Μπορεί το τέλος να μην ήταν νορμάλ, λόγω ″κορονοϊού″, στα πρωταθλήματα Βόλεϊ, της ΕΣΠΑΑΑ, όμως αυτό σε καμιά περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να μειώσει στο ελάχιστο την καταπληκτική χρονιά, που είχαν τόσο η ανδρική ομάδα του ΟΠΕΧ, στην Β’ Εθνική, όσο και η ΠΑΝΑΞΙΑ πρωταθλήτρια, ομάδα των Γυναικών!
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε την Ένωση, μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων, να προχωρήσει και στη απαραίτητη επικύρωση των βαθμολογιών.

Το Δ.Σ. της Ένωσης (ΕΣΠΑΑΑ), λοιπόν, συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη (21.05.20) και συζήτησε θέματα των πρωταθλημάτων της Ένωσης μετά την επιβεβλημένη οριστική διακοπή τους.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις προσπάθειες των ομάδων και αναγνωρίζοντας τους κόπους και τις προσπάθειες αθλητών-τριων και προπονητών-τριων αφού έλαβε υπόψη τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. (20/5/20) και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α., για τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών αποφάσισε, ομόφωνα, ότι για την τελική κατάταξη των ομάδων στα πρωταθλήματα αγωνιστικής περιόδου 2019-20, θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας  την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε πρωταθλήματος. 

Επίσης αποφάσισε ότι οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.  Ενώ για τον υποβιβασμό των ομάδων αποφάσισε  ότι θα ληφθεί υπ’ όψιν ο βαθμολογικός πίνακας κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος και μόνο στην περίπτωση που προκύψει  ότι, ακόμα και σε περίπτωση νίκης στους υπολειπόμενους αγώνες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος δύο γύρων (και ήττας των ομάδων που βρίσκονται στις ανώτερες θέσεις), η βαθμολογική διαφορά δεν μπορεί να καλυφθεί, η ομάδα/ες υποβιβάζεται/ονται  στην αμέσως κατώτερη κατηγορία όπου θα έχει/έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα.

Αναλυτικά η ΕΣΠΑΑΑ αποφάσισε:

 • πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Ανδρών δικαίωμα ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών αποκτά η ομάδα του ΣΦΑ Μελισσίων ΄΄Φοίβος΄΄.
  *σημ:
  Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής συμμετείχε αυτή την αγωνιστική περίοδο και η ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας, που όπως επικυρώθηκε η βαθμολογία, μετά τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής (υπολείπονταν 2 ακόμα αγωνιστικές), κατατάχθηκε στην 5η θέση, μεταξύ 12 ομάδων! Η ομάδα του ΟΠΕΧ, νεοφώτιστη στην κατηγορία, διεκδίκησε μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέΪ-οφ ανόδου, τερματίζοντας, ένα μόλις βαθμό πίσω (38-37) από την 4η ομάδα της Αγίας Παρασκευής (βλέπε σχετικό πίνακα βαθμολογίας).
 • κατάργηση της Τοπικής κατηγορίας Ανδρών και δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων  στην Β΄ Εθνική Ανδρών την αγωνιστική περίοδο 2020-21.
 • πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών δικαίωμα ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών αποκτά η ομάδα του ΠΑΚ Χαλανδρίου
 • πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών υποβιβάζεται στην Τοπική κατηγορία Γυναικών, η ομάδα του ΓΣ Κερατέας. 
 • πρωτάθλημα της Τοπικής κατηγορίας Γυναικών ανεβαίνουν στην Β΄ Εθνική κατηγορία Γυναικών, όπου και θα συμμετέχουν την αγωνιστική περίοδο 2020-21 οι ομάδες ΑΕ Γκράβας και ΓΣ Απόλλων Αγ. Δημητρίου.
  Καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται στην Τοπική κατηγορία 2 Γυναικών.
 • πρωτάθλημα της Τοπικής κατηγορίας 2 Γυναικών ανεβαίνουν στην Τοπική κατηγορία Γυναικών, όπου και θα συμμετέχουν την αγωνιστική περίοδο 202021, οι ομάδες ΟΠΕ Χαλκίδας και ΑΟ Βάρης. Ενώ καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται στην Τοπική κατηγορία 3 Γυναικών.
 • Τοπική κατηγορία 3 Γυναικών ανεβαίνουν στην Τοπική  2 κατηγορία , όπου και θα συμμετέχουν την αγωνιστική περίοδο 2020-21 οι ομάδες Μελισσιακός ΑΟ και ΑΟ Άνοιξης.
ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ.

*Σύντομη αλλά με ουσία και νόημα η δήλωση της προπονήτριας των γυναικών του ΟΠΕ Χαλκίδας, Σοφίας Ιορδανίδου:
Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για τα νεαρά μου κορίτσια! Κατάφεραν να είναι συνεχώς στην κορυφή του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας πως η αγάπη και η ασταμάτητη και σκληρή δουλειά, δεν μπορεί παρά να ανταμειφθεί!! Κοριτσάκια μου εύχομαι να παραμείνετε ″Αμαζόνες″ σε όλη την ζωή σας!

*ΦΩΤΟ από την εκπληκτική πορεία των γυναικών του ΟΠΕ Χαλκίδας:

*ΦΩΤΟ από την σπουδαία πορεία των ανδρών του ΟΠΕ Χαλκίδας: