Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και η αγωνιστική δράση σε Γ’ εθνική και Α’ Ε.Π.Σ.Ε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στον 2ο όμιλο της Γ’ εθνικής όπου μετέχει ο εκπρόσωπος μας ΑΟΝ.Αρτάκης γίνεται η 8η αγωνιστική ενώ στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε η 6η αγωνιστική.

Στην Γ’ εθνική στον 2ο όμιλο ο ΑΟΝ.Αρτάκης βρίσκεται σε απόσταση βολής με την κορυφή του πρωταθλήματος στο -1 και με ενδεχόμενη νίκη επί της Ζακύνθου την Κυριακή μπορεί να βρεθεί και στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε έναν όμιλο αρκετά ανοιχτό όσον αφορά για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς 7 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή, χωρίς καμία να είναι το μεγάλο και ξεκάθαρο φαβορί στην κούρσα.

Στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος δεσπόζει η ενδιαφέρουσα αναμέτρηση Μακρυκάπα – Αμαρυνθιακός που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Μακρυκάπας. Σε μία έδρα που οι πρωτοπόροι του φετινού πρωταθλήματος δεν έχουν επικρατήσει ενώ η παράδοση τα τελευταία χρόνια είναι από την πλευρά των ”Λύκων”. Την Κυριακή το μεσημέρι στο Μαντούδι η τοπική Αναγέννηση αντιμετωπίζει τον ΑΟ.Χαλκίς με τις δύο ομάδες να επιζητούν το τρίποντο που θα τους ξεκολλήσει βαθμολογικά από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Γ’ εθνική 2ος όμιλος 8η αγωνιστική

  • ΑΟΝ.Αρτάκης – Ζάκυνθος
  • Ένα παιχνίδι για τον ΑΟΝ.Αρτάκης που με νίκη επί της Ζακύνθου την Κυριακή το μεσημέρι μετά το πέρας της αγωνιστικής μπορεί να οδηγήσει τους ερυθροκίτρινους στην κορυφή της βαθμολογίας στον 2ο όμιλο. Ο ΑΟΝ.Αρτάκης βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή μιας βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Εθνικό Νέου Κεραμιδίου ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με τα Τρίκαλα, ένα παιχνίδι για δύο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής που είναι η άνοδος στην Β’ εθνική. Επιστρέφει από τιμωρία ο Βαγγέλης Ντελέκος, ενώ εκτός δράσης παραμένουν οι τραυματίες Τσόφλιος και Ταυταρίδης.

Α’ Ε.Π.Σ.Ε 6η αγωνιστική

  • ΑΠΚΟ Δροσιάς – Ηρακλής Ψαχνών 3-0 α.α
  • Σταυρός – ΑΟ.Λουκισίων
  • Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί την ομάδα του Σταυρού μιας και η διαφορά δυναμικής και ποιότητας είναι πολύ μεγάλη. Ο Σταυρός έρχεται μετά την ισοπαλία που απέσπασε στο τέλος από τον ΑΟ.Χαλκίς, ενώ τα Λουκίσια δέχτηκαν πολύ βαριά ήττα από το Μαρμάρι. Η ομάδα του Σταυρού αναμένεται να πάρει το τρίποντο απέναντι στα Λουκίσια που θα την διατηρήσει ψηλά στην βαθμολογία από την άλλη πλευρά η ομάδα των Λουκισίων παρουσιάζεται πολύ αδύναμη έχοντας μετατραπεί σε σάκο του μποξ στο φετινό πρωτάθλημα.
  • Μακρυκάπα – Αμαρυνθιακός
  • Η πιο ενδιαφέρουσα στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, επικίνδυνη έξοδο για τους πρωτοπόρους στο φετινό πρωτάθλημα ομάδα του Αμαρυνθιακού σε μία έδρα όπως είναι της Μακρυκάπας είναι απόρθητο φρούριο. Οι ”Λύκοι” έρχονται από την βαριά ήττα στην Προποντίδα και θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες απέναντι στον φιλόδοξο φέτος Αμαρυνθιακό. Οι φιλοξενούμενοι μετά την νίκη στο ντέρμπι με τον Ταμυναϊκο έχουν θεωρητικά το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέχρι την λήξη του πρώτου γύρου σε μία ομάδα και έδρα από την οποία δύσκολα θα περάσει κάποιος την φετινή χρονιά, με ενδεχόμενο διπλό θα κάνουν αποφασιστικό βήμα τίτλου.
  • Απόλλων Ερέτριας – Προποντίδα
  • Ο Απόλλων Ερέτριας θέλει μονάχα την νίκη για να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας προκειμένου να μην έχει τις περσινές περιπέτειες και πάλι στο πρωτάθλημα με τους τρείς βαθμούς να είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Αντώνη Τσαραντάνη. Από την άλλη πλευρά η Προποντίδα έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε φιγουράροντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και με ενδεχόμενη νίκη θα την καθιερώσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πριν από 3 εβδομάδες για τον θεσμό του κυπέλλου Ευβοίας με την Προποντίδα να επικρατεί με 0-1 και να παίρνει την πρόκριση.
  • Ταμυναϊκος – Μαρμάρι
  • Ο Ταμυναϊκός την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκε στο μεγάλο ντέρμπι από τον Αμαρυνθιακό και είδε την διαφορά να αυξάνεται στους 7 βαθμούς, έρχεται όμως με ανεβασμένη ψυχολογία μιας και κατέκτησε το τρόπαιο του League Cup. Αντιμετωπίζει το Μαρμάρι με ξεκάθαρο στόχο την νίκη συνεχίζοντας το κυνήγι του πρωτοπόρου Αμαρυνθιακού. Το Μαρμάρι μετά την άνετη νίκη επί των Λουκισίων βαθμολογικά έχει αναρριχηθεί στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας απέναντι στον Ταμυναϊκό θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.
  • Αναγέννηση Μαντουδίου – ΑΟ.Χαλκίς
  • Παιχνίδι που και οι ομάδες επιζητούν το τρίποντο που θα τους απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το Μαντούδι δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης εδώ και 3 αγωνιστικές και θέλει το τρίποντο προκειμένου να αναρριχηθεί βαθμολογικά. Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ.Χαλκίς παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζεται και καλύτερος, την προηγούμενη εβδομάδα με αντίπαλο τον Σταυρό άγγιξε το πρώτο τρίποντο της σεζόν, αλλά στο τέλος έμεινε την γλυκόπικρη γεύση με την προσπάθεια και τον έναν βαθμό, θέλει το πρώτο τρίποντο της σεζόν που θα του δώσει ώθηση και ψυχολογία προκειμένου να καταφέρει τον στόχο της παραμονής.
  • Ελλήσποντος – Αιδηψός
  • Ο νεανικός Ελλήσποντος του Νίκου Ευσταθίου τηρουμένων των αναλογίων έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μιας και έχει παρουσιαστεί πολύ μαχητικός σε όλα τα παιχνίδια και χάνοντας δύσκολα, θέλει να αξιοποιήσει την έδρα του και να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Αιδηψό που θα του δώσει μια σχετική ασφάλεια βαθμολογικά από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά η Αιδηψός μετά το νωθρό ξεκίνημα της σεζόν τις τελευταίες αγωνιστικές έχει επανέλθει σιγά σιγά στα στάνταρ απόδοσης που την είχαμε συνηθίσει πέρυσι. Μια αναμέτρηση ενδιαφέρουσα χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί για την νίκη.
  • Κάρυστος – Ιστιαία
  • Μια αναμέτρηση ανάμεσα σε βόρειους και νότιους, η Κάρυστος στο τρέχον πρωτάθλημα κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα φιγουράροντας ψηλά βαθμολογικά, από την άλλη πλευρά η Ιστιαία ξεπέρασε γρήγορα την βαριά ήττα από την Μακρυκάπα και πήρε σημαντική νίκη επί της Ερέτριας προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο της στο πρωτάθλημα. Μια αναμέτρηση που και οι δύο θέλουν την νίκη για τους δικούς τους λόγους η Κάρυστος για να συνεχίσει να έχει την ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα που την βρίσκει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Η Ιστιαία θέλει το τρίποντο που θα της δώσει σχετική ασφάλεια βαθμολογικά από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας και θα είναι και από τα τρίποντα που θα φανούν πολύ σημαντικά στην μάχη της παραμονής.