Ο ΑΟΝΑ βρίσκεται στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με μία ιστορική νίκη απέναντι στον ΠΑΟ Βάρδας που ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα.

Για τα δεδομένα της εποχής και με την θερμοκρασία να παίζει τον ρόλο της κατά την διάρκεια του αγώνα, η Αρτάκη ήταν καλύτερη όλο το 90λεπτο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και φροντίζοντας να περνά ο Ντουμάνης ένα ήσυχο απόγευμα. Ο Κουρμπανάς είχε φροντίσει να παρουσιάσει μία σφιχτά αμυντική ομάδα, με τις αλληλοκαλύψεις να λειτουργούν άψογα και έτσι πέρασε σχεδόν αθόρυβα το πρώτο ημίχρονο όπου ξεχώρισαν τα δύο ακυρωθέντα γκολ, ως οφσάιντ, ένα για κάθε ομάδα.

Όσο κυλούσε το δεύτερο ημίχρονο τόσο η Αρτάκη πλησίαζε την περιοχή του Τσεκούρα.

Μέχρι το 70′ ελλείψει ευκαιριών και φάσεων μπροστά στις δύο εστίες, οι δύο προπονητές μελετούσαν τις κινήσεις τους με την σκέψη σε μία ενδεχόμενη παράταση. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να δείχνουν εμφανή σημάδια κούρασης οπότε ο κόουτς της Αρτάκης έκανε την κίνηση-ματ με την μοναδική του αλλαγή στο παιχνίδι. Στο 75′ πέρασε τον Χατζηστάμου που πήρε θέση στα δεξιά, άλλαξε πλευρά ο εξαιρετικός Παπαδάκης και πέρασε περισσότερη μπάλα στα πόδια του Εμμανουελ Εσκουντέρο δίνοντας του την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να δημιουργήσει ρήγματα από τον άξονα.

Έτσι, στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, η Αρτάκη εγκαταστάθηκε στο μισό του γηπέδου και θα μπορούσε να είχε σκοράρει, κυρίως με τον Παπαδάκη αν είχε πιο προσεκτικά τελικά σουτ. Η λύτρωση ήρθε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και αμυντική αδράνεια, ο Ντελέκος βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την Αρτάκη στην επόμενη φάση.

Από τους γηπεδούχους, δεν υστέρησε κανένας και ξεχώρισε η παρουσία του Παπαδάκη, ο οποίος με πείσμα και επιμονή δημιούργησε προβλήματα από τα άκρα και κέρδισε αρκετές μπάλες με την πίεση πάνω στα μπακ. Για τους φιλοξενούμενους, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του, πρώην παίχτη του Ηρακλή Ψ., Αντώνη Λιόση, ο οποίος συνεχίζει για 5η συνεχή σεζόν στην Βάρδα φορώντας το περιβραχιόνιο, που είχε αρχοντική παρουσία μπροστά από την άμυνα.

Μοναδικό μελανό σημείο, οι διαπληκτισμοί μεταξύ των παιχτών αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος από τον Ντελέκο.

Τον αγώνα σφύριξε ο Στεφανος Ξηρογιάννης με συνεργάτες τους Βασιλείου Λαμπροπούλου

Νέα Αρτάκη (Ν. Κουρμπανάς): Ντουμάνης, Στασινόπουλος, Αρκούδας, Τσούπρος, Καραμπάς, Κωνσταντίνου, Παπαδάκης, Ντελέκος, Ζυγκερίδης, Εμάνουελ, Ζαχαρόπουλος (75′ Χατζηστάμου).

ΠΑΟ Βάρδας (Χρ. Παρασκευόπουλος): Τσεκούρας, Λιόσης, Καφεντζής, Νικολακόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Μαυρόπουλος, Πλαστουργός, Φερεκίδης (72′ Θεοδωρόπουλος), Πυρρής (79′ Μακρής), Μικελάτος, Βασιλόπουλος (79′ Τσιρίκος).

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