Μετά την επικράτηση της Κύμης απέναντι στον Άρη, με επική ανατροπή, αυτά είναι όσα είπαν οι δύο προπονητές στην συνέντευξη τύπου.

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Άρη): «Καταρχάς θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον φίλο μου τον κόουτς Ισίδωρο Κουτσό και γενικά στην ομάδα της Κύμης για την δικαιότατη επικράτηση τους σήμερα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέσα στο πλάνο μας και όπως ακριβώς θέλαμε να κινηθούμε, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Μιλήσαμε με τα παιδιά στο ημίχρονο και αυτό που θέλαμε να βελτιώσουμε συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι μας με τον Χολαργό ήταν το ξεκίνημα μας στο τρίτο δεκάλεπτο. Το καταφέραμε και αυτό και μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου είχαμε μια μεγάλη διαφορά και φαινόταν να ελέγχουμε το παιχνίδι. 

 

Από εκεί και έπειτα η Κύμη άλλαξε ριζικά τον τρόπο που αμυνόταν απέναντι μας, έγιναν πολύ πιο επιθετικοί, έπαιξαν στο όριο του φάουλ και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζει μια ομάδα που μάχεται για την ζωή της. Σε αυτό το διάστημα, μέχρι την λήξη του 3ου δεκαλέπτου, δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πίεση.

 

Είχαμε να διαχειριστούμε σε όλο αυτό το διάστημα τον τραυματισμό του Βεργίνη, τα φάουλ του Μποχωρίδη και την αποβολή με φάουλ του Τζόουνς, παιδιά που είναι σημαντικά για την ισορροπία μας στην άμυνα, αλλά και για τις αποφάσεις μας στην επίθεση.

 

Νομίζω ότι από ένα σημείο και έπειτα το ψυχολογικό μας ζήτημα βγήκε ξανά στην επιφάνεια. Αυτό δεν είναι δικαιολογία και ούτε μου αρέσει να μιλάω για αυτό, αφού είμαστε επαγγελματίες υψηλού επιπέδου. Από την άλλη όμως είμαστε και άνθρωποι και ειδικά για τα παιδιά μας έχω να πω ότι έχουν να διαχειριστούν μεγάλο βάρος από την σειρά ηττών και δύσκολων αποτελεσμάτων, οπότε αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που μας συμβαίνει και είμαι μαζί τους 100%. Όμως συγχρόνως δηλώνω σίγουρος ότι το κουμπί θα γυρίσει και θα μπούμε πάλι στον δρόμο των νικηφόρων αποτελεσμάτων.

 

Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήρθε και μας στήριξε, δυστυχώς για μια ακόμη φορά τους στεναχωρήσαμε. Δεν έχουμε παρά να σκύψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Συγχαρητήρια και πάλι στον κόουτς Ισίδωρο Κουτσό και επί της ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είστε εδώ για την συνεργασία που είχαμε, αλλά και όλο τον κόσμο την Κύμης για την επαφή και τις σχέσεις που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Ισίδωρος Κουτσός (προπονητής Κύμης): «Πριν αναφερθώ στο ματς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Καστρίτη για την συνεργασία που είχαμε όλο τον καιρό που δουλέψαμε μαζί. Ήταν πραγματικά μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ο Γιάννης ήταν φίλος μου πριν έρθει στην Κύμη, έγινε ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας και εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ καλό μου φίλος. 

 

Από εκεί και πέρα στα του ματς, υπήρχαν δύο διαφορετικά κομμάτια στο παιχνίδι. Υπήρχε το πρώτο ημίχρονο όπου εμείς ήμασταν πολύ νευρικοί στον επιθετικό κομμάτι και όχι τόσο συγκεντρωμένοι στον αμυντικό. Διαφορετικά προσεγγίσαμε το παιχνίδι στα αποδυτήρια πριν την έναρξη και διαφορετικά τελικά μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο πραγματικά έγινε κατάθεση ψυχής στο παρκέ από τα παιδιά μας. Ήταν παιχνίδι επιβίωσης, παίξαμε για την «ζωή» μας, παίζαμε για το αύριο μας, παίζαμε σαν να ήταν η τελευταία μας ημέρα. Η άμυνα μας πήγε καλά, αλλά εκτός από την όποια στρατηγική το πιο σημαντικό ήταν η θέληση και η θετική μας ενέργεια. Πριν ξεκινήσει το ματς είπα στους παίκτες μας ότι εάν υπάρχει θετική ενέργεια κα προσπάθεια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.

 

Το δεύτερο που είπα στα παιδιά είναι ότι είμαστε πολύ πεσμένοι, αλλά πρέπει να κάνουμε την πίεση αυτή προνόμιο μας. Πραγματικά αυτό έκαναν, ειδικά στο 2ο ημίχρονο. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη σήμερα, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτή η νίκη όμως μας δίνει ενέργεια και μας δίνει χρόνο να δουλέψουμε ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε πράγματα που δουλεύουμε συνεχώς στην προπόνηση».