Ακόμα και η κάρτα υγείας αθλητή μπαίνει στην ζωή του ποδοσφαίρου μετ’εμποδίων με ευθύνη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μπορεί οι Ενώσεις να ενημερώθηκαν από την ΕΠΟ για την θεσμοθέτηση της Κάρτας Υγείας Αθλητή στις 4 Οκτωβρίου, ζητώντας την …ανέφικτη εφαρμογή της μέχρι τις 9 του μήνα, αλλά η αλήθεια είναι πως στην Ομοσπονδία …τους πήρε ο ύπνος εδώ και 2 μήνες. Και δεν φτάνει η ολιγωρία αυτή, η διοίκηση της ΕΠΟ, χωρίς ίχνος ευαισθησίας για το συγκεκριμένο θέμα, ζήτησε από τον Υπουργό Αθλητισμού την εξαίρεση του ποδοσφαίρου από την νομοθεσία (!!!).

Η ιστορία της Κάρτας Υγείας Αθλητή δεν ξεκινά στις 4/10, ημέρα που …ξύπνησε η ΕΠΟ, αλλά στις 3 Αυγούστου όταν υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Στις 8 Αυγούστου δημοσιεύεται η ΚΥΑ στο ΦΕΚ(ΦΕΚ Β 3254/8-8-2018) όπου τονίζεται ότι οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να ενημερώσουν τους συλλόγους μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Ουσιαστικά, δηλαδή, η έναρξη ισχύος ορίστηκε για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ένα μήνα μετά και αφού η ΕΠΟ δεν έχει πάρει …χαμπάρι, οι συναρμόδιοι υπουργοί αναγκάζονται να δώσουν παράταση ενός μηνός, ήτοι μέχρι τις 8 Οκρωβρίου με το ΦΕΚ Β 3967/12-9-2018

Φτάσαμε, στις 4 Οκτωβρίου να αντιληφθεί η ΕΠΟ ότι το θέμα την αφορά άμεσα, με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα. Η ΕΠΣ Ευβοίας υποχρεώθηκε να αναβάλει τον αγώνα Κυπέλλου Λήλας Β.-ΑΟ Χαλκίς, την ίδια ώρα που και σε άλλες Ενώσεις υπάρχουν αναβολές σε αγώνες που είχαν προγραμματιστεί.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ερωτηθείς από τους συντάκτες που καλύπτουν τα θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, είπε ότι δεν έχει άλλη εναλλακτική παρά να δώσει νέα παράταση. Συγκεκριμένα είπε: «Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο, ειδικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχει κάποιες καθυστερήσεις. Ενώ υπάρχει από 3 Αυγούστου και υπουργική απόφαση και επιστολή της ΓΓΑ προς τις ομοσπονδίες, οι ΕΠΣ επικαλούνται ότι άργησαν να ενημερωθούν. Οι ΕΠΣ ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν 4 Οκτώβρη και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν έχω εναλλακτική από το να δώσω παράταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ανθρώπους του Υπουργείου, εξετάζεται η περίπτωση να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους και τονίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό το αίτημα της ΕΠΟ για εξαίρεση.