Οι κληρώσεις για τα play off προβιβασμού από τα πρωταθλήματα των Ε.Π.Σ. στη Γ’ Εθνική Κατηγορία διενεργήθηκαν την Τετάρτη.

Στο ειδικό πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες. Συγκροτήθηκαν 8 όμιλοι των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής  κατάταξης από κάθε όμιλο.

  • Οι ΕΠΣ Λασιθίου και ΕΠΣ Γρεβενών δεν είχαν εκπρόσωπο στα μπαράζ καθώς λόγω Μητρώου δεν διεξήχθησαν τα τοπικά πρωταθλήματά τους.

Το πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός + 1 ρεπό). Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 14 Μαΐου και η πρωταθλήτρια Εύβοιας θα βρεθεί στον 6ο όμιλο και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει κατά σειρά

1η: Πρωταθλήτρια Ευρυτανίας (εντός)
2η: Πρωταθλήτρια Φωκίδας (εκτός)
3η: Δευτεραθλήτρια Πειραιά (εντός)
4η: Πρωταθλήτρια Βοιωτίας (εντός)
5η: Πρωταθλήτρια Αργολίδας (εκτός)
6η: Πρωταθλήτρια Κορινθίας (εκτός)
7η: Ρεπό