Ο Τίμος Καβακάς μίλησε στο ΄΄Δ & Α΄΄ για το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΟ Χαλκίς. Ο -μέχρι και την περασμένη Τρίτη 17/9- προπονητής των «νεραντζούρι» υποστήριξε ότι ήταν δική του η απόφαση ν΄ αποχωρήσει απ΄ την ομάδα, γιατί -όπως ανέφερε- δεν τηρήθηκε το  «πρότζεκτ» με το οποίο συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι και διαπίστωσε ότι υπήρχε διάσταση απόψεων με τους διοικούντες για τους στόχους που μπορεί να θέσει η ομάδα της Χαλκίδας, βάσει των τωρινών δεδομένων. Ακόμη μίλησε για τις θετικές του αναμνήσεις απ΄ την θητεία του στον Ηρακλή Ψαχνών, ενώ σ΄ ότι αφορά την συνέχεια της προπονητικής του καριέρας, τόνισε ότι θα κάνει το επόμενο «βήμα» όταν «θα παρουσιαστεί κάτι πραγματικά καλό», ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις το «βήμα» να είναι μακροχρόνιο.

Αναλυτικά:

Για το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΟ Χαλκίς: «Ήταν γνωστό στην διοίκηση απ΄ το Σάββατο ότι σταματάω απ΄ την ομάδα. Ήταν απόφαση δική μου να φύγω απ΄ την ομάδα. Προσπάθησαν να με μεταπείσουν και την Κυριακή με κάποια πράγματα που μου είπαν, αλλά ήμουν αρνητικός και το κατάλαβαν. Την Δευτέρα κάναμε εκ νέου ένα ραντεβού και έγινε μια συζήτηση. Δεν έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης με τους ανθρώπους της διοίκησης και γι΄ αυτό τους είπα ότι είναι καλύτερο να χωρίσουμε τώρα, παρά να συνεχίσουμε. Πιστεύουν πως ο ΑΟ Χαλκίς μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο δεν το πιστεύω εγώ, οπότε για ποιο λόγο να επωμισθώ ένα στόχο που ξέρω ότι δεν μπορώ να τον καταφέρω; Ας έρθει κάποιος άλλος προπονητής να το πάρει το πρωτάθλημα. Έδωσα πολύ χρόνο για να γίνουν κάποια πράγματα, πόσο άλλο χρόνο να δώσω όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα σε 15 μέρες; Αν μου έλεγαν ότι η ομάδα πάει να σωθεί, ναι να κάτσω να το παλέψω. Ούτε οργανωτικά η ομάδα είναι καλά και στο κομμάτι του προγραμματισμού δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως πρέπει για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 20 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 9 είναι «πιτσιρίκια». Δεν είναι δυνατόν μ΄ αυτό το υλικό να θες να πάρεις πρωτάθλημα. Η ομάδα θέλει σημαντική ενίσχυση».

Για τον αν είχε επαφές και επικοινωνία με τον επικεφαλής της διοίκησης Κλάους Μίλερ: «Εγώ τον είχα δει μόνο μια φορά».

Για το «πρότζεκτ» της ομάδας με το οποίο συμφώνησε το καλοκαίρι: «Το πρότζεκτ ήταν να κρατήσουμε τον «κορμό» της ομάδας που ήταν εξαιρετικός, να πάρουμε πέντε ξένους, να κάνουμε ακόμη πέντε καλές μεταγραφές και να έχουμε και τέσσερις καλούς «πιτσιρικάδες» στο ρόστερ. Τελικά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είχα στα χέρια μου την «εθνική παίδων». Ένα μήνα έκανα προπονήσεις σε γήπεδο που δεν υπήρχε διαγράμμιση και είχαμε ελλείψεις και σε άλλα βασικά πράγματα που χρειάζονται για να γίνει σωστά η προετοιμασία. Έδωσα χρόνο στην διοίκηση, αλλά οι παίχτες που ήταν επιλογές μου ήταν -σύμφωνα με την διοίκηση- «ακριβοί» και συζητώντας και ΄γω με παίχτες για να έρθουν στην ομάδα δεν ήθελαν καν να το συζητήσουν. Και τα παιδιά που ήρθαν, το έκαναν επειδή μπήκα εγώ μπροστά. Στα μέσα Αυγούστου κάποιοι παίχτες σταμάτησαν και αισθάνθηκα ότι διαλυόμαστε. Μετά από μια εβδομάδα περίπου τελικά γύρισαν πίσω αυτοί οι παίχτες. Στις 27 έφυγε ο Ανέστης, αδίκως -όπως έχω αναφέρει- στην συνέντευξη τύπου με την Επισκοπή. Όλο αυτόν τον καιρό τους πίεζα να πάρουμε κάποιους παίχτες ακόμη, τελικά δεν έγινε σχεδόν τίποτα».

Για την θητεία του στον Ηρακλή Ψαχνών: «Είχαμε μια εξαιρετική ομάδα και οι συνθήκες ήταν πολύ καλές, όμως ήρθα σχετικά αργά. Αν ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι καλό για την επόμενη τριετία».

Για το δικό του προπονητικό μέλλον: «Είχα μια πρόταση την προηγούμενη εβδομάδα, που όμως δεν την δέχτηκα για προσωπικούς λόγους. Όταν θα παρουσιαστεί κάτι πραγματικά καλό θα πάω, γιατί έχω την διάθεση να κάνω κάτι μακροχρόνιο σε μια ομάδα. Θα δούμε».