Για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών τέθηκαν αντιμέτωπες ο Ηρακλής Ψαχνών με την Αρτάκη ένα ντέρμπι ένα κλασικό γειτονικό ντέρμπι που δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος με την διαφορά δυναμικότητας και ποιότητα να είναι εμφανές στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα της Αρτάκης να χρειάζεται ένα ημίχρονο για να πιστοποιήσει την δυναμική της και να βάλει τις βάσεις νίκης φτάνοντας στην ευρεία νίκη με 0-4 .

Ένα παιχνίδι που έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες με την έντονη βροχόπτωση να κάνει την εμφάνιση κατά διαστήματα πάνω από το γήπεδο των Ψαχνών και κάτω από έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, αυτός δεν στάθηκε εμπόδιο για τους ερυθροκίτρινους του Α.Ο.Ν. Αρτάκης ώστε να δείξουν την ποιότητα τους και να φύγουν νικητές από την αναμέτρηση. Η Αρτάκη ήταν απόλυτη κυρίαρχη στην αναμέτρηση και επέβαλε τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό του αγώνα περιορίζοντας τον Ηρακλή Ψαχνων σε παθητικό ρόλο μην μπορώντας να γίνει απειλητικός προς την εστία του Ντουμανη ο οποίος δεν απειλήθηκε καθόλου.

 Η Αρτάκη του Γιάννη Καρβέλη πέραν από τα 4 γκολ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ αλλά πότε ο τερματοφύλακαςΜίχος πότε οι αμυντικοί του Ηρακλή αλλά και δική τους αστοχία είχε ως αποτέλεσμα εν τέλει ο δείκτης επικράτησης του σκορ να παραμένει στα 4 γκολ .

 Ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ηρακλής Ψαχνών δεν δημιούργησε καμία τελική προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία ενώ συνολικά η Αρτάκη πέραν τα γκολ δημιούργησε συνολικά 20 τελικές προσπάθειες για γκολ.

Ήτανε απόλυτη κυριαρχία από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ηρακλής Ψαχνών ολοκλήρωσε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων με αντιπάλους τους τρεις διεκδικητές πρωταθλήματος και κάνοντας μια νίκη με αντίπαλο τον Ελλήσποντο που έχει τις ίδιους στόχους και επικεντρώνει την προσοχή του στο προσεχές παιχνίδι με αντίπαλο τα Αλατσατα ώστε να ανασάνει βαθμολογικά και αγωνιστικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

Από την άλλη μεριά η Αρτάκη με την νίκη επί του Ηρακλή Ψαχνών συνέχισε το νικηφόρο και αήττητο βαθμολογικό σερί αγώνων κατακτώντας ακόμα 3 βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους ερυθροκίτρινους του Α.Ο.Ν.Αρτακης είναι με αντίπαλο την Αιδηψό για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της.

Η Αρτάκη έχοντας ως κυρίους εκφραστές του επιθετικού τους παιχνιδιού τον Παναγιώτη Ταυταριδη και τον Βαγγέλη Ντελεκο οι οποίοι “έλυναν και έδεναν” στην μεσαία γραμμή με τις επιθετικές προσπάθειες να περνούν από τα πόδια τους και οι δύο να έχουν συμμετοχή στα 3 από τα γκολ της ομάδας τους σκοράροντας μάλιστα ενώ υπήρχαν φορές στον αγωνιστικό χώρο που ήταν τέτοια η ποιότητα τους που οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους.

 Άξιος συμπαραστάτης τους ήταν ο Ζαχαρόπουλος ο οποίος στον ρόλο του αμυντικού μέσου έκανε ένα σωστό και άρτιο παιχνίδι αλάνθαστο με σωστή σκέψη και αντίδραση και σωστές μεταβιβάσεις ενώ η επιθετική της γραμμή με Γκερσι Τορα και Λεωνίδα Μεγάλο και τον δραστήριο Ηλία Λούκα έδειξε ότι αν η αντίπαλη άμυνα δεν σταματήσει την πρώτη πάσα και ειδικά τους δημιουργούς Ντελεκο και Ταυταριδη και περάσουν με ευκολία την μπάλα μπροστά οι επιθετικοί του Α.Ο.Ν.Α αν βρεθούν σε πλεονεκτική θέση δύσκολα αστοχουν.

 Ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε για ακόμα μια φορά το μεστό παιχνίδι του αειθαλή Δημήτρη Ζουλιωτη για ακόμα μια φορά έδειξε ότι τα χρόνια δεν παίζουν ρόλο και μπάλα, ο Ζουλιωτης ένα πραγματικό μηχανάκι για την δεξιά πλευρά ανεβώ κατέβαινε την πλευρά συνεχώς με πολλά ανεβάσματα και συμμετείχε συνεχώς στο επιθετικό παιχνίδι.

 Ο Ηρακλής Ψαχνών από την άλλη ενώ προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Αρτάκης ο οποίος έδειξε είναι ένα επίπεδο κάτω από αυτές τις ομάδες όπως είναι η Αρτάκη για ακόμα μια φορά ο “Ήρα” πλήρωσε τα αμυντικά και ομαδικά λάθη και τις αμυντικές αδυναμίες και αδράνειες με αποκορύφωμα τα πρώτα 3 γκολ που δέχτηκε που αυτά είχαν ως αποτέλεσμα στο πρώτο γκολ που δέχτηκαν από τον Γκερσι Τορα ένα γύρισμα που έγινε μέσα στην περιοχή αποτέλεσμα είχε να καθυστερούν να διώξουν την μπάλα και ο Τορα να τους προλαβαίνει και να σκοράρει το δεύτερο γκολ από μια σέντρα έξω από την περιοχή να μην μαρκάρει κανένας τον Τσούπρο που σκοράρει ανενόχλητος παίρνοντας όλο μοναχός την κεφάλια ενώ το τρίτο γκολ έδειξαν να είναι πολύ αφελής αμυντικά οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή αφήνοντας στον Τσούπρο με πολύ ευκολία και άνεση ως το χώρο του κέντρου και να κάνει μια προωθημένη μπαλιά προς την περιοχή του και κανένας ποδοσφαιριστής του Ηρακλή να μην πάει να πιέσει τον Τσούπρο η μπάλα έφτασε στον Ζουρμπουλη αυτός να σουτάρει αλλά κανένας ποδοσφαιριστής του Ηρακλή να μην απομακρύνει την μπάλα η οποία έφτασε μετά στον Ντελεκο ο οποίος είχε ανοιχτό πεδίο δράσης για να σκοράρει.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από μία φάση του 31′ λεπτού η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ερυθροκίτρινους και τις απόψεις να διίστανται αν έπρεπε να μετρήσει το γκολ η όχι με τους δε πράσινους και τον κόσμο του να εμμένουν στην απόφαση βοηθού Ιωάννου ότι σωστά δεν μέτρησε το γκολ ενώ οι δε ερυθροκίτρινοι ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει ήταν ο Μεγάλος έπιασε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα με τα δίχτυα να έχουν ένα μικρό σκίσιμο με την μπάλα να κατευθύνεται προς αυτή την πορεία του τέρματος με τον βοηθό Ιωάννου να υποστηρίζει ότι η μπάλα είχε βρει στην εξωτερική πλευρά ενώ η Αρτάκη να υποστηρίζει ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Εμείς βρισκόμενοι στον χώρο του κέντρου και μη έχοντας εμφανής εικόνα με γυμνό μάτι δεν μπορούμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση .

Φάσεις και γκολ: 

1′ Ο Ταυταριδης από αριστερά έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Καρλατηρα να προλαβαίνει εγκαίρως και να δείχνει σωτηρία προτού γίνει απειλητικός ο Τορα.

3′ Ο Τορα μέσα από την περιοχή έκανε την πάσα προς τον Σεινταρασι από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή με τον Μίχο να απομακρύνει σε κόρνερ.

5′ Φάουλ του Ταυταριδη με τον Παπιλα να απομακρύνει προτού γίνει επικίνδυνος ο Μεγάλος για την αντίπαλη άμυνα.

20′ Σέντρα του Λούκα μέσα στην περιοχή με τον Καρλατηρα να απομακρύνει εγκαίρως προτού γίνει απειλητικός ο Ντελεκο που καιρό φυλακτού σε στο ύψος του πέναλτι.

22′ Σέντρα του Σεινταρασι σουτ του Τορα στην κίνηση με τον Παπιλα να απομακρύνει πάνω στην γραμμή.

23′ 0-1 ΓΚΟΟΛΛ! Γύρισμα του Ζουλιωτη μέσα στην περιοχή με τον Τορα να κάνει την προβολή από το ύψος μικρής περιοχής προλαβαίνοντας τους αμυντικούς και άνοιξε το σκορ.

