Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ανέστειλε την αθλητική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα αλλά άφησε το περιθώριο να καθορίζεται η απαγόρευση από την πορεία κάθε νομού απέναντι στον ιό, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις “κόκκινες” περιοχές είναι πολλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ προσανατολίζεται στην καθολική αναστολή της Γ’ Εθνικής για τουλάχιστον ένα μήνα. Είναι μία απόφαση που φαίνεται πως έχει ήδη ληφθεί και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί. Ήδη μέχρι τώρα έχουν μείνει αρκετές εκκρεμότητες από αναβληθέντα ματς ενώ την περασμένη Κυριακή δεν έγιναν παιχνίδια για τους τρεις πρώτους ομίλους.

Στην Ομοσπονδία έφτασαν αιτήματα ώστε να συνεχιστούν οι αγωνιστικές και να παίζονται τα ματς όπου επιτρέπεται, τα οποία όμως απορρίφθηκαν σαν ιδέα καθώς η συσσώρευση αναβληθέντων θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα αλλά κυρίως, από κάποιο σημείο και μετά, δεν διασφαλίζεται η ισοτιμία.

Όσον αφορά τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, στην αγωνιστική που έρχεται για τον 4ο όμιλο, το μόνο ματς που δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας των περιορισμών είναι το Βοιωτικό ντέρμπι Αμβρυσσέας Διστόμου – Ύπατο. Μέχρι όμως την ερχόμενη Κυριακή ουδείς γνωρίζει αν και ποιες περιοχές θα… κοκκινήσουν.

Θα γίνει πάντως προσπάθεια, εκ μέρους της ΕΠΟ, στο μήνα που θα επιβληθεί «λουκέτο» στη Γ’ Εθνική να διεξαχθούν αγώνες που αναβλήθηκαν και αφορούν ΕΠΣ που δεν περιλαμβάνονται στις λεγόμενες κόκκινες περιοχές.

Επίσης κυκλοφορεί πως μπορεί να γίνει εξαίρεση ανά περιοχή ωστόσο θα θεωρηθεί έκπληξη να δοθεί πράσινο φως διεξαγωγής αγώνων ανά όμιλο καθώς κάτι τέτοιο θα άλλαζε τους συσχετισμούς συνολικά στο πρωτάθλημα.