Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα, να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά μεγάλη μάχη γίνεται και στην ουρά.

Εκεί αν βγάλεις από την εξίσωση τον Ταμυναικο που είναι μια κατηγόρια μόνος και την Σκεπαστή που με 28 βαθμούς μπορεί να αισθάνεται κάπως ήρεμη, οι υπόλοιποι έχουν γολγοθά για να φθάσουν το μαγικό νούμερο “40” που με δεδομένο τον υποβιβασμό Ερέτριας και την άσχημη θέση του ΑΟ Χαλκίς θα δώσει σωτηρία σίγουρα.

Αν τα καταφέρει ο ΑΟ Χαλκίς πράγμα που όλοι ευχόμαστε τότε μπορεί να πέσουμε λίγο ποιο κάτω βαθμολογικά.

Λήλας Β. και Αιδηψός έχουν 26  βαθμούς  μπορεί να είναι στην 5η και 6η αντίστοιχα άλλα δεν είναι καθόλου ήρεμοι με τον κακό χαμό που γίνεται στην Γ’ εθνική αλλά και με τους από κάτω που πάντα είναι όλοι απειλητικοί.

Ο ΑΠΚΟ Δροσιά έχει 22 βαθμούς έβγαλε από την αρχή του β’ γύρου τους δύο πρωτοπόρους και αν συνεχίσει με το σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών θα πλησιάσει εύκολα το 40αρι. 

Από εδώ και κάτω έχουμε μία κατηγορία ομάδων που τους χωρίζουν ελάχιστα αγωνιστικά αλλά και βαθμολογικά .

Το Αυλωνάρι απρόσμενα χαμηλά βαθμολογικά με 21 βαθμούς και  αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του θα πρέπει να σοβαρευτεί αγωνιστικά για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων σε μια χρονιά που ξεκίνησε με διαφορετικούς στόχους και προσδοκίες.

Ελλήσποντος και Όλυμπος έχουν από 20 βαθμούς είναι στην μέση για το 40αρι την έδρα τους θέλουν και οι δύο να εκμεταλλευτουν να σταματήσουν τα φθηνά λάθη και σταθεροποιήσουν την απόδοση τους δύο ομάδες με πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ νέες και νοικοκυρεμένες διοικήσεις με όρεξη να προσφέρουν.

Ο Αστέρας Βατώντα έχει 19 βαθμούς έδειξε ότι είναι η ομάδα με τις καλύτερες κινήσεις μεταγραφικές τον Ιανουάριο. Ο προπονητής Γιάννης Λεσγής έφερε τον Π. Σκριβάνο τ Λ. και αυτός το δικαίωσε μιας  και είναι η αιχμή του δόρατος την καλή εικόνα χάλασε η βαριά ήττα από τους Ωρεούς.

Μακρυκάπα και Παντριαδικός είναι ισόβαθμοι οριακά πάνω από την ζώνη με 18 βαθμούς, οι “Λύκοι” του Νίκου Κιαπέκου με πορεία αντίθετη με πέρσι χαροπαλευουν και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος για να σώσουν την κατηγορία. Ο Παντριαδικός παλεύει τα ματς έχει αγωνιστικότητα αλλά τα χαλάει στο αποτέλεσμα πλήρωσε τις δύο ισοπαλίες εντός με Ωρεούς και Δροσιά πρέπει να αρχίσει να μαζεύει πόντους και εκτός Τριάδα και αυτός χρειάζεται μία υπέρβαση για να παραμείνει στην κατηγορία.

Οι Ωρεοί του Θανάση Γουρνά έχουν 17 βαθμούς δείχνουν πολύ σκληροί για να πεθάνουν ενισχύθηκαν τον Δεκέμβρη πήραν 7 πόντους σε τρία ματς , έχουν ένα ματς λιγότερο εντός με τον Ηρακλή Ψαχνών , είναι σε καλό φεγγάρι και δείχνουν ικανοί για όλα στο β΄γύρο. Το μεγάλο ντεζαβαντάζ των Ωρεών ότι παίζουν μία Ιστιαία , μία Αιδηψό , μία Γούβες, μία Ν.Πύργο πάνε για ρεκόρ ας είναι καλά οι “Φωστήρες” της Δημοτικής αρχής Ιστιαίας Αιδηψού.

Το Καλοχώρι/Παντείχι έχει 14 βαθμούς με πολύ δύσκολη έργο στον β’ γύρο δεν έχει λύσει το αμυντικό του πρόβλημα έχει δεχθεί 28 γκολ δεν βάζει εύκολα και γκολ αν δεν αρχίσει να μαζεύει βαθμούς γρήγορα τότε θα αποχαιρετίσει γρήγορα την κατηγορία.

Η ομάδα της Καστέλλας είναι στην τελευταία θέση και με μόλις 4 βαθμούς μοιάζει αδύνατο να καταφέρει να σωθεί, έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά που είναι η επόμενη μέρα της ομάδα, όποιος όμως την υποτιμήσει σίγουρα θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Ο δεύτερος γύρος μόλις ξεκίνησε και σίγουρα ότι και να γράψουμε όσες εκτιμήσεις και αν κάνουμε όλα θα κριθούν ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ.