Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη (ώρα έναρξης: 7 μ.μ.), στο αμφιθέατρο περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση τραυματία αθλητή απ΄ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αθλητιατρικής (ECOSEP).

Τα θέματα που θ΄ αναφερθούν στην ημερίδα αφορούν την ασφάλεια όλων των αγωνιζομένων και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Συγκεκριμένα θ΄ αναλυθούν απειλητικές για την ζωή καταστάσεις, όπως αναγνώριση και διαχείριση μιας καρδιακής ανακοπής, κακώσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και άλλοι διάφοροι μηχανισμοί κάκωσης που μπορούν να δημιουργηθούν κατά την διεξαγωγή ενός αγώνα. Σκοπός και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, μετά το τέλος της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι να έχουν κατανοήσει πλήρως πόσο σημαντική είναι η παρουσία σε κάθε αγώνα ειδικευμένου προσωπικού το οποίο θα έχει γνώσεις ώστε ν΄ αντιμετωπίσει αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι:

  • Ο Νικόλαος Γκούρτσας – Διευθυντής προγράμματος (SOFTE) Sports On Field Trauma Emergency του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων και διασώστης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης
  • Ο Σταύρος Τζιγιάννης – Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων στον τομέα τραυματία αθλητή, προ-νοσοκομειακός διασώστης & εκπαιδευτής BLS/AED του ERC.