευστής της δημιουργίας του πρώτου αθλητικού ραδιοφώνου).

«Φίλε μου, η ΕΡΑ-Σπορ έκλεισε αισίως 27 χρόνια ζωής!». Αυτό θα έλεγε σήμερα αν ζούσε ο Κώστας Μότσης, ο πατέρας της όμορφης παρέας των ερτζιανών που βγήκε στον αέρα στις 3 Μαΐου 1993 και αμέσως κέρδισε την αγάπη των φίλων του αθλητισμού. Από τότε, μπήκε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης με άμεσο, έγκυρο και έγκαιρο ρεπορτάζ και εκπομπές αιχμής.
Έτσι, καθιερώθηκε στη συνείδηση των ακροατών τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια.

Ο αλησμόνητος Κώστας Μότσης!

Με όπλο το… φανατικό της κοινό, η ΕΡΑ-Σπορ 101,8 έγινε «σχολή» για το ελληνικό αθλητικό ραδιόφωνο. Η ιδέα τού αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου που υλοποίησε η ″3άδα″, Μότση-Τζαβέλα-Κοτζιά, προχώρησε στνο σχεδιασμό και την δομή ενός νέου και πρωτοποριακού προγράμματος, δημιουργώντας  ένα εγχείρημα-πρόκληση για τα ραδιοφωνικά δεδομένα.

″Χρειάστηκαν δέκα υπογραφές υπουργών για να φτιάξουμε την ΕΡΑ-Σπορ…″, έλεγε ο Κώστας Μότσης, για να βγει στον αέρα ο απόλυτος αθλητικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας.

″Συμπτωματικά, όπως και φέτος η 3η Μαΐου πέφτει Κυριακή! Φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται…, θα έλεγε ο ιδρυτής της.

Εμείς εδώ στο ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι αλλά και ταυτόχρονα περήφανοι, για την πολύχρονη συνεργασία μας με την ΕΡΑ-Σπόρ! 
Επιπλέον αποτελεί μεγάλη τιμή για μας, καθώς βοηθήσαμε με όλες τις δυνάμεις μας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ-Σπορ, φυσικά (μέσα από το ΕΡΤ-OPEN), μετά την αποφράδα μέρα της 11ης Ιουνίου 2013, όταν με κυβερνητική εντολή, τότε, έπεσε, το ″μαύρο″ στην ΕΡΤ!

*πηγή: typologies.gr