Σε έναν αγώνα που ο Ηρακλής Ψαχνών έδειξε από την αρχή πως δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να πετάξει κανένα βαθμό, κέρδισε με σχετική άνεση την ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς Α.Ε.Κ. Χαλκίδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερος οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 2′ από χτύπημα φάουλ του Σιαράπη, ο ξεχασμένος από την άμυνα Σπανός τσίμπησε την μπάλα αλλά την έστειλε πάνω στον Ζαφειρόπουλο.

Στο 9′ και πάλι από φάουλ (όπως άλλωστε συνέβη πάρα πολλές φορές στον αγώνα) ο Δούλος σέντραρε κι ο Μπελίτσος αυτή τη φορά τσίμπησε την μπάλα αλλά την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της Α.Ε.Κ. Χαλκίδας.

Οι φιλοξενούμενοι πρώτη φορά πάτησαν αντίπαλη περιοχή στο δύο λεπτά μετά, με τον Φιόλα να γυρίζει την μπάλα από τα δεξιά, τον Καλέντζη να πιάνει ένα σουτ με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό του Ηρακλή. Ο Καλέντζης ζήτησε πέναλτι, αλλά ο κος Πόγκας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 16′ ήταν η σειρά του Ηρακλή να ζητήσει πέναλτι, με τον Σιαράπη να πέφτει εντός περιοχής περισσότερο για να εκβιάσει την παράβαση.

Πέντε λεπτά μετά και για ένα δίλεπτο, οι γηπεδούχοι είδαν τις ευκαιρίες τους να σταματούν στα δοκάρια του Ζαφειρόπουλου. Συγκεκριμένα στο 19′ ο Δούλος με απευθείας χτύπημα φάουλ είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Α.Ε.Κ.Χ. ενώ στο 21′ ο ίδιος παίκτης από φάουλ θα σεντράρει, με τον Μπελίτσο να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την στο δεξί (αυτή τη φορά) δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

Την επόμενη μεγάλη φάση που είχε ο Ηρακλής, την έκανε γκολ. Στο 37′ από κόρνερ αυτή τη φορά ο Δούλος γέμισε στην περιοχή, ο Ζαφειρόπουλος απομάκρυνε με γροθιές με τον Π. Λ. Σκριβάνο να εμπνέεται ανάποδο ψαλίδι, το οποίο και πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία ανοίγοντας το σκορ.

Στο 39′ έγινε και η πρώτη, αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι. Ο κόουτς Ταυταρίδης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει νωρίς τη μία από τις τρεις(!) αλλαγές του, καθώς τόσους ετοιμοπόλεμους είχε στον πάγκο του. Ο Σταμελάκης πήρε την θέση του τραυματία Ζευγολάτη.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Δούλο να απειλεί και πάλι από φάουλ, αλλά η μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν κι έχασαν την μοναδική μεγάλη τους ευκαιρία στον αγώνα, μόλις στο 48′. Ο Κορτώτσος σέντραρε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή, ο Πεσχύρας έπιασε γυριστό σουτ με τον Μώρο να πέφτει δεξιά στο δοκάρι του και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Αυτή η ευκαιρία σα να αφύπνισε τους γηπεδούχους, σα να τους έκανε πιο αποφασιστικούς. Έτσι, μετά από τον ωραίο συνδυασμό των Σπανού και Δούλου με τον τελευταίο να πλασάρει πάνω στα χέρια του Ζαφειρόπουλου, ήρθε το δεύτερο γκολ. Στο 59′ ο Σιαράπης με καλοτραβηγμένο φάουλ θα φέρει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σπανός θα πιάσει την κεφαλιά στέλνοντάς την στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Τέσσερα λεπτά μετά κι ο Σιαράπης θα τελειώσει το παιχνίδι, πλασάροντας εύστοχα μέσα από την μεγάλη περιοχή, μετά από πάσα του Γκούρλα.

Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, με τους Ψαχνιώτες να χάνουν άλλες δυο ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Αρχικά στο 66′ και πάλι ο Σιαράπης βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αλλά αυτή τη φορά σούταρε συρτά άουτ κι εν συνεχεία στο 79′ ο Π. Λ. Σκριβάνος βρέθηκε απέναντι στον Ζαφειρόπουλο που πλάσαρε πάνω του, με τον Σίμωση να παίρνει το ριμπάουντ τις απόκρουσης αλλά να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Ηρακλής Ψαχνών (Βογιατζής): Μώρος, Κοροβέσης, Δούλος, Μαρίνος, Μπελίτσος (73′ Σίμωσης), Γκούρλας, Χασαπίδης (80′ Τσουμάρης), Σπανός, Ντούρμας (54′ Στούπας), Σιαράπης (66′ Τόλης), Π. Λ. Σκριβάνος.

Α.Ε.Κ. Χαλκίδας (Ταυταρίδης): Ζαφειρόπουλος, Fiola, Κοτρώτσος, Τριανταφύλλου, Μαραγκός, Τζαφέρος, Καλέντζης (54′ Γιαμακίδης), Ζευγολάτης (39′ Σταμελάκης), Κατσικάς, Πεσχύρας, Τουλίτσης.

Γκολ:
37′ Π. Λ. Σκριβάνος
59′ Σπανός
63′ Σιαράπης

Δοκάρια:
19′ Δούλος
21′ Μπελίτσος
79′ Σίμωσης