Κύμη-Ρέθυμνο Cretan Kings 82-76: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! (photos)

0
408

Την παρουσία της στην post season της Stoiximan.gr Basket League εξασφάλισε η Κύμη καθώς μετά από την επικράτησή της με 82-76 επί του Ρεθύμνου Cretan Kings που ήταν και η 12η νίκη της στη φετινή σεζόν, «κλείδωσε» την παρουσία της στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη για την Κύμη που τελείωσε το παιχνίδι με έχοντας 27/58 σουτ και 18/23 βολές. Από την άλλη το Ρέθυμνο Cretan Kings που δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του, είχε 30/71 σουτ και 6/13 βολές.

Με τον Άγγελο Τσαγκαράκη να σημειώνει 11 πόντους και τον Γκάρι ΜακΓκι να συμπληρώνει 8, η Κύμη κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο έχοντας ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (22-18). Δύο καλάθια του Γκούντγουιν έβαλαν τις δύο ομάδες και πάλι σε κοινή αφετηρία στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα μικρό σερί 5-0 και να προσπερνούν με 38-31 στο 17′ με τρίποντο του Μανωλόπουλου. Η διαφορά των γηπεδούχων έφτασε ως και το +9 (42-33) λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους που τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 42-37.

Το τρίποντο του Μούντι έφερε και πάλι το Ρέθυμνο Cretan Kings σε απόσταση ενός σουτ (42-40) η απάντηση όμως των γηπεδούχων ήταν ένα επιμέρους 10-3 που τους έφερε στο +9 στο 24′ με τον Μακ Γκι να κάνει με γκολ φάουλ το 52-43. Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Βετούλας είχε δει τον Θωμά Κώττα να αποβάλλεται με πέντε φάουλ και να αποδυναμώνεται η ρακέτα του. Οι Κάισερ και Βίλμιανσον σε δύο περιπτώσεις ανέβασαν τη διαφορά στο +10 όμως και στις δύο ο Γιαννόπουλος απάντησε άμεσα με εύστοχο τρίποντο με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 62-55.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά με τον Ντάνιελς να σημειώνει πέντε προσωπικούς πόντους και να μειώνει σε 62-59 ενώ λίγο αργότερα στο 34′ ο Γιαννόπουλος με εύστοχο τρίποντο μείωσε στον πόντο (68-67). Η Κύμη στα απόμενα δυόμισι λεπτά έτρεξε ένα σερί 9-0 και ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +10 (77-67) ενώ λίγο αργότερα ο Μακ Φάντεν με εύστοχο τρίποντο την έστειλε στη μεγαλύτερη τιμή της (+11 με 80-69). Στο φινάλε οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα φτάνοντας στη 12η φετινή τους νίκη με 82-76.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18. 42-37, 62-55, 82-76.

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 6(2), Τσαγκαράκης 22(5), Τζόουνς 9(1), ΜακΓκι 19, ΜακΦάντεν 13(1), Γλυνιαδάκης 3, Βίλιαλμσον 3 (1), Κάιζερ 7, Μπάρλος.

Ρέθυμνο Cretan Kings (Βετούλας): Ντάνιελς 12, Κώττας 9, Χριστοδούλου 2, Μούντι 20(4), Γιαννόπουλος 15(5), Άρμστεντ 4, Γκούντγουιν 14, Στεφανίδης, Λι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Γιάννης Καστρίτης: «Να ευχαριστήσουμε αρχικά τον κόουτς Βετούλα για τα καλά του λόγια και να ευχηθώ από καρδιάς καλή δύναμη και υγεία σε όλη την ομάδα του και να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν καλύτερα. Από εκεί και έπειτα, δεν θα πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, όχι μόνο για την νίκη, αλλά για την εν γένει παρουσία τους στο πρωτάθλημα, στα παιχνίδια και καθημερινά στις προπονήσεις. Έχουμε φτάσει στις δώδεκα νίκες, αριθμός πολύ τιμητικός για όλους εμάς στην ομάδα της Κύμης και αποτυπώνει ακριβώς την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά μας στο παρκέ. Αν δεν κάνω λάθος, είμαστε πλέον και μαθηματικά στα play off, που είναι μία ιστορική στιγμή για εμάς.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται ξεκάθαρα στην παρουσία των παιδιών σε όλα τα ματς και σε ότι έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι, στην αυταπάρνηση που έδειξαν, στην ψυχή και στην καρδιά που κατέθεσαν πάνω στο παρκέ. Εκτός από τις απουσίες που είχαμε σήμερα, είμαστε μία ομάδα που δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε δύο παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ και στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη ξοδέψαμε πάρα πολύ μεγάλη ενέργεια. Επίσης θέλω να αφιερώσω τη σημερινή νίκη στους συνεργάτες μου, τον Ισίδωρο Κουτσό και τον Δημήτρη Βαρβούνη, αφού σε πολύ σύντομο διάστημα είχαν έτοιμα όλα τα κομμάτια που έχουν να κάνουν με το σκάουτινγκ του αντιπάλου.

Ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να πάει και στον γυμναστή μας, τον Δημήτρη Πασπαλά, ο οποίος καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς κάνει εξαιρετική δουλειά και νομίζω ότι αυτό φάνηκε και σήμερα. Θα εκμεταλλευτούμε τώρα την διακοπή για να ξεκουραστούμε και θα συνεχίσουμε μετά , ελπίζω όλοι μαζί υγιείς, κάνοντας το καλύτερο δυνατό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, διεκδικώντας κάθε παιχνίδι που μπορούμε να κερδίσουμε. Καλή συνέχεια ξανά στην ομάδα του Ρεθύμνου».

Νίκος Βετούλας: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Καστρίτη και στην Κύμη για την σημερινή νίκη και γενικότερα για την πορεία που κάνουν τη φετινή χρονιά. Θεωρώ πως στο σημερινό παιχνίδι εμείς παρουσιαστήκαμε λίγο καλύτεροι από τα προηγούμενα δύο, με μεγαλύτερη διάθεση να παλέψουμε στα ριμπάουντ και στις ατομικές φάσεις.

Παρ’ όλα αυτά, την διαφορά έκανε ότι σε κάποια κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι έτσι ώστε να τελειώσουμε κάποιες εύκολες φάσεις και να κάνουμε κάποια φάουλ που έπρεπε. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι τελείως νωθρά και αυτό φαίνεται από το ότι από τα τέσσερα πρώτα μας φάουλ τα τρία ήταν καλάθι και φάουλ και το ένα βολές. Αυτό δείχνει ότι δεν ήμασταν καθόλου έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ματς. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε σε μεγάλο βαθμό, πήγαμε το παιχνίδι στις τελευταίες κατοχές, αλλά δεν τα καταφέραμε τελικά να πάρουμε την νίκη. Τώρα κοιτάμε να κερδίσουμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (23η αγωνιστική): Προμηθέας Πάτρας-Κόροιβος Αμαλιάδας 75-70, ΠΑΟΚ-Λαύριο 92-87, Φάρος Λάρισας-ΑΕΚ 75-86, Κύμη-Ρέθυμνο Cretan Kings 82-76, Τρίκαλα-Άρης 64-83, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 73-79, Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 87-63