H ΄΄media day΄΄ της Κύμης ξεκίνησε με δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Γιάννη Καστρίτη, στην δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της. Αρχικά ευχήθηκε -απευθυνόμενος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης- « να έχουμε μια καλή συνεργασία και φέτος» και για την ομάδα του «να έχουμε μια καλή χρονιά και όσο είναι δυνατόν πιο ευχάριστα γεγονότα και ειδήσεις, παρά δυσάρεστες. Και κυρίως αναφέρομαι σε θέματα υγείας, πρωτίστως των αθλητών, είναι η πρωταρχική μου ευχή, να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς, που όλοι μας ξέρουμε πόσο πολύ κοστίζουν, αγωνιστικά και ψυχολογικά σε μία ομάδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα ανέφερε πως «νομίζω ότι είναι σαφές, για όσους γνωρίζουν, ότι φέτος πρόκειται για το πιο ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Χωρίς υπερβολή, κατά την γνώμη μου, όλες οι ομάδες ξεκινούν απ΄ την ίδια αφετηρία. Και μιλάω για τις ομάδες της δικής μας ΄΄ταχύτητας΄΄, γιατί δεν αμφισβητείται ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός βρίσκονται μια ΄΄ταχύτητα΄΄ πάνω απ΄ όλους τους υπόλοιπους. Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, σίγουρα, όπως έδειξε και το περσινό πρωτάθλημα, ακολουθούν. Ο Προμηθέας είναι πάρα πολύ ισχυρός. Νομίζω ανήκει στο δεύτερο ΄΄γκρουπ΄΄ δυναμικότητας. Από κει και έπειτα θεωρώ ότι όλες οι ομάδες ξεκινάμε από κοινή αφετηρία. Λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο στην διάρκεια της χρονιάς, ως προς την τελική κατάταξη. Θεωρώ ότι, όπως κάθε χρόνο, ομάδες που θα χαρακτηρίζονται από διοικητική και οικονομική σταθερότητα αρχικά, και από κει και έπειτα μέσα στο γήπεδο θα έχουν την κατάλληλη ΄΄χημεία΄΄, ομοιογένεια και αγάπη στα δύσκολα, θα φτάσουν μέχρι το τέλος και θα πετύχουν τους στόχους τους».

Για τους φετινούς στόχους της Κύμης: «Ο στόχος που είχαμε θέσει πέρσι επετεύχθη και με το παραπάνω. Το σημαντικότερο, πριν πούμε για το ΄΄βήμα΄΄ παραπάνω πέρσι, είχαμε πει ότι στόχος της ομάδας είναι ΄΄πατήσει΄΄ καλά στην κατηγορία και να εδραιωθεί. Αυτός ήταν ο αρχικός στόχος και από κει και έπειτα ει δυνατόν να γίνει και το ΄΄βήμα΄΄ παραπάνω. Η φύση του πρωταθλήματος και ο βαθμός δυσκολίας του φέτος, νομίζω ότι θέτει τους στόχους κάθε ομάδας έτσι και αλλιώς. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η φιλοσοφία μας ξέρετε πολύ καλά ποια είναι, όλου του επιτελείου, της διοίκησης της οικογένειας Θεοδώρου. Θα προσπαθήσουμε να την εμφυσήσουμε και στους παίχτες. Να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά και βήμα-βήμα, γιατί πάλι μιλάμε για μια καινούργια ομάδα σε πρόσωπα, αναφέρομαι στους παίχτες. Σίγουρα θα χρειαστούμε αρκετό χρόνο για να βρούμε και πάλι την ομοιογένεια και την ΄΄χημεία΄΄ μας.

Οπότε βήμα-βήμα και κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κρατώντας την όποια εμπειρία έχουμε από την περσινή χρονιά, να ΄΄πατήσουμε΄΄ και πάλι καλά στην κατηγορία. Να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε με βάση τις δυνατότητες μας τους αντίπαλους μας και κοιτάζοντας παιχνίδι το παιχνίδι, να θέτουμε κάθε εβδομάδα καινούργιους στόχους. Οπωσδήποτε, δεν σημαίνει ότι επειδή πέρσι ΄΄τρυπήσαμε΄΄ το ΄΄ταβάνι΄΄ μας και ξεπεράσαμε τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει, ότι είναι εύκολο να γίνει κάτι αντίστοιχο και φέτος. Χρειάζεται πολύ υπομονή. Πάλι, επαναλαμβάνω, η ομάδα είναι καινούργια και πρέπει όλοι να είμαστε κοντά και να στηρίξουμε την προσπάθεια και τα παιδιά της ομάδας. Η διοίκηση για ακόμη μια χρονιά έκανε όχι απλά ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά και κάτι παραπάνω. Οπότε όλοι είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε το πλάνο της ομάδας και μακάρι στο τέλος να είμαστε όσο χαρούμενοι ήμασταν και πέρσι».

Για αν είναι ευχαριστημένος μέχρι τώρα απ΄ την προετοιμασία: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την εικόνα που βλέπουμε μέχρι στιγμής στο παρκέ και δεν μπορούμε να το πούμε με μεγάλη ασφάλεια, σ΄ ότι αφορά το μπασκετικό κομμάτι, γιατί δεν έχουμε πάρα μόνο λίγες μπασκετικές προπονήσεις, με εσωτερικά ΄΄διπλά΄΄ και μόλις ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα. Δηλαδή έχουμε να δούμε πολλά να δούμε και να δουλέψουμε, πάνω στο κομμάτι του μπάσκετ. Η ευχαρίστηση μας και προσωπικά ο ενθουσιασμός μου, πηγάζουν απ΄ τον ενθουσιασμό που βλέπω στα πρόσωπα και στα μάτια των παιχτών μας, Ελλήνων και ξένων. Κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Οπότε, υπό αυτό το πρίσμα, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε και μόνο όμορφα πράγματα περιμένουμε απ΄ την ομάδα και την φετινή χρονιά».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Σε ότι έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας, όπως είπα, πάλι η ομάδα είναι καινούργια. Στην ουσία είμαστε στο ίδιο σημείο αφετηρίας. Οπότε δεν θα πω κάτι διαφορετικό απ΄ αυτό που είχα πει και την περσινή χρονιά. Δηλαδή θα είμαστε έτοιμοι τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη, όπως είναι και το φυσιολογικό χρονικό διάστημα που χρειάζεται μια ομάδα με 12 καινούργιους παίχτες. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι απ΄ την πρώτη αγωνιστική μέχρι τότε, δεν θ΄ αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Αυτό είναι δεδομένο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι ΄΄κατεβαίνουμε΄΄ σε κάθε παιχνίδι να διεκδικήσουμε την νίκη».

Για την μεταγραφή Τσιάρα: «Ο Γιώργος από σήμερα είναι μέλος της ομάδας μας. Είναι τελευταία προσθήκη Έλληνα που κάναμε στους ΄΄ψηλούς΄΄. Έχει χρόνια πορεία σε ομάδες της Basket League και έχει καριέρα και σε ομάδες του εξωτερικού. Περιμένουμε να μας βοηθήσει πάρα πολύ με την εμπειρία του, εντός και εκτός των ΄΄τεσσάρων γραμμών΄΄».

Για το αν θα γίνουν περαιτέρω μεταγραφικές κινήσεις σε Έλληνες παίχτες: «Είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε μία προσθήκη ακόμα στην περιφέρεια, ανάλογα με το τι θα δούμε στις προπονήσεις και το τι ανάγκες θα προκύψουν».