Ο Ερμής Σχηματαρίου ολοκληρώνει μια επιτυχημένη χρονιά με την ανδρική ομάδα να βρίσκεται στον τελικό για την άνοδο στην Γ´ Εθνική και την εφηβική ομάδα να βρίσκεται στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ως πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΣΕ.

Και όμως η ΕΣΚΑΣΕ δείχνει να ´´τιμωρεί´´ τον Ερμή για την πετυχημένη χρονιά που διανύει, αναγκάζοντας παιδιά 16χρονα παιδιά να παίξουν αλλεπάλληλα παιχνίδια σε συνεχόμενες μέρες και σε γήπεδα που απέχουν μεταξύ τους …ένα σκασμό χιλιόμετρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Η ανδρική ομάδα του Ερμή Σχ. βρίσκεται στους τελικούς και είχε προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει τον Λοκρό στην Αταλάντη το ερχόμενο Σάββατο 23 Απριλίου. Την ίδια μέρα, όμως, ξεκινά τις προσπάθειες της η εφηβική ομάδα στην Αθήνα για την ημιτελική φάση του Πανελληνίου εκπροσωπώντας την ΕΣΚΑΣΕ ως πρωταθλήτρια. Συγκεκριμένα θα αγωνιστεί σε τρεις αγώνες στις 23, 25 και 27 Απριλίου.

Λογικό ήταν να ζητηθεί η αλλαγή στις ημερομηνίες των τελικών αφού τουλάχιστον 7 έφηβοι αγωνίζονται και στην ανδρική ομάδα, ορισμένοι από αυτούς αποτελούν σημαντικά στελέχη της στην φετινή πορεία. Και τι αποφάσισε η διοργανώτρια; Μετέφερε τον πρώτο τελικό με τον Λοκρό για μία μέρα αργότερα δηλαδή την Κυριακή 24 Απριλίου.

Έκρινε δηλαδή ότι τα πιτσιρίκια του Ερμή θα πρέπει να αγωνιστούν το Σάββατο στις 2 μ.μ. στην Αθήνα, να ταξιδέψουν μέχρι την Αταλάντη για να παίξουν την επομένη μέρα απέναντι στον Λοκρό και έπειτα να επιστρέψουν για την Αθήνα για να αγωνιστούν 16 ώρες μετά τον δεύτερο αγώνα της εφηβικής!!!!!!

Σε επιστολή του, ο Ερμής Σχ. παρουσίασε μία λύση του προβλήματος (να γίνει ο πρώτος τελικό στις 7 Μαϊου) αλλά η διοργανώτρια αρχή δεν δείχνει να …συγκινείται και αναγκάζει πιτσιρικάδες να υποστούν μία απίστευτη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση και το κυριότερο βάζει εμπόδια στα όνειρα τους για μια σημαντική διάκριση και για έξτρα μόρια για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους καρεκλοκένταυρους…