Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 αναχώρησε η 91μελής Αποστολή των Special Olympics Hellas από το Διεθνές Αεροδρόμιου Ελ. Βενιζέλος για να λάβει μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “Abu Dhabi 2019” . Οι αθλήτριες και αθλητές ήταν χαρούμενοι που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ανθρωπισμού .

 

Οι αθλητές των Special Olympics Hellas θα λάβουν μέρος σε 14 από τα 24 αθλήματα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων “Abu Dhabi 2019” και συγκεκριμένα:, Στίβος, Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Άρση Βαρών, Ρυθμική Γυμναστική , Bowling, Ποδηλασία, Kαγιάκ, Ιστιοπλοΐα , Αντιπτέριση, Καλαθοσφαίριση, Bocce , Ιππασία και Ποδόσφαιρο.

‘Όλες οι εθνικές αποστολές που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους αγώνες Special Olympics “Abu Dhabi 2019” θα φιλοξενηθούν (Ηost Town) για τέσσερις ημέρες 8-11 Μαρτίου σε ένα από τα επτά Εμιράτα .
Η ελληνική αποστολή θα φιλοξενηθεί , το οποίο Εμιράτο Ras Al Khaimah έχει πλούσια ιστορία καθώς ήταν φημισμένο για το λιμάνι και τα μαργαριτάρια, τα οποία ήταν τα πιο λευκά και στρογγυλά παγκοσμίως . Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο Εμιράτο και θεωρείται το πλέον θεαματικό λόγω της ποικιλίας των τοπίων του.

Στους Παγκόσμιους αγώνες Special Olympics “Abu Dhabi 2019″που θα διαρκέσουν από 8 – 22 Μαρτίου 2019 συμμετέχουν 194 χώρες με7.500 αθλητές,3.000 προπονητές ,20.000 εθελοντές και θα διεξαχθούν 24 αθλήματα.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Ελληνική ΑΠOΣΤΟΛΗ των SPECIAL OLYMPICS ΗELLAS

Για την Τοπική Επιτροπή
Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας