Μονόδρομος είναι η αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων από την ΕΠΣΕ αφού θα πρέπει να εναντιωθεί στην εγκληματικά ανεύθυνη στάση της ΕΠΟ να επιμένει στην έκθεση σε κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού όσων θα βρεθούν στα γήπεδα.

Παράλληλα, αυτό που δεν κάνουν οι ποδοσφαιρικές αρχές σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μάλλον έχουν αναλάβει να το κάνουν οι κατά τόπους Δήμοι, με την αρχή να γίνεται από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού που αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων για 14 ημέρες με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΣΕ

Οι αγώνες που επηρεάζονται είναι δύο της Β ‘κατηγορίας (Ταξιάρχης – Καστέλλα και Αρτεμησιακός – Ερμήλιος) αν και σύμφωνα με πληροφορίες, προς την ίδια κατεύθυνση σκέφτονται να κινηθούν και άλλοι Δήμοι της Εύβοιας.

Η απόφαση για αναβολή, κυρίως, των τοπικών πρωταθλημάτων θα έπρεπε να είχε παρθεί εξαρχής καθώς σε αρκετά γήπεδα είναι αδύνατο να τηρηθεί η έννοια της έκφρασης “κεκλεισμένων των θυρών” (βλέπε Πάρκο Λαου, Τσαλίκη-Παπίλα, Προκοπίου, Αλεξάνδρου κ.α.) αφού δεν είναι αναγκαίο να μαζευτούν θεατές σε κάποια εξέδρα, αν υπάρχει και αυτή. Οπότε, θα τεθούν σε κίνδυνο και εκατοντάδες άνθρωποι που ενδεχομένως να στριμωχτούν γύρω από κάποιο συρματόπλεγμα. Παράλληλα όμως ποιος ο λόγος να εκτεθούν σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και λοιποί που θα βρεθούν στα γήπεδα. Δεν είναι λίγοι, περίπου 50 άνθρωποι σε κάθε γήπεδο. Δηλαδή, μόνο στην Εύβοια θα βρεθούν στα γήπεδα πάνω-κάτω μία χιλιάδα ανθρώπων, με τους ποδοσφαιριστές να είναι υποχρεωμένοι να βρεθούν σε αποδυτήρια που, στις περισσότερες περιπτώσεις, κινδυνεύεις να κολλήσεις ένα σωρό ασθένειες ακόμα και μόνο που τα …αντικρίζεις από μακριά, όχι τώρα που μιλάμε για πανδημία.

Αδυνατώντας να αναλύσουμε περαιτέρω το …αυτονόητο, παραθέτουμε την χθεσινή δήλωση-ανακοίνωση του προέδρου της Ερμή Κιβερίου – με την ιδιότητα του ιατρού – Θάνου Νταβέλου, που είναι λίγο πιο σχετικός με το αντικείμενο:

“Την ώρα που έχουμε επίσημη κήρυξη πανδημίας από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η χώρα λειτουργεί υπό εξαιρετικά έκτακτα μέτρα που περιλαμβάνουν κλείσιμο σχολείων και ακύρωση χειρουργείων, θεωρώ παντελώς ανεύθυνο να συνεχίζονται τα τοπικά πρωταθλήματα ακόμα και χωρίς φιλάθλους. Με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων εκθέτουμε σε δυνητική λοίμωξη τους αθλητές τόσο λόγω της μεταξύ τους επαφής όσο και με το να συγχρωτίζονται σε μικρά συνήθως αποδυτήρια.

Από τη θέση του προέδρου του Ερμή Κιβερίου, κυρίως όμως με την ιδιότητα του ιατρού με ειδικότητα και μεταπτυχιακές σπουδές στον ευρύτερο τομέα της δημόσιας υγείας, κάνω έκκληση στις τοπικές ενώσεις σωματείων της Αργολίδας για την άμεση αναστολή των πρωταθλημάτων όλων των αθλημάτων συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου.

Πρέπει να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα τώρα που είναι ακόμα νωρίς, τώρα που είναι ακόμα τα πράγματα σε σχετικό έλεγχο, ώστε να καθυστερήσει η εξάπλωση αυτού του επικίνδυνου ιού και να προστατευτούν κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι συμπολίτες μας με χρόνια προβλήματα υγείας.

Το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας, μέχρι να το καταλάβει πλήρως η κεντρική κυβέρνηση ας παρθεί άμεσα απόφαση σε τοπικό επίπεδο”