Ο Ρόντερικ Κάμφορ αναμένεται να αποτελέσει ένα απ΄ τα βασικά «γρανάζια»  στην λειτουργία της περιφέρειας της Κύμης, την φετινή σεζόν. Ο Αμερικανός γκάρντ έχει ύψος 1.92 μέτρα και γεννήθηκε στις 10 Μάρτη του 1992. Πρωτόπαιξε στην Ευρώπη, μετά το τέλος των κολεγιακών του σπουδών, πριν περίπου τέσσερα χρόνια και προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με την Τουρόφ, με την οποία έφτασε στα ημιτελικά του πολωνικού πρωταθλήματος. Ο Κάμφορ μίλησε στο ΄΄Δ & Α΄΄, στην media day της νέας του ομάδας.

Αναφέρθηκε στην Κύμη και στις εντυπώσεις του μέχρι τώρα απ΄ την προετοιμασία: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και πολλές πιθανότητες να είμαστε πραγματικά πολύ δυνατοί στο πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να προπονούμαστε σκληρά. Έχουμε έναν απ΄ τους καλύτερους προπονητές, όπως έχω δει και μου έχουν πει, στην λίγκα».

Για τις προσδοκίες του για την καριέρα του με την συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να δείξω τις ικανότητες μου και να διακριθώ. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και τις αποδέχομαι, γιατί μου δίνουν κίνητρα για να γίνω καλύτερος. Με την βοήθεια του κόουτς όλα θα λειτουργήσουν θετικά και για μένα αλλά και την ομάδα».