Η προκήρυξη του Κυπέλλου Εύβοιας 2020-21, ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΕ!
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη, του επί πολλά χρόνια προέδρου της ΕΠΣΕ Απόστολου Πανταζή.
Στην συνέχεια σας παραθέτουμε την προκήρυξη, σε μορφή word που μπορεί να αντιγραφεί και να εκτυπωθεί εύκολα.

Σας ανακοινώνουμε την Προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων ″ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ″ ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ, την Έγγραφη Δήλωση Συμμετοχής, το συνυποσχετικό διαιτησίας/δήλωση σωματείου, τη δήλωση για την συναίνεση σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (αξιωματούχων ομάδων), το έγγραφο ορισμού του αντικλήτου τους και παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εμπρόθεσμα, καταβάλλοντας μαζί με τη δήλωση και το παράβολο συμμετοχής που ορίζεται:

  • Για τα σωματεία της Π Εθνικής κατηγορίας από 200,00 ΕΥΡΩ σε 160,00 ΕΥΡΩ μετά από έκπτωση 20%.
  • Για τα σωματεία της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας από 150,00 ΕΥΡΩ, σε 120 ΕΥΡΩ μετά από έκπτωση 20%.
  • Για τα σωματεία της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας από 120,00 ΕΥΡΩ σε 96 ΕΥΡΩ μετά από έκπτωση 20%.
  • Για τα σωματεία της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας από 60,00 ΕΥΡΩ θα είναι ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.

Η δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τα σωματεία της Γ’ Εθνικής, της Α’ και Β’ ΕΠΣΕ, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ δε για τα σωματεία της Γ’ ΕΠΣΕ και για το σωματείο του Α.Ο. Σκύρου για συγκοινωνιακούς λόγους.

Τα σωματεία πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τη Δευτέρα 03/08/2020 έγγραφη δήλωση συμμετοχής, που θα συνοδεύεται από το ανάλογο χρηματικό παράβολο, στα γραφεία της Ένωσης ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Π.Σ. Εύβοιας.

Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής από τα σωματεία που είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους, συνεπάγεται κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 3 του Κ.Α.Π.

Με την παρούσα καλούνται τα σωματεία τα οποία θα δηλώσουν συμμετοχή, στα γραφεία της Ένωσης (ΛΕΩΦ. ΧΑΪΝΑ 46), την Παρασκευή 21/8/2020 και ώρα 19:00 για την κλήρωση των αγώνων του πρώτου και δεύτερου Γύρου του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων 2020-2021.

Από το ΔΣ της ΕΠΣΕ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
″ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ″ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021

Η Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ:

Τη διοργάνωση των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ομάδων περιόδου 2020-2021,το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Απόστολου Πανταζή που διατέλεσε πρόεδρος στην Ε.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ .

ΑΡΘΡΟ 1°: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ

Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα σωματεία της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, της Α’ και Β’ ΕΠΣ Εύβοιας, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ δε τα σωματεία της Γ’ ΕΠΣΕ, και το σωματείο του ΑΟ Σκύρου για συγκοινωνιακούς λόγους.

Τα παραπάνω σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ. Εύβοιας μέχρι τη Δευτέρα 03/08/2020 έγγραφη Δήλωση συμμετοχής που θα συνοδεύεται από το ανάλογο παράβολο, το οποίο ορίστηκε ως εξής:

Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει τα σωματεία του Νομού μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού, το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Εύβοιας με την υπ’αριθμ 15/06-07-2020 απόφαση , ορίζει έκπτωση 20% στο παράβολο συμμετοχής για το Κύπελλο στα σωματεία της Γ’ Εθνικής, Α’ & Β’ ΕΠΣΕ και δωρεάν για τα σωματεία της Γ’ ΕΠΣΕ.

  • Για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, από 200,00 Ευρώ σε 160,00 Ευρώ μετά από έκπτωση 20%.
  • Για τις ομάδες της Α’ ΕΠΣΕ κατηγορίας από 150,00 Ευρώ σε 120€ μετά από έκπτωση 20%.
  • Για τις ομάδες της Β’ ΕΠΣΕ από 120,00 Ευρώ σε 96€, μετά από έκπτωση 20%.
  • Για τις ομάδες της Γ’ ΕΠΣΕ από 60,00 Ευρώ θα είναι ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.

Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής, από τα σωματεία που η συμμετοχή τους είναι υποχρεωτική, συνεπάγεται κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 3 του Κ.Α.Π.

Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Σ. Εύβοιας το Συνυποσχετικό Διαιτησίας από το Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου, περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και Ε.Π.Ο., τη δήλωση για την συναίνεση σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (αξιωματούχων ομάδων), καθώς και το έγγραφο ορισμού του αντικλήτου τους, στο οποίο θα αναφέρεται ο αριθμός του FAX ή το e-mail του σωματείου ή του αντίκλητου. Χωρίς την υποβολή του παραπάνω εγγράφων καμία δήλωση συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

ΑΡΘΡΟ 2°: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ.

