Η ΕΠΟ δημοσιοποίησε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2020-21, η οποία όπως πάντα είναι …λειψή αφού τα κυριότερα, βλέπε καταρτισμό ομίλων, θα έρθουν αργότερα.

Η δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ενώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η αυλαία της νέας σεζόν θα ανοίξει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή τότε το δεύτερο σωματείο στη βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει δήλωση συμμετοχής έως την Τρίτη 04 Αυγούστου. Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε το τρίτο σωματείο στη βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης

  • Είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση δύο νεαρών ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από την 1/1/2000 και μετά.
  • Ο αριθμός συμμετοχής ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα παραμένει στους 4.
  • Στο φύλλο αγώνα δύναται να αναγραφούν, και κατά συνέπεια να χρησιμοποιηθούν έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020 – 2021 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1989.
  • Οι προπονητές θα πρέπει να είναι  κατ’ ελάχιστον κάτοχοι ταυτοτήτων UEFΑ Α΄ ενώ οι βοηθοί UEFA Β΄ ενώ θα είναι αναγκαία η προσκόμιση της Ταυτότητας Τριετίας και της Ταυτότητας Πιστοποίησης εισόδου για την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο πριν από κάθε αγώνα.
  • Στο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22 θα προβιβαστούν οι 53 πρωταθλητές των ΕΠΣ και οι 3 δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων (Αθήνα, Πειραιά, Μακεδονία).

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη και ΕΔΩ τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά του νέου πρωταθλήματος