Η ώρα για το Ευβοικό ″el-Clasico″ έφτασε και το Σάββατο 3/10/2018 στο στάδιο “Νικος  Κίλιμπας” της Αρτάκης,  ο φιλοξενούμενος Ηρακλής Ψαχνών και ο οικοδεσπότης ΑΟ Ν. Αρτάκης, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Το Δυνατά & Αθλητικά, επικοινώνησε, ρώτησε και ζήτησε, από φίλους του ποδοσφαίρου, που το υπηρετούν μέσα από διάφορα πόστα, αλλά και απλούς φιλάθλους να πουν την γνώμη, την άποψή αλλά και τα προγνωστικά τους, για το μεγάλο ντέρμπι.

*Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρ. πρόεδρος της ΕΠΣΕ): Για εμένα όταν βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική και με την εμπειρία που έχω στα τόσα χρόνια ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα αλλά η διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι παίζουν δυο ιστορικά σωματεία της Εύβοιας και η διαφορετικότητα της αναμέτρησης είναι η παραγοντικά ενασχόληση έμπειρων, γνωστών και επιχειρηματιών ανθρώπων που γνωρίζουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο και με όραμα για υψηλότερα σκαλοπάτια του επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πράγμα που καθιστά πάρα πολύ ενδιαφέρουσα την τελική φάση του πρωταθλήματος, στα τέλη Απριλίου, γιατί τότε κρίνονται οι πρωταθλητές στην Εύβοια !!! Για τους παίχτες θα συνιστούσα να είναι ψύχραιμοι γιατί το ταξίδι έως τον Απρίλιο είναι παρά πολύ μεγάλο

Προγνωστικά: Σε αυτά τα παιχνίδια η έναρξη του ξεκινά από τα προγνωστικά που διατυπώνω πάντα, στα λεγόμενα ντέρμπι που είναι 1Χ2 !

*Γιάννης Ελευθεριάδης (Παράγοντας ): Σίγουρα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα και παραδοσιακά ντέρμπι της Εύβοιας. Φέτος και οι δύο ομάδες έχουν φτιάξει ένα πολύ δυνατό και ποιοτικό ροστερ. Για μένα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ρόλο στην απόδοση και στο αποτέλεσμα του αγώνα θα παίξει η αυτοσυγκέντρωση και η πειθαρχεία που θα δείξει στο παιχνίδι της, η κάθε ομάδα. Ο παράγοντας έδρα δεν νομίζω ότι θα μετρήσει και τόσο. Το ευβοϊκό ποδόσφαιρο είναι σε όλους τους τομείς σε υψηλό επίπεδο και θα δούμε ένα ντέρμπι σε υψηλό επίπεδο. Καλή επιτυχία σε όσους μεριμνούν σε αυτό.

Προγνωστικά: –

Βαγγέλης Μουρτοπάλας (Πρώην παράγοντας ΑΟ Χαλκίς): Σε ένα ντέρμπι τα προγνωστικά είναι δύσκολα όμως νομίζω ότι η Αρτάκη έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Προγνωστικά: Αρτάκη

*Παναγιώτης Ελευθερίου (Ενωσιακός Προπονητής): Αναμφίβολα ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που φέτος έχουν υψηλούς στόχους πρωταθλητισμού με μεγάλα μπάτζετ και υπερπλήρη ρόστερ, από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για την κατηγορία. Δεν θα κρίνει κανέναν πρωταθλητή, φυσικά από την 4η αγωνιστική το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού, θα δώσει, βέβαια, ψυχολογική ώθηση και σχετική ηρεμία για την πορεία της δουλειάς των ομάδων. Προσωπική μου άποψη θεωρώ πιο έτοιμη την ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών σε αρκετά επίπεδα και πιστεύω βασικό ποσοστό της έκβασης του παιχνιδιού θα κριθεί από τις στημένες φάσεις.

Προγνωστικά: Ηρακλής Ψαχνών

*Θοδωρής Κωστάκης (Φίλαθλος): Εκτιμώ ότι ο Ηρακλής Ψαχνών είναι καλύτερη ομάδα και έχει προβάδισμα για να πάρει την νίκη. Η αμυντική του γραμμή από γρανίτη αποτελούμενη από τους Ρεπετσά, Ζουλιώτη, Μπακομήτρο, Αρχοντάκη, και Δημήτρη Αγγελάτο, είναι αυτή που θα κάνει τον Ηρακλή Ψαχνών να μην έχει να φοβηθεί τίποτα. Σέβομαι και εκτιμώ την Αρτάκη, αλλά ο Ηρακλής Ψαχνών είναι ένα κλικ πάνω από όλους στο πρωτάθλημα.

