Όπως έχει πλέον καθιερωθεί, οι “Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου” (ΦΙΛΠΑ) κλείνει και το φετινό αγωνιστικό της πρόγραμμα με το Χειμερινό Ράλλυ 2018 “Γιώργος Ραπτόπουλος” που θα λάβει χώρα στις 10-11 Νοεμβρίου με επίκεντρο την Κύμη.

To αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης θα συμπεριλαμβάνει 2 κατηγορίες: την κλασσική Regularity με πολλές «σβέλτες» ειδικές δοκιμασίες (με ταχύτητες που δεν θα ξεπερνούν τα 50 ΜΩΤ) και την κατηγορία Touring με λιγότερες ειδικές δοκιμασίες και χαμηλότερες ταχύτητες για αυτούς που απλά επιθυμούν να απολαύσουν μια ωραία βόλτα με το ιστορικό τους αυτοκίνητο.

Η εκκίνηση του αγωνιστικού σκέλους θα γίνει το Σάββατο 10/11 από τα Σ.Ε.Α. Καπανδριτίου (31ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας) και η διαδρομή της πρώτης μέρας θα οδηγήσει τα πληρώματα μέσα από τη Νέα Αρτάκη, τα όμορφα χωριά Πίσσωνας, Βουνοί, Καθενοί και την Στενή όπου θα σταματήσουν για το μεσημεριανό γεύμα. Το απογευματινό σκέλος θα περάσει τους συμμετέχοντες από τους Στρόπωνες και το Μετόχι για να καταλήξουν στην Κύμη στο άνετο, πολυτελές 4στερο ξενοδοχείο Kymi Palace Hotel όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.
Η δεύτερη μέρα θα ξεκινήσει συναρπαστικά με Σούπερ Ειδική στη διάσημη ανάβαση Κύμης. Η ΦΙΛΠΑ, με την βοήθεια του Δήμου Κύμης και της Αστυνομίας εξασφάλισε να κλείσει ο δρόμος για την διάρκεια της ανάβασης.
Η συνέχεια θα οδηγήσει τα πληρώματα σε όμορφες διαδρομές στη ανατολική Εύβοια και το όρος Δίρφυ.

Στη εκδήλωση οι συμμετέχοντες έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν σε μία από 3 κατηγορίες: την κλασσική Regularity που χωρίζεται σε «κόκκινους» με «σβέλτες» ειδικές δοκιμασίες (με ταχύτητες που δεν θα ξεπερνούν τα 50 ΜΩΤ), τους «πράσινους» με λίγο χαμηλότερες ΜΩΤ σε ορισμένες Ειδικές Δοκιμασίες και την κατηγορία Touring με λιγότερες ειδικές δοκιμασίες και χαμηλότερες ταχύτητες για αυτούς που απλά επιθυμούν να απολαύσουν μια ωραία βόλτα με το ιστορικό τους αυτοκίνητο.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν κλασσικά, ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» ηλικίας από 30-100 ετών με κάρτα FIVA ή FIA καθώς και “Youngtimers” ηλικίας 20 ετών.

Οι συμμετέχοντες στην Κατηγορία Regularity θα διαγωνισθούν σε 14 Ειδικές Διαδρομές τόσο με ΜΩΤ όσο και με Ιδανικό Χρόνο (περάσματα). Όσοι επιλέξουν την Κατηγορία “Trophy Tour” θα έχουν λιγότερες Δοκιμασίες αλλά θα απολαύσουν υπέροχες διαδρομές κυρίως στον ορεινό όγκο του όρους Δίρφυς
Η Κατηγορία Regularity χωρίζεται πάλι σε “κόκκινους” και “πράσινους” ‘όπου οι πρώτοι θα αντιμετωπίσουν πιο απαιτητικούς ιδανικούς χρόνους χωρίς όμως παραχωρήσεις σε θέματα ασφάλειας.

Επίσης, για τον εορτασμό των 70 χρόνων της Porsche, που είναι και Υποστηρικτής της εκδήλωσης, στην Κατηγορία “Regularity” θα υπάρχει και χωριστή ενότητα και αθλοθέτηση “Porsche Cup” για τους συμμετέχοντες με αυτοκίνητα της διάσημης μάρκας.
Όπως και στο Διεθνές, θα υπάρχει πάλι και μία “Super Eιδική” που θα γίνει στην κλασσική διαδρομή της Ανάβασης της Κύμης που θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία. Η Ειδική αυτή θα περιλαμβάνεται στην γενική βαθμολογία του Ράλλυ αλλά θα έχει και χωριστή αθλοθέτηση για την Κατηγορία Regularity. Όμως, θα μπορέσουν να την δοκιμάσουν και οι συμμετέχοντες στην Κατηγορία “Trophy Tour” σε πολύ πιο ήπιους ρυθμούς βέβαια.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν κλασσικά, ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» ηλικίας από 30-100 ετών με κάρτα FIVA ή FIA καθώς και “Youngtimers” ηλικίας 20 ετών. Τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα που δήλωσαν συμμετοχή μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.