Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό που ζει όλη η ανθρωπότητα τις τελευταίες μέρες στο νου όλων έρχονται οι στιγμές προ κορονοϊού ,τα όμορφα απογεύματα γεμάτα ποδόσφαιρο τα σαββατοκύριακα κάτι που σε όλους εμάς που αγαπάμε τον αθλητισμό μας γεμίζει μια πίκρα και μια στυφή γεύση .

Θα πει κάποιος μπροστά στην υγεία του καθενός ποια θέση μπορεί να έχει ο αθλητισμός σε έναν κόσμο που κλεισμένος στην γυάλα της κατοικίας του γίνεται μάρτυρας
μιας πρωτοφανούς κατάστασης.

Οι γηραιότεροι ημών έχοντας περάσει πείνα,κατοχή, λοιμούς και φυσικές καταστροφές δεν θυμούνται ποτέ να έχουν βιώσει κάτι τέτοιο.

Οι ειδικοί μας λένε ”μείνετε σπίτι ”προκειμένου να σωθείτε αλλά και να σώσετε τους συνανθρώπους σας, η κοινή γνώμη μπερδεμένη σε αυτόν τον κυκεώνα πληροφοριών που καθημερινά μας βομβαρδίζουν τα κανάλια.

Τα μέσα μαζικής τρομοκράτησης όπως πολλοί τα χαρακτηρίζουν μιας και η αλήθεια είναι
πως εδώ στην Ελλάδα είμαστε ολίγον τι των άκρων προσπαθώντας να τεντώσουμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει τις όποιες “θεομηνίες” αντιμετωπίζουμε ως χώρα κατά καιρούς με τον κόσμο τελικά να γίνεται έρμαιο όλων αυτών των παθογενειών του χαρακτήρα μας.

Το αν ο ιός αυτός τελικά ήταν προϊόν εργαστηριακών συνωμοσιολογικών πειραμάτων θα το μάθουμε όταν πλέον όλα θα τείνουν να ξεχαστούν , το βέβαιο πάντως είναι πως τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας θα έχουν να λένε μετά από χρόνια για τούτα τα απίθανα που συμβαίνουν σήμερα .

Το όλο πάντως σκηνικό οφείλει να μας δώσει ένα γερό μάθημα πως πλέον η ανθρώπινη ζωή πέρα πως για κάποιους αποτελεί ένα παιχνίδι στα απώτερα σχέδια τους εν τούτοις για τον απλό κοσμάκη ίσως να του δείξει τον δρόμο μιας απλής ζωής χωρίς φανφάρες, απολαύσεις περιττού είδους και μιας ενδοσκόπησης στον εαυτό του καθενός από μας που οφείλει να ανακαλύψει τις μικρές χαρές της ζωής όπως η συμβίωση του με πρόσωπα που του έχουν λείψει η με συνήθειες που προ κορονοϊού τις είχε θάψει στο χρονοντούλαπο .

Ας γίνει λοιπόν η αρχή για ένα καινούριο ξεκίνημα , μια επανεκκίνηση όλων αυτών των επιθυμιών μας που ήταν κρυμμένες και που ο ρυθμός της ζωής τις κρατούσε
στάσιμες στο μυαλό μας.

Και να είμαστε σίγουροι πως τα απογεύματα μας κάποια στιγμή θα γεμίσουν πάλι με τις φωνές των γηπέδων και τα σαββατοκύριακα όλοι θα βρεθούμε μπροστά στα πολυαγαπημένα μας ……..γκολ