Πράξη πρώτη για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ευβοίας αυτό το Σάββατο 27/10/2018. Οι ομάδες που θα προκριθούν θα βγουν μέσα από διπλές αναμετρήσεις με τα φαβορί να έχουν τον πρώτο λόγο όπως είναι φυσικό με τον στοιχείο της έκπληξης να καραδοκεί πάντα στον θεσμό του Κυπέλλου.

Στα προημιτελικά έχουμε δύο ομάδες από την Γ’ Εθνική ΑΟ Χαλκίς Ερέτρια, δύο ομάδες από την Α’ ΕΠΣΕ Αρτάκη, Ηρακλής Ψαχνών, και τρεις ομάδες από την Β’ ΕΠΣΕ μία από κάθε όμιλο Νότιο Αμαρυνθιακό, Κεντρικό Προποντίδα, και Βόρειο Δόξα Προκοπίου.

ΑΟ Χαλκίς-Προποντίδα: Σίγουρα ο ΑΟ Χαλκίς όσα προβλήματα και αν έχει είναι το φαβορί απέναντι στην δύο κατηγορίες πιο χαμηλά Προποντίδα που δεν θα πέσει αμαχητί.Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο ΑΟ Χαλκίς στο παρελθόν έχει πέσει θύμα μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του θεσμού όταν αποκλείστηκε από την ΑΡΕΘΟΥΣΑ(Γ’ ΕΠΣΕ) σε μόνο αγώνα με σκορ 3-0.

Αμαρυνθιακός-Απόλλων Ερέτριας: Η άλλη ευβοϊκή ομάδα που μας εκπροσωπεί στην Γ’ Εθνική θα βρεθεί απέναντι στον γείτονα και αιώνιο αντίπαλο Αμαρυνθιακό που είναι δύο κατηγορίες ποιο κάτω και εδώ ξεκάθαρο φαβορί ο Απόλλων Ερέτριας με τον Αμαρυνθιακό να θέλει να φανεί ανταγωνιστικός στο μέτρο που μπορεί.

Δόξα Προκοπίου-Αρτάκη: Η τρίτη εκπρόσωπος της Β’ ΕΠΣΕ στα προημιτελικά είναι η Δόξα Προκοπίου που έχει το δύσκολο έργο απέναντι στον πρωτοπόρο της Α’ ΕΠΣΕ ΑΟΝΑ. Οι Αρτακιανοί έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό το ζευγάρι, αλλά η Δόξα Προκοπίου θέλει να εξαντλήσει ότι πιθανότητες πρόκρισης της αναλογούν.

Ηρακλής Ψαχνών-Αυλωνάρι: Το ποιο αμφίρροπο ζευγάρι του Κυπέλλου Ευβοίας σε αυτή την φάση με το φιλόδοξο φέτος Ηρακλή Ψαχνών να υποδέχεται στα Ψαχνά το Αυλωνάρι που θέλει να καθιερωθεί στις μεγάλες δυνάμεις της Α’ ΕΠΣΕ. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες πριν από δύο εβδομάδες στο πρωτάθλημα μς 1-1 στο γήπεδο “Νικος Κούκης” του Αυλωναρίου.