Στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων προχωρά η κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η ενίσχυση θα είναι απευθείας στα σωματεία, θα είναι συνολικούς ύψους 12 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί το νέο μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων που δημιουργήθηκε.

Το συνολικό ποσό είναι εξαιρετικά μικρό για τον αριθμό των σωματείων που θα επιχορηγηθούν. Σύμφωνα μάλιστα με τις ανακοινώσεις, ήδη έχουν εγγραφεί περίπου 5000 σωματεία από όλα τα αθλήματα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, οπότε εύκολα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι μιλάμε για …ψίχουλα μπροστά στα πραγματικά έξοδα.

Στις δηλώσεις τους, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν ότι είναι σημαντική η πρωτοβουλία που ανέλαβαν, και εισάκουσε ο πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι ενδεχομένως να έρθουν χρήματα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ίδιο λόγο.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως πολλά από τα σωματεία έχουν προβλήματα στην εγγραφή τους στο Μητρώο και αναμένεται με ενδιαφέρον να μάθουμε το τελικό ποσό που θα καταλήξει στα ταμεία των σωματείων, τον τελικό αριθμό των δικαιούχων καθώς και αν η μοιρασιά θα είναι ισόποση ή θα τεθούν τυχόν κατηγοριοποιήσεις.