Μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, παρόντων σχεδόν όλων των ομάδων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το απόγευμα, σε κεντρικό café της Ιστιαίας, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΣ Εύβοιας για τα σωματεία της Βόρειας Εύβοιας.

Παρόντες από την ΕΠΣ Εύβοιας ήταν, ο Πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Πίσχινας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αλαφάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Λάμπρου και οι τρείς βορειοευβοιώτες σύμβουλοι, Άγγελος Μισιρλής, Λευτέρης Κατσαντώνης και Δημήτρης Πανταζής. Επίσης παρούσα ήταν και η Χρύσα Μαργαρίτη μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης.

Ο Πρόερδος της ΕΠΣΕ κ. Γιάννης Ρέτσας

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Ρέτσας, θα γίνουν άλλες δύο τέτοιες εκδηλώσεις, μία για τα σωματεία της Κεντρικής και μία για τα σωματεία της Νότιας Εύβοιας. Τόνισε πως επιλέχθηκε να γίνουν τρείς τέτοιες λιτές εκδηλώσεις, ώστε να υπάρξει εξοικονόμιση χρημάτων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου ο εξορθολογισμός των δαπανών είναι το πρώτο μέλημα για την Ένωση αυτή τη στιγμή, που πλέον δεν έχει κανένα χρέος προς τρίτους, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα μικρό ταμείο, ώστε όσα χρήματα εξοικονομούνται να επιστρέψουν στις ομάδες με τη μορφή επιχορηγήσεων. Επίσης επισήμανε πως στόχος της Ένωσης είναι να βοηθήσει σωματεία να ενεργοποιηθούν ξανά και αν είναι δυνατόν κάθε χωριό να έχει την ομάδα του. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη ομάδας σε κάθε χωρίο, τονίζοντας πως το έχει κάθε χωριό την ομάδα του είναι ένα πολύ σπουδαίο κίνητρο ώστε να κρατήσει τη νεολαία και να παραμείνει ζωντανό. Επίσης με βάση τα όσα είπε ο Πρόεδρος, άλλος ένας πολύ βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη των υποδομών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι ακαδημίες είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου. Ομάδα που δεν έχει ακαδημίες ουσιαστικά δεν σέβεται την ιστορία της».

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους παράγοντες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της περιοχής, ώστε από κοινού με την Ένωση να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Όπως φάνηκε οι παράγοντες στο πρόσωπο του κ. Ρέτσα, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. βρήκαν ευήκοα ώτα στα χρονίζοντα προβλήματά τους. Ο Πρόεδρος τους άκουσε όλους με προσήνεια και προσοχή, αντιλαμβανόμενος πλήρως τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, δίνοντας μια νέα διάσταση στη σχέση Ένωσης – σωματείων που θα είναι μια σχέση συνοδοιπόρων για την ανάπτυξη και προαγωγή του αθλήματος, μια σχέση αρωγής.

Η βράβευση

Εκτός απ’ την κοπή της πίτας και τη συζήτηση των προβλημάτων στη χθεσινή εκδήλωση υπήρξε και βράβευση για το fair play. Η ομάδα που βραβεύτηκε ήταν ο Ακράτητος Κεχριών και αφορούσε τη στάση της ομάδας για τον πρώτο της αγώνα με την ΑΕΚ Ν. Πύργου. Να υπενθυμίσουμε πως στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας ο Ακράτητος Κεχριών δεν είχε κατέβει. Τότε σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης είχε γραφτεί ότι ο Ακράτητος δεν θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ΑΕΚ Ν. Πύργου στη δεύτερη αγωνιστική να μην πάει στο γήπεδο θεωρώντας πως έχει πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά. Ο Ακράτητος τελικά κατέβηκε πήγε στο γήπεδο του Νέου Πύργου κι ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ώστε να πάρει τρεις «ξεκούραστους» βαθμούς, δεν το έκανε και περίμενε περίπου μία ώρα να μαζευτεί όλη η ομάδα της ΑΕΚ στο γήπεδο ώστε να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

Το βραβείο για την ομάδα των Κεχριών, για το μάθημα ποδοσφαιρικού ήθους που έδωσε στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παρέλαβε ο Πρόεδρός της Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

Οι τυχεροί

Πρωτοχρονιάτικη πίτα χωρίς τυχερούς δεν υπάρχει και χθες τυχερά ήταν όλα τα σωματεία, αφού και όσα δεν έτυχε να βγουν στην κλήρωση των δώρων, πήραν σα δώρο από την ΕΠΣΕ μία μπάλα ποδοσφαίρου.

Το μεγάλο δώρο ήταν χρηματικά ποσό 250 ευρώ, το οποίο κατόπιν κλήρωσης το κέρδισε ο Ο.Π. Αιδηψού.

Στη συνέχεια κληρώθηκαν έξι ομάδες που πήραν από τέσσερις μπάλες ποδοσφαίρου η κάθε μία. Αυτές ήταν, ο Α.Ο. Σκεπαστής, ο Α.Ο. Αιδηψός, η Δόξα Προκοπίου, ο Ευβοϊκός Γουβών, η Α.Ε. Ιστιαίας και η ΑΕΚ Ν. Πύργου.

Επίσης όπως προαναφέραμε, όσα σωματεία δεν στάθηκαν τυχερά στις κληρώσεις πήραν μια μπάλα ποδοσφαίρου δώρο απ’ την ΕΠΣΕ.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι απ’ τη Βόρεια Εύβοια, Μαρία Αναγνώστου και Ανδρέας Τοουλιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Γιώργος Ανδρέου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ισαάκ Αμανατίδης και φυσικά ο Αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΕ Άγγελος Μισιρλής. Από τα είκοσι σωματεία της Βόρειας Εύβοιας, παρόντα με εκπροσώπους ήταν τα δεκαεπτά, ενώ απουσίαζαν, η Αναγέννηση Μαντουδίου, ο Ολυμπιακός Λίμνης και ο Πανηλιακός.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