Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, η Ιστιαία τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν εχθές με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν σήμερα με Αρχιερατική Θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης υπό τη συνοδεία φιλαρμονικής ορχήστρας, καθώς και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος από τη Σχολή Πεζικού Χαλκίδας. Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας – Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.

Παρόντες στη σήμερα στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας ήταν ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, η Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου Σπανού, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας της Περιοχής, μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Ανδρέας Παπανδρέου.