Την Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκίνησε την προετοιμασία του το ανδρικό τμήμα του Ηρακλή Χαλκίδας, για την περίοδο 2017-18, ενόψει της συμμετοχής του για δεύτερη συνεχή σεζόν στην Volleyleague. Απ΄ το περσινό έμψυχο δυναμικό παρέμειναν ο ακραίος και αρχηγός της ομάδας Μάκης Κολτσιάκης (για τρίτη συνεχή περίοδο θ΄ αγωνιστεί στην Χαλκίδα), o επίσης ακραίος Χαλκιδαίος Αργύρης Μάρκου, ο βασικός λίμπερο Θόδωρος Τσαδήμας και ο Δομινικανός διαγώνιος Χένρυ Ομάρ Τάπια. Την φετινή τετράδα ξένων συμπληρώνουν οι Βραζιλιάνοι Τιάγκο Γκελίνσκι (30 ετών, 1.93 μ., πασαδόρος), Ντέιβιντ Μότα (29 ετών, 1.99 μ., ακραίος) και ο Καναδός Άντριου Μακουίλιαμ (27 ετών, 1.96 μ., ακραίος). Ο ελληνικός ΄΄κορμός΄΄ συμπληρώνεται με τους κεντρικούς Δημήτρη Χαραλαμπίδη (26 ετών, 2 μ.), Θεόφιλο Τσολάκο (26 ετών, 1.97 μ.), Νίκο Μακρυγιάννη (27 ετών, 2 μ.), τον λίμπερο Γιώργο Μιχαλόπουλο (23 ετών, 1.92), τον ακραίο Γιώργο Αμαριανάκη (25 ετών, 1.9 μ.) και τους Χαλκιδαίους Οδυσσέα Αδάμ (20 ετών, 1.97, πασαδόρος), Παναγιώτη Φραγκιαδάκη (23 ετών, 1.82 μ., λίμπερο) και Κώστα Κοντούλη (18 ετών, 1.90 μ., κεντρικός).

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται για τρίτη σεζόν ο Σπύρος Γκολίτσης, με νέο συνεργάτη τον Σωτήρη Γκότση, ενώ στην θέση του γυμναστή συνεχίζει ο Χαλκιδαίος Γιάννης Καραφυλλίδης. Επικεφαλής της φυσιοθεραπευτικής ομάδας παραμένει η Ευγενία Πίσχινα και επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου ανέλαβε ο ο ορθοπεδικός-χειρουργός Παναγιώτης Κουλουμεντας. Υπέυθυνός προπονήσεων και αθλητικού υλικού είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής Στέλιος Τσαπάτος. Στόχος της ομάδας, συμφώνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ηρακλή, ΄΄κατα την φετινή περίοδο μετα την επίτευξη του βασικού περσινού στόχου της παραμονής στην Α1 ειναι η σταθεροποίηση στην Α1 κατηγορία και η συμμετοχή της ομαδας στα προημιτελικά των play off της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018΄΄. Το νέο τριμελές διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΑ ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ αποτελείται απ΄ τους Διαμαντή Θωμά (πρόεδρος), Ηλία Σκανδάλη (αντιπρόεδρος) και Κωνσταντίνο Γρίλλια (μέλος).

Σ΄ ότι αφορά τα τμήματα γυναικών-κορασίδων-παγκορασίδων, που έκαναν την πρώτη συγκέντρωση για την νέα περίοδο την περασμένη Παρασκευή 25 Αυγούστου, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα υποδομών, ο σύλλογος θα συμμετάσχει με 9 ομάδες στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΑΑΑ:  γυναικών, κορασίδων (με δύο ομάδες), παγκορασίδων (με τρεις ομάδες), νεανίδων, παίδων, εφήβων. Ο Δημήτρης Καραντάκης και ο Σταύρος Σφυρίδης θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας των τμημάτων των γυναικών και κορασίδων (έφοροι). Στα τμήματα παγκορασίδων και ακαδημιών χρέη εφόρων θα έχουν οι Γιάννης Βασιλείου και Γιώργος Χριστόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Κακάτσος έχει την ευθύνη στους τομείς των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ.