Η ομάδα μπάσκετ των Κονιστρών…

Κάτι πολύ σημαντικό και καλό φαίνεται πως δημιουργείται στην μπασκετική ομάδα των Κονιστρών, μια ομάδα ”τρελών” με την καλή έννοια, για το άθλημα έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν μια ομάδα υπόδειγμα που στοχεύει ανοιχτά την άνοδο φέτος στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Πρωτομάστορας αυτής της προσπάθειας ένας ”μπαρουτοκαπνισμένος στα μπασκετικά στέκια, ο Άγκι Ιμπέζα με θητεία στην μεγάλη του Περιστερίου σχολή, όταν μεσουρανούσαν ο Κορωνιός, ο Γκούροβιτς, ο Τσαρτσαρής, ο Γιάριτς, ο Άντερσεν και το ”τοτέμ” της ομάδας ο Αλφόνσο Φόρντ.

Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας…

Με πρότυπο του τον μεγάλο Τόνι Κούκοτς έφτασε να παίζει σαν ίσος προς ίσον την θρυλική Μπαρτσελόνα στο ΄΄Palau Blaugrana” Πολυτέλεια θα πει κανείς για τα δεδομένα της δικής μας γειτονιάς του μπάσκετ να έχει ένα τέτοιο ”βουνό” στην τεχνική ηγεσία κι όμως ο ίδιος δεν πετάει στα σύννεφα πηγαίνει βήμα -βήμα μια ομάδα που έχει μέχρι σήμερα, μια μόνο ήττα και με παιδιά που διψάνε για μπάσκετ.

Ένα ΄΄μελίσσι΄΄ με ακαδημίες, πέρα από την ανδρική ομάδα λειτουργεί με τα πρότυπα μεγάλου συλλόγου, το μοναδικό πρόβλημα οι συνεχείς μετακινήσεις που αναγκάζουν την ομάδα να χρησιμοποιεί το κλειστό του Αλιβερίου, την στιγμή που χρονίζει η ανακατασκευή του ”γιοφυριού της Άρτας΄΄- κλειστού της Κύμης.

Όμως όπως τόνισε η ψυχή αυτής της ομάδας ο αντιδήμαρχος Κώστας Δήμας, έχoυν δρομολογηθεί κάποιες ενέργειες, με κάποια κονδύλια, να υπάρχουν για το όλο ζήτημα, μόνο που …ζούμε στην Ελλάδα οι χρονοβόρες διαδικασίες και η γραφειοκρατία, είναι αυτά, τελικά που ΄΄διαφεντεύουν΄΄ τα πάντα.

Βλέποντας τέτοιες υγιείς ενέργειες και δράσεις που ΄΄αγγίζουν΄΄ τον ευαίσθητο τομέα της νεολαίας, παραφράζοντας την ρήση του Σέξπιρ μπορούμε να πούμε κάλλιστα πως ΄΄…κάτι πολύ καλό υπάρχει στο μπασκετικό βασίλειο της Κονίστρας”!