Προγνωστικά: Ηρακλής Ψαχνών

*Σάκης Νικολάου (Προπονητής Ποδοσφαίρου): Η εκτίμηση μου για το παιχνίδι είναι πως και οι δυο ομάδες έχουν δυναμώσει πάρα πολύ και είναι τα ακλόνητα φαβορί για το πρωτάθλημα. Εύκολα ή δύσκολα ο Ηρακλής Ψαχνών θα επικρατήσει στο ντέρμπι και είναι φαβορί και για τον τίτλο.

Σεβόμενος τους παράγοντες της Αρτάκης  θα πω ότι έφτιαξαν πολύ καλή ομάδα που θα παλέψει το πρωτάθλημα με όλες τις δυνάμεις που έχει μέχρι τέλους.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο το βάθος στο ρόστερ του Ηρακλή Ψαχνών και η εμπειρία σε διοικητικό επίπεδο είναι από τα συστατικά που για δίνουν παράσταση νίκης για το ντέρμπι και το πρωτάθλημα γενικός στον Ηρακλή Ψαχνών.

Προγνωστικά: Ηρακλής Ψαχνών.

*Αντώνης Αυλωνίτης (Προπονητής Ποδοσφαίρου): Κατ αρχάς δεν υπάρχουν προγνωστικά σε ντέρμπι και πόσο μάλλον όταν αυτό είναι στις πρώτες αγωνιστικές….κατά δεύτερον τα ντέρμπι δεν κρίνουν πότε τίτλους….η διάρκεια…η σταθερότητα και η σοβαρότητα θα κρίνουν τον πρωταθλητή !

Τώρα Αρτάκη και Ηρακλής έχουν δύο φερέλπιδες προπονητές …πολύ καλό υλικό για την κατηγορία αλλά και και λίγα τρωτά σημεία σε κεραίες θέσεις… εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα το δει !

Προγνωστικα: – 

*Δημήτρης Αινδιλής (Προπονητής τερμ. ΑΟ Χαλκίς): Θεωρώ ότι καμιά ομάδα δεν θα ρισκάρει . Η Αρτάκη έχει το πλεονέκτημα των 2 βαθμών αν και είναι νωρίς στο πρωτάθλημα,  ενώ ο Ηρακλής Ψ. θα είναι ευχαριστημένος και με το “Χ” στην έδρα της μεγάλης του αντιπάλου. Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι και όποιος προηγηθεί έχει το μεγάλο πλεονέκτημα για την νίκη.

Προγνωστικά: Ισοπαλία

*Τάσος Καμαριώτης(Φίλάθλος παλαίμαχος ΑΟ Στενής): Παραδοσιακά το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Εύβοια από τότε που έπαιζαν μόνο Ψαχνιωτες και Αρτακιανοι. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει. Θα γίνει ένας αγώνας ισάξιων αντιπάλων και ευχομαι στον καλύτερο να κερδίσει. Ο Ηρακλής Ψ. φαίνεται πιο έμπειρος αμυντικά και γρήγορος στην επίθεση.

Η Αρτάκη καλή σ’ όλες τις γραμμές, υστερεί λίγο του αντιπάλου της αλλά παίζει στην έδρα της.  Πάνω απ όλα να κερδίσει το ποδόσφαιρο

Προγνωστικά: Ισοπαλία 

*Γιάννης Καρβέλης (Προπονητής Ταμυναικου): Πρόκειται για ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Είναι η ώρα εκείνη  που απαιτείται η εμφάνιση των δυνατών προσωπικοτήτων των αντιπάλων . Ελπίζω και εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δυνατοτήτων του πλούσιου έμψυχου δυναμικού των δύο ομάδων.

Προγνωστικά: Ισοπαλία 

*Κώστας Αναγνωστακης (Αντιπρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ): Ένα από τα κλασικά ντέρμπι του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η Αρτάκη αυτή την στιγμή έχει το προβάδισμα σαν ομάδα και πιστεύω θα επικρατήσει του Ηρακλή Ψαχνών που την συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι ακόμα σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Προγνωστικά: Αρτάκη

*Παναγιώτης Χάλιος (Προπονητής ΑΕ Χαλκίδας): Αγωνίζονται δύο ιστορικές ομάδες τις Εύβοιας που στο φετινό πρωτάθλημα θα πρωταγωνιστήσουν κατά κύριο λόγο. Εκτίμηση μου είναι ότι θα γίνει ένα κάλο και ποιοτικό παιχνίδι, όπου κερδισμένος θα βγει ο φίλαθλος κόσμος που θα το παρακολουθήσει. Ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες για αυτό και πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στην ισοπαλία. Καλή επιτυχία στις δύο ομάδες και στους φίλους προπονητές εύχομαι γίνει ένας αγώνας διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Προγνωστικά: Ισοπαλία 

*Γιώργος Ντελέκος (Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής):
Το ποιο κλασικό ντέρμπι της Εύβοιας ανάμεσα σε δύο ομάδες, δύο τόπους με πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική κουλτούρα, έρχεται κάπως νωρίς χρονικά και σίγουρα δεν θα κρίνει πρωταθλητή. Η νίκη στο ντέρμπι θα δώσει ψυχολογικό αβαντάζ μεγάλο στον νικητή, αν επικρατήσει η Αρτάκη θα προκαλέσει αρκετούς κραδασμούς στον Ηρακλή Ψαχνών, αφού από πολύ νωρίς θα τον αναγκάσει να την κυνηγά στο πρωτάθλημα, αν επικρατήσει ο Ηρακλής Ψαχνών επιβεβαιώνει τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί.

Προγνωστικά: Ηρακλης Ψαχνών

*Παναγιώτης Βουλέρης (τ. Πρόεδρος ΑΟΝΑ): Δυο ομάδες που γνωρίζουν άριστα την κατηγορία και χτίστηκαν έτσι φέτος για να είναι τα απόλυτα φαβορί με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.
Ο Ηρακλής Ψαχνών θα επενδύσει στην έμπειρη μεσοαμυντική του γραμμή και την εμπειρία που έχουν οι παίχτες (Ρεπετσάς, Μπακομήτρος, Ζουλιώτης, Παλαιολογος, Αρχοντάκης) που αγωνίζονται σε αυτές τις θέσεις.
Η Αρτάκη στην εξαιρετική της επιθετική τριάδα Τσομπάνη, Λούκα, Καραντάκη και στέκομαι στον Καραντάκη έναν παίχτη “εκτελεστή” στην περιοχή, πολύ γρήγορος εκρηκτικός που αν συνεχίσει έτσι θα περάσει τα 25 γκολ την σεζόν μου θυμίζει Πρίγιοβιτς σε αποτελεσματικότητα και εκτελεστική δεινότητα.
Η έδρα δεν παίζει ρόλο σε αυτά τα ματς καλή επιτυχία στην διαιτησία

Προγνωστικά: Αρτάκη

*Νίκος Ρόγκας (Προπονητής Ποδοσφαίρου): Δυο ομάδες με νέους προπονητές και καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν στόχο το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και ανεξαρτήτου αποτελέσματος θα είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε τον πρωταθλητή.

Τις περισσότερες φορές τα ντέρμπι δεν κρίνουν τον πρωταθλητή αλλά τα παιχνίδια που λέμε εύκολα και χάνονται βαθμοί που δεν περιμένεις. Μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι ο Ληλας (πιστεύω και με καλύτερο ρόστερ) πήρε 4 βαθμούς από Ερέτρια στα δύο παιχνίδια αλλά η Ερέτρια ήταν πρωταθλήτρια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα δεν μπορούμε να δώσουμε μια ομάδα σαν φαβορί, αλλά πιστεύω ότι αν μια ομάδα πάρει την νίκη αυτή θα είναι ο Ηρακλής Ψαχνών που έχει πιο έμπειρους παίκτες.

Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τον αγώνα θα δει ωραίο θέαμα και από τις δύο ομάδες και κάτι μου λέει ότι θα έχει ο αγώνας πάνω από τρία γκολ.

Προγνωστικά: Ηρακλής Ψαχνών