Δείτε την προκήρυξη του κυπέλλου Ερασιτεχνών 2017-2018, στο οποίο θα συμμετάσχει ο νικητής του φετινού τελικού του κυπέλλου Εύβοιας ΑΟ Χαλκίς-Ταμυναϊκός, που θα διεξαχθεί στις 7 Μάρτη (ώρα έναρξης: 5 μ.μ.), στο δημοτικό στάδιο Ψαχνών.

Αναλυτικά:

Άρθρο 1: Προκήρυξη / Αρμοδιότητα

Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των Ομάδων που μετέχουν στη 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της Δήλωσης Συμμετοχής της Ομάδας.

Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.

Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων ανήκει στην Επιτροπή Διοργανώσεων ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής

Όλοι οι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:

α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,

β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.,

γ. των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

α. Στους αγώνες της 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων συμμετέχουν υποχρεωτικά μόνο οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. – Μελών της Ε.Π.Ο., που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης Φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ..

Ως ημερομηνία λήξης της 1ης Φάσης του Κυπέλλου ορίζεται η Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.

Η κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. – Μέλη στην Ε.Π.Ο. των Κυπελλούχων ομάδων τους, πρέπει να γίνει εγγράφως υποχρεωτικά μέχρι την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

β. Εφόσον ο Κυπελλούχος δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, η οικεία Ε.Π.Σ. δύναται να δηλώσει ως Κυπελλούχο, τον φιναλίστ του Τελικού εφόσον αυτός επιθυμεί να συμμετάσχει , στις προθεσμίες που ισχύουν ανωτέρω.

γ. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 τα εξής δικαιολογητικά:

1. Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

2. Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο. (Άρθρα 13,62, 63, 64 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), νόμιμα επικυρωμένη.

3. Παραχωρητήριο γηπέδου, με ευθύνη του Σωματείου που το δηλώνει, ότι το συγκεκριμένο γήπεδο έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβει Άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια.

4. Βεβαίωση μη οφειλής από το Λογιστήριο της Ε.Π.Ο, και της οικείας Ε.Π.Σ..

Χωρίς την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

Η Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών, πρωτότυπη συνοδευόμενη από την βεβαίωση που έχει εκδοθεί από την Ε.Π.Ο. για τα Σωματεία της Γ΄ Εθνικής και από τις οικείες Ε.Π.Σ. για τα Σωματεία των Τοπικών πρωταθλημάτων, θα επιδεικνύονται στον Διαιτητή του Αγώνα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν συμπεριλαμβάνονται στις ήδη κατατεθειμένες, τότε το Σωματείο υποχρεούται να αποστείλει στην Ε.Π.Ο. νέα πρωτότυπη Κατάσταση Υγείας.

Όσον αφορά τους χορηγούς – διαφημίσεις στις στολές των ποδοσφαιριστών, ισχύει η βεβαίωση που έχει εκδοθεί από την Ε.Π.Ο. για τα Σωματεία της Γ΄ Εθνικής και από τις οικείες Ε.Π.Σ. για τα Σωματεία των Τοπικών πρωταθλημάτων, η οποία θα επιδεικνύεται στον Διαιτητή του Αγώνα.

Σε περίπτωση που υπάρξουν νέοι χορηγοί – διαφημίσεις, τότε το Σωματείο υποχρεούται να αποστείλει στην Ε.Π.Ο. αίτημα έγκρισης για να του χορηγηθεί βεβαίωση.

Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η Τετάρτη 11-04-2018.

Η ημερομηνία της κλήρωσης είναι η Τετάρτη 28.03.2018.

Άρθρο 4. Σύστημα διεξαγωγής αγώνων/Τελικός Αγώνας

α. Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα διεξαχθούν σε Ομίλους, ειδικότερα:

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης διαχωρίζονται σε οκτώ (8) Ομίλους με γεωγραφικά, κατά προτεραιότητα, κριτήρια για οικονομικούς λόγους ως εξής:
Κυπελλούχοι ΕΠΣ

1ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών.

2ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ημαθίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Μακεδονίας, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής.

3ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αιτ/νίας, Άρτας, Γρεβενών, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Πρέβεζας – Λευκάδας.

4ος ‘Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ευρυτανίας, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας.

5ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αρκαδίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφ/νίας – Ιθάκης, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

6ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αθηνών, Βοιωτίας, Δυτικής Αττικής, Δωδ/νήσου, Κορινθίας, Πειραιώς.

7ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Εύβοιας, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου.

8ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων.

Κάθε Όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές. Οι αγώνες στους Ομίλους της διοργάνωσης μέχρι τους προημιτελικούς θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση, κατά την οποία, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.

Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ενός αγώνα θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π.

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2017-2018 θα διεξαχθούν σε πέντε (5) αγωνιστικές, ως ακολούθως:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 11-04-2018

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 25-04-2018

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 09-05-2018

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 23-05-2018

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 30-05-2018

β .Τελικός Αγώνας

Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π..

Άρθρο 5: Επίλυση Αθλητικών Διαφορών

α. Οι πειθαρχικές παραβάσεις κατά την διεξαγωγή των αγώνων της διοργάνωσης και

β. Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:

1. στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων και

2. κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Με τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο., όπως ισχύουν κάθε φορά.

Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται ρητά στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο.. Σε περίπτωση παράβασης της παρούσας διάταξης η Επιτροπή Πρωταθλήματος παραπέμπει την παραβάτη Ομάδα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., η οποία με απόφασή της την αποβάλει από το Κύπελλο των Ερασιτεχνικών Ομάδων και διατάσσει τον μη ορισμό των αγώνων της από την Ε.Π.Σ. που αυτή ανήκει στο πρωτάθλημα που συμμετάσχει για όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση ή ακόμη και την αποβολή της από αυτό.

Άρθρο 6. Πρόγραμμα.

Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνεται στις οικείες Ε.Π.Σ. και όχι κατ’ ιδίαν στις Ομάδες, με τις Ε.Π.Σ. να υποχρεούται σε άμεση ειδοποίηση των Ομάδων τους.

Άρθρο 7. Έξοδα διαιτησίας

Τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων θα καλύπτονται από τις γηπεδούχες ομάδες, εκτός των αγώνων που θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα και θα καλυφτούν από την εκκαθάριση του αγώνα, όπου τα έσοδα και τα έξοδα επιμερίζονται εξ ημισείας στις ομάδες.

Τα έξοδα διαιτησίας του τελικού θα καλυφτούν από την εκκαθάριση του αγώνα.

Οι Διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από όμορες της γηπεδούχου Ε.Π.Σ. και δεν θα εμπλέκονται με τις ΕΠΣ των διαγωνιζόμενων ομάδων.

Άρθρο 8. Παρατηρητής αγώνα

Οι γηπεδούχες ομάδες υποχρεούνται να εξοφλούν το εξοδολόγιο του Παρατηρητή πριν την έναρξη του αγώνα, (ο Παρατηρητής θα παραδίδει το εξοδολόγιο πριν από τον αγώνα στον Διαιτητή, ο οποίος θα το διαβιβάζει στον εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας για την εξόφλησή του, εκτός των αγώνων που θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα και στην περίπτωση αυτή θα καλυφτεί από την εκκαθάριση του αγώνα).

Ο Παρατηρητής του αγώνα δεν θα πρέπει να ανήκει στις ΕΠΣ των οποίων οι ομάδες αγωνίζονται στο συγκεκριμένο αγώνα, αλλά από όμορες Ε.Π.Σ.. Εξαιρούνται οι Ε.Π.Σ. των Νήσων.

Άρθρο 9: Οικονομικά θέματα

Η οικονομική οργάνωση – διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών ρυθμίζονται αναλογικά με την οικονομική εγκύκλιο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Ο., η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, οι δε διατάξεις αυτής συμπληρώνουν την Προκήρυξη αυτή.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των ομάδων βαρύνουν τις ίδιες σε όλους τους αγώνες μέχρι και τον Τελικό Αγώνα.

Τα υπόλοιπα οικονομικά θέματα του Τελικού Αγώνα καλύπτονται από τα έσοδα του αγώνα. Τα έσοδα και τα έξοδα του τελικού επιμερίζονται εξ ημισείας στις ομάδες.

Άρθρο 10: Ειδική διάκριση/ Έπαθλο – Μετάλλια

α. Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.. Αν είναι Πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ..
Εάν στο Τελικό συμμετέχει ένα Σωματείο Γ΄ Εθνικής και ένα Σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ..

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.
Σωματείο Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο
δεν παραμένει στην Κατηγορία.

β. Το Κύπελλο απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του Τελικού Αγώνα μαζί με τριάντα (30) μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και με βάση το τελετουργικό που έχει αποφασίσει η διοργανώτρια και το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις ομάδες.

Στην ομάδα που μετείχε στον Τελικό Αγώνα απονέμονται τριάντα (30) μετάλλια.

Άρθρο 11: Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα

Τα χορηγικά, διαφημιστικά και ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων ανήκουν στα σωματεία, πλην του Τελικού Αγώνα τα δικαιώματα του οποίου θα διαπραγματευτεί η Ε.Π.Ο και τα τυχόν έσοδα θα διανεμηθούν στα δυο Σωματεία του Τελικού.

Άρθρο 12: Τελική διάταξη

Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή και την οικονομική εγκύκλιο θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. με βάση τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών στο πλαίσιο του ορθού και δίκαιου.