Με 2-1 επικράτησε σήμερα ο Ταξιάρχης της Ιστιαίας για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας Εύβοιας. Ο αγώνας έγινε στο Ασμήνιο στο γήπεδο του Αρτεμησιακού, λόγω τιμωρίας της έδρας της Ιστιαίας, από το περσινά επεισόδια στον αγώνα με το Προκόπι.

Η Ιστιαία μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, όμως ο Ταξιάρχης παρουσιάστηκε ποιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Έδειξε καλή λειτουργία ανασταλτικά, ενώ επιθετικά προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν 0-2, ενώ η Ιστιαία έδειξε καλύτερη επιθετική λειτουργία απ’ τα μισά του δευτέρου μέρους κι έπειτα, όπου ο έμπειρος Θανάσης Βασιλείου πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και ήταν ο παίκτης που μείωσε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Οι παίκτες που ξεχώρισαν απ’ την Ιστιαία ήταν οι Γαβριήλ, Βασιλείου και Σταμούλος. Επίσης πολύ καλό παιχνίδι έκανε απ’ το 60΄ και μετά που μπήκε ως αλλαγή και ο Κατσάρης. Κορυφαίος του Ταξιάρχη ήταν ο Δημήτρης Χουβαρδάς, που πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ είχε συμμετοχή και στη φάση του δεύτερου, δείχνοντας έτσι την κλάση του ως φορ. Επίσης αρκετά καλό παιχνίδι έκαναν, ο Δημητράκης και ο Μάριος Λυσσέας.

Φάσεις και γκολ

8΄ Δοκάρι για την Ιστιαία μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Βασιλείου

16΄ 0-1 Γκολ για τον Ταξιάρχη: Ο Χουβαρδάς βγήκε τετ – α – τετ και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους

39΄ Προβολή από κοντά του Ασαμόα η μπάλα πέρασε άουτ

50΄ 0-2 Γκολ για τον Ταξιάρχη: Η μπάλα έπειτα από κόντρες μέσα στην περιοχή στρώθηκε στον Δημητράκη, αυτός σούταρε και την έστειλε στα δίχτυα.

82΄ 1-2 Γκολ για την Ιστιαία: Ο Βασιλείου με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 1-2

Συνθέσεις

Ιστιαία (Τσελίκας – Ζουπανιώτης): Καραγκούνης, Φώτου (53΄ Ψύλλος), Μαχός (59΄ Κατσάρης), Καλιβάτσι, Χονδρός, Σταμούλος, Παπασταμούλος, Βασιλείου, Ασαμόα, Γαβριήλ, Λυσσέας

Ταξιάρχης: Σάμιος, Τσαμούρογλου, Δέσπους Δ., Καπόλος, Κοντογιάννης, Μπαλαμούτης, Γκαμίλης, Λυσσέας, Κουτσογιωργάκης, Δημητράκης, Χουβαρδάς

Διαιτητής: Γιάννης Μητρολιός Βοηθοί: Τουλούμης – Λιαγκάκης