Ήταν το 2016, Πανελλήνιοι αγώνες Στίβου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας!
Ο κορυφαίος -και με διαφορά- Σύλλογος Στίβου, της Εύβοιας, έχει, τότε, στις τάξεις του μια αθλήτρια που στην συνέχεια θα χάριζε στον Σύλλογο αλλά και στην Εύβοια, Πανελλήνιες και Βαλκανικές νίκες αλλά και αξιομνημόνευτη παρουσία στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες! Ήταν η Κατερινιώτισσα, που ήρθε από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Δαλάκα!
Στους Πανελλήνιους αγώνες Στίβου, του 2016, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, Κατερίνα Δαλάκα, κυριολεκτικά ήταν η έκπληξη των αγώνων, καθώς ήταν τόσο στο κατ’ εξοχήν αγώνισμά της (400 μέτρα με εμπόδια) αλλά αναδείχθηκε και η ταχύτερη Ελληνίδα, καθώς πήρε την πρωτιά και στα 100 μέτρα! Στα 400 μ. εμπόδια είχε πάρει μέρος και ακόμα μία κοπέλα του ΓΣ Νεάπολης, η Ελίνα Καραμπέτσου που τερμάτισε 7η!
Στους ίδιους αγώνες , η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 του ΓΣ Νεάπολης (με τις Μαρία Μπούτρου-Δήμητρα Φρατζή-Ελίνα Καραμπέτσου και Κατερίνα Δαλάκα), πήρε την 5η θέση, χάνοντας την 4η κυριολεκτικά στο νήμα! Τέλος στους ίδιους αγώνες στην γενική βαθμολογία των Γυναικών ο ΓΣ Νεάπολης, ήταν στην τιμητικότατη 6η θέση (63β), ανάμεσα σε 100 Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα!
Την ίδια χρονιά η Κατερίνα Δαλάκα, σαν αθλήτρια του ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδας, φορώντας το Εθνόσημο της Εθνικής μας ομάδας, εκπροσώπησε την χώρα μας, στους Βαλκανικούς αγώνες, όπου κατέκτησε χρυσά και όχο μόνο μετάλλια, αλλά και στους Πανευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ (Εθνική Ελλάδας, σκυταλοδρομία 4Χ400 και 400 εμπόδια)!
Μια χρονιά πραγματικά πολύ δημιουργική και ζηλευτή για τον ΓΣ Νεάπολης Χακίδας, αλλά και για τον προπονητή των κοριτσιών, Κώστα Μαρκόπουλο!

  • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ του ΤΕΛΙΚΟΥ των 100 μέτρων Γυναικών (Πάτρα 2016):

  • Ο θρίαμβος της Κατερίνας Δαλάκα στα 400 μέτρα εμπόδια (Πάτρα 2016):

  • …και η κούρσα της σκυταλοδρομίας 4Χ400, 5η η ομάδα του ΓΣ Νεάπολης, με τις αθλήτριές του να τρέχουν στην 1η διαδρομή, πρώτη τρέχει η Μαρία Μπούτρου, ακολουθεί η Δήμητρα Φρατζή, η Ελίνα Καραμπέτσου και η Κατερίνα Δαλάκα!

…και μια φωτό-ντοκουμέντο: Η Κατερίνα Δαλάκα στα στούντιο του 9.65fm του Σταθμού των Εργαζομένων, στην πρώτη της συνέντευξη (στο ΄΄Δυνατά & Αθλητικά και στον Αποστ. Αποστολίδη), λίγες μέρες μετά τον ερχομό της στην Χαλκίδα…

*από αριστερά: Απ. Αποστολίδης, Μαρουδιά Λουκουκίδη -πρόεδρος ΓΣ Νεάπολης-, Κατερίνα Δαλάκα & Κώστας Μαρκόπουλος!

[td_smart_list_end]