Ο ΓΣ Κύμης έχει καταφέρει με μια φοβερή πορεία τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί στην συνείδηση του μπασκετικού κόσμου, ως μια σταθερή-υγιής δύναμη του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα της Εύβοιας, προέρχεται απ΄ την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της με την κατάκτηση της έβδομης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι άνθρωποι της ομάδας, φαίνεται να θέλουν η ανταγωνιστική πορεία της Κύμης σε υψηλό επίπεδο να είναι διαχρονική και γι΄ αυτό αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δυναμική προσπάθεια στα τμήματα υποδομής, που μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη πιο δυνατές κοινωνικές και αγωνιστικές βάσεις στο μέλλον. Ο Γιάννης Πανούσης είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει ως επικεφαλής προπονητικά να καθοδηγήσει το φιλόδοξο εγχείρημα, ο οποίος -όπως αναφέρει και το σχετικό επίσημο δελτίο της ομάδας- είναι «ένας άνθρωπος που ασχολείται εδώ και 17 χρόνια με τα τμήματα υποδομής διάφορων Συλλόγων της Εύβοιας». Ο κ. Πανούσης την περασμένη περίοδο έφτασε στην κορυφή -σε επίπεδο ΕΣΚΑΣΕ- με τον Αλέξανδρο Αρτάκης στο πρωτάθλημα εφήβων, ενώ γενικότερα παρουσίασε σημαντικό έργο με την ομάδα της Αρτάκης, την τελευταία δεκαέτια και φαίνεται να είναι πολύ καλή περίπτωση για την ανάπτυξη των υποδομών της Κύμης. Σύντομα μάλιστα, σε συνέντευξη τύπου, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του πλάνου και των στόχων των τμημάτων υποδομής και του προπονητή Γιάννη Πάνουση.

Η επίσημη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, μετά από τις επιτυχημένες αναγνωριστικές δύο πρώτες σεζόν του στην Basket League, βρίσκεται πλέον σε φάση ενδυνάμωσης σε όλα τα επίπεδα με στόχο την καθιέρωση στην μεγάλη κατηγορία. Ένας βασικός τομέας αυτής της ενδυνάμωσης είναι και η δημιουργία δυνατών αγωνιστικών τμημάτων υποδομής, που στο άμεσο μέλλον θα φέρουν στην πρώτη ομάδα νέους αθλητές που θα προέρχονται από τα «σπλάχνα» του Ευβοϊκού μπάσκετ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη στελέχωση, με ανθρώπους που θα έχουν την τεχνογνωσία και την όρεξη να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που υπάρχει στον τόπο μας. Υπεύθυνος προπονητής λοιπόν των νέων αγωνιστικών τμημάτων υποδομής της ομάδας μας αναλαμβάνει ο Γιάννης Πανούσης, ένας άνθρωπος που ασχολείται εδώ και 17 χρόνια με τα τμήματα υποδομής διάφορων Συλλόγων της Εύβοιας. Την τελευταία δεκαετία ήταν υπεύθυνος υποδομών και προπονητής σε όλα τα τμήματα του Αλεξάνδρου Αρτάκης, έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο. Μάλιστα, την φετινή σεζόν με το εφηβικό τμήμα του Αλέξανδρου κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ, επιτυχία πολύ σημαντική για μια επαρχιακή ομάδα.

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι βασική επιδίωξη των υπευθύνων της ομάδας μας και του κόουτς Πανούση είναι η συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες ακαδημίες της Νότιας Στερεάς και της Εύβοιας, με σκοπό να έχουν όλα τα νέα ταλέντα της περιοχής μας την δυνατότητα και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο υψηλότερο επίπεδο και γιατί όχι να στελεχώσουν κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πλάνο και τους στόχους των νέων αγωνιστικών τμημάτων υποδομής της ομάδας μας και του κόουτς Πανούση θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.»

*Η Κύμη εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Βουρτζούμη: «Η ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης επιθυμεί να εκφράσει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Βασίλη Βουρτζούμη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος, καθώς και σε όλη την οικογένεια της ΚΑΕ Άρης.»