Για ακόμα μία φορά η ανευθυνότητα και η τακτική πετάω την μπάλα στην εξέδρα εφαρμόστηκε από την ΕΠΟ η διοργανώτρια αρχή του ποδσφαίρου μετά την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε  ο κυπελλούχος  κάθε νομού να αναδειχθεί μέσα την διαδικασία του “στριψίματος” του νομίσματος στα γραφεία των ΕΠΣ.

Η ιστορία γυρίζει πίσω την εποχή της ΧΟΥΝΤΑΣ και στον περιβόητο τελικό του 1969 όπου Ολυμπιακός και Παναθηναικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1  μετά από κανονικό αγώνα και παράταση και το κύπελλο πήγε στον Παναθηναικό μετά από το “στρίψιμο” της δεκάρας.

Η ΕΠΣΕ καλείται να δώσει λύση με τις δύο ομάδες του τελικού Ηρακλή Ψαχνών και Ελλήσποντο Νέας Λαμψάκου  να θέλουν το κύπελλο να κριθεί στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα γραφεία της οδού ΧΑΙΝΑ.

Με δεδομένο ότι η πρωτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα είναι κάπου τον Οκτώβρη υπάρχει το χρονικό περιθώριο να γίνει ο τελικός.

Το Δυνατά & Αθλητικά σας παραθέτει τα τρία πιθανά σενάρια για τον Τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας με την πεποίθηση ο Κυπελλούχος να αναδειχθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα γραφεία της ΕΠΣΕ.

Σενάριο πρώτο : Μετά άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων τον Ιούνιο να διεξαχθεί ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών με όλους του κανόνες ασφαλείας για να αναδειχθεί ο Κυπελλούχος Ευβοίας εντός των αγωνιστικών χώρων μετά φετινά αγωνιστικά ρόστερ που έφθασαν τις ομάδες μέχρι τον τελικό

Σενάριο δεύτερο : Να γίνει ο τελικός στο ξεκίνημα την νέας αγωνιστικής περιόδου και να έχει και συμβολικό χαρακτήρα δίνοντας το έναυσμα για την επανεκκίνησή του ποδοσφαίρου στον Νομό μας,  και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να έχει και θεατές.

Το αρνητικό στο δεύτερο σενάριο είναι ότι δεν θα ξέρουμε την διαμόρφωση των ρόστερ την νεα περίοδο με την εξόφθαλμη αδικία για τους ποδοσφαιριστές προπονητές που έφθασαν τις ομάδες στον τελικό μιας και δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουν και την επόμενη.

Σενάριο τρίτο: Είναι το χειρότερο και είναι η πρόταση της ΕΠΟ να γίνει κλήρωση μία πρόταση που στην ουσία πετάει την “καυτή πατάτα” στις κατά τόπους Ενώσεις που καλούνται να διαχειριστούν μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα δεδομένα του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δυνατά & Αθλητικά η ΕΠΣΕ έχει στείλει επιστολή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα πρωταθλήματα αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου και αναμένονται απαντήσεις χωρίς να αποκλείεται τηλεφωνική η διαδικτυακή επικοινωνία του Προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο .

Η απόφαση της ΕΠΟ όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδας της ομοσπονδίας.

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.