25′ Σουτ του Λούκα πάνω από την εστία.

31′ Ο Μεγάλος δέχτηκε την πάσα από τον Ταυταριδη αυτός από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να έχει πορεία προς στα δίχτυα με τα δίχτυα του τέρματος να έχουν ένα μικρό σκίσιμο με την μπάλα να κατευθύνεται προς αυτή την πορεία του τέρματος με τον βοηθό Ιωάννου να υποστηρίζει ότι η μπάλα είχε βρει στην εξωτερική πλευρά ενώ η Αρτάκη να υποστηρίζει ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

36′ Σουτ του Ντελεκου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τον Μίχο να διώχνει την μπάλα.

38′ Πάσα του Ταυταριδη για τον Λούκα αυτός έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή για τον Τορα με τον Παπιλα να προλαβαίνει εγκαίρως τον επιθετικό της Αρτάκης και να διώχνει την μπάλα.

40′ Ο Μεγάλος απέφυγε τον Φιολα και έκανε την πάσα για τον Ντελεκο μέσα στην περιοχή με τον Μίχο να βγαίνει εγκαίρως και να πέφτει πάνω στα πόδια του και να απομακρύνει την μπάλα.

44′ 0-2 ΓΚΟΟΛΛ!Σέντρα του Ταυταριδη από την δεξιά πλευρά καρφωτή κεφάλια του Τσούπρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τους πάντες στον αέρα και έκανε το 0-2.

49′ Ο Ντελεκος εκτέλεσε από πλάγια θέση το φάουλ με πάσα σουτ βολίδα του Ταυταριδη με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά σουτ του Ζουρμπουλη πάνω από τα δοκάρια του Μίχου.

51′ Ο Ζαχαρόπουλος εξαπέλυσε ένα σουτ 10 μέτρα κάτω από το κέντρο με τον Μίχο να μπλοκάρει.

55′ Συνεργασία Ταυταριδη – Ντελεκου σουτ του Ντελεκου μέσα από την περιοχή πάνω στα σώματα στην επαναφορά νέο σουτ του Ζουλιωτη πάνω από την εστία.

59′ 0-3 ΓΚΟΟΛΛ! Ο Τσούπρος έκανε την προωθημένη μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Ζουρμπουλης έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ντελεκο αυτός από πλάγια θέση έκανε ένα ωραίο πλασέ με την μπάλα να καταλήγει στην γωνία του Μίχου και να σημειώνει το 0-3.

75′ Κόρνερ του Ταυταριδη σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή από τον Σεινταρασι εντυπωσιακή επέμβαση του Μίχου να απομακρύνει την μπάλα.

76′ Επικίνδυνη σέντρα του Σεινταρασι μέσα στην περιοχή απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ηρακλή Ψαχνών.

83′ Σουτ του Ζουρμπουλη πάνω από την εστία.

87′ 0-4 ΓΚΟΟΛΛ! Συνεργασία Χατζησταμου με Ταυταριδη από την δεξιά πλευρά με τον Ταυταριδη να κάνει ένα πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην γωνία του Μίχου σημειώνοντας ένα όμορφο και αριστουργηματικό γκολ κάνοντας το 0-4.

Τον αγώνα σφύριξε ο Γιάννης Κυρήκος με συνεργάτες τους Αντώνη Ιωάννου και Χαρης Αντωνίου.

Ηρακλής Ψαχνών:(Σταύρος Σταθαρας): Μιχος, Φιολα, Ζωγακης, Καρλατηρας, Παπιλας, Γκουρλας, Σταμάτιου, Λιασκος(61′ Μπιτζος Στ.), Στρατης(56′ Μακρής), Γκαβαλης(67′ Κεχαγιάς), Στουπας(67′ Νικολακακης)

Αρτάκη:(Γιάννης Καρβέλης): Ντουμανης, Ζουλιωτης(78′ Γιαννόπουλος), Σεινταρασι, Τσουπρος(69 Κουτροπουλος), Στασινόπουλος, Ζαχαρόπουλος(78′ Χαλιωτης), Ταυταριδης, Ντελεκος, Τορα(46′ Ζουρμπουλης), Λούκας(46′ Χατζησταμου), Μεγάλος .

Διαιτητές: Κηρυκος – Ιωάννου – Αντωνίου

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