Απόφαση να μην μπαίνουν στα γήπεδα του Δήμου με φυσικό χλοοτάπητα  οι ομάδες για προπονήσεις έλαβε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Η απόφαση λήφθηκε στις 27 Νοεμβρίου με παρόντα πέντε απ’ τα 9 μέλη του και έχει αύξοντα αριθμό 131/2018.

Το σκεπτικό σύμφωνα με την απόφαση είναι, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και της επιβάρυνσης απ’ τη χρήση να μην υποστούν περαιτέρω φθορά. Γι αυτό θα παραχωρούνται μόνο για επίσημους αγώνες ενώ η χρήση για οτιδήποτε άλλο απ’ τις ομάδες θα έχει κυρώσεις.

Προφανώς και η εκτεταμένη χρήση σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα επιβαρύνει αρκετά τους αγωνιστικούς χώρους γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα και λογικό είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα γήπεδα να θέλει να μειώσει το χρόνο χρήσης τους με σκοπό τη μη περαιτέρω φθορά τους. Όμως, όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό μας ρεπορτάζ για το γήπεδο Ιστιαίας, η βασικότερη αθλητική διαδικασία είναι η προπόνηση γι’ αυτό θα πρέπει να απαντηθούν τα εξής:

Ορθόν να μη γίνεται χρήση των γηπέδων για προπονήσεις ναι αλλά τι χώροι υπάρχουν στο Δήμο ώστε να προπονούνται οι ομάδες; Υπάρχουν βοηθητικά γήπεδα; Το γήπεδο 7Χ7 της Νέας Σινασού ενδείκνυται για προπονήσεις σε μεγάλες ηλικίες; Και στο κάτω κάτω πόσες ομάδες θα μαζευτούν εκεί; Η περιοχή από Αρτεμήσιο μέχρι Ν. Πύργο έχει 5-6 ομάδες και αρκετές από αυτές έχουν και τμήματα υποδομών που αυτό είναι και το βασικότερο.

Πως μπορεί να είναι ζητούμενο η ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας, όταν δεν δίνουμε στις ομάδες της απαραίτητες υποδομές για τελέσουν σωστά το έργο τους όπως βοηθητικά γήπεδα και προπονητικά κέντρα;