ΑΡΘΡΟ 3°: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα διεξαχθούν ως εξής:

Α’ γύρος:

Συμμετέχουν οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή και συγκροτούνται τόσα ζευγάρια ώστε να προκριθούν στον Β’ Γύρο 32 ομάδες. Αν ο αριθμός των ομάδων είναι μικρότερος από 64 θα προκριθούν στον Β’ γύρο χωρίς αγώνα αντίστοιχες ομάδες. Αν ο αριθμός των ομάδων είναι μεγαλύτερος από 64 θα διεξαχθεί προκριματικός γύρος ώστε να προκύψουν 64 ομάδες.

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα δημιουργηθούν όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να περιοριστούν όσο είναι εφικτό οι μεγάλες μετακινήσεις.

Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξάγονται στο γήπεδο της ομάδας που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της μικρότερης κατηγορίας της Ένωσης.

Β’ γύρος:

Συμμετέχουν οι 32 ομάδες που προκρίθηκαν από τον Α’ Γύρο και συγκροτούνται 16 ζευγάρια, λαμβάνοντας υπόψη και γεωγραφικά κριτήρια.

Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξάγονται στο γήπεδο της ομάδας που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της μικρότερης κατηγορίας της Ένωσης.

Γ nipoc:

Συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τον Β’ Γύρο και χωρίζονται σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Συγκροτούνται 8 ζευγάρια.

Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξάγονται στο γήπεδο της ομάδας που θα

συμμετέχει στο πρωτάθλημα της μικρότερης κατηγορίας της Ένωσης.

Προημιτελική Φάση:

Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από τον Γ’ Γύρο και συγκροτούνται 4 ζευγάρια.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Hμιτελική Φάση:

Συμμετέχουν οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από την Προημιτελική Φάση και συγκροτούνται 2 ζευγάρια.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Τελικός Ανώνας

Ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη του κυπελλούχου της Ε.Π.Σ. Εύβοιας, μεταξύ των δύο ομάδων που προκρίθηκαν από την ημιτελική φάση θα είναι μονός και θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο και σε ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια.

Οι αγώνες που διεξάγονται με το σύστημα των μονών αναμετρήσεων εφόσον ο αγώνας μεταξύ των ομάδων λήξει ισόπαλος ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί νικητής ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Οι αγώνες που διεξάγονται με το σύστημα των διπλών αναμετρήσεων, για την ανάδειξη του νικητή υπερισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα, στον δεύτερο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν δεν αναδειχθεί νικητής ακολουθεί η διαδικασία των πέναλντι.

ΑΡΘΡΟ 4° : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου (ημέρα, ώρα, γήπεδο, κλπ), εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 41 του Κ.Α.Π. και της προκήρυξης.

ΑΡΘΡΟ 5° : ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κάθε αγώνας που θεωρείται επαναληφθείς θα διεξάγεται σύμφωνα με όσα ορίζουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 6° : ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

Α) Τα γήπεδα των αγώνων θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Σ. Εύβοιας κατά τον καταρτισμό του προγράμματος των αγώνων. Τα σωματεία αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που καθορίζονται στα άρθρα 8 και 9 του Κ.Α.Π. και υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπουν τα παραπάνω άρθρα σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με αυτές.

Β) Οι γηπεδούχοι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στην διάθεση της Ένωσης το γήπεδό τους για όλους τους αγώνες της διοργανώτριας σύμφωνα με τις διατάξεις των «σχυόντων Κανονισμών.

Γ) Στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων η Ένωση δικαιούται χρήσης 3 διαφημιστικών πινακίδων καθώς και ηχητικού και οπτικού διαφημιστικού χρόνου 4 εν συνόλω λεπτών προ και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα, για τις ανάγκες συμβάσεων χορηγίας που θα υπογράφει.

Δ) Τήρηση Τάξης. Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα και διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους.

Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου, θα επιβάλλονται στις υπαίτιες ομάδες οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα και τον Κ.Α.Π.

Την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων θα αγωνίζονται σε γήπεδα με χόρτο.

ΑΡΘΡΟ 7° : ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Όπως ορίζουν τα άρθρα 8 και 9 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 8° : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Όπως ορίζουν τα άρθρα 18 και 19 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 9° : ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Για την ομάδα η οποία παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις των άρθρων του Κ.Α.Π. και του πειθαρχικού κώδικα.

ΑΡΘΡΟ 10° : ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ – ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ

Όπως ορίζουν τα άρθρα 14 και 16 του Κ.Α.Π.

ΑΡΘΡΟ 11°: ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

  1. – Οι γηπεδούχοι ομάδες είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν για την Ιατρική κάλυψη σε όλους τους αγώνες τους, σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 16 παρ. 2 του Κ.Α.Π.
  2. – Σε αντίθετη περίπτωση ο avcovac δεν διεξάγεται ιιε υπαιτιότητα της νηπεδούγου ουάδαο η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή τριακόσια (300) ευρώ.
  3. – Οι γηπεδούχοι ομάδες, πρέπει να μεριμνούν, ώστε να υπάρχει φορείο κατά τη διάρκεια του αγώνα, για τη μεταφορά των τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών.

ΑΡΘΡΟ 12° : ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Το παράβολο των ενστάσεων για τους αγώνες που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. Εύβοιας Ένωση ορίζεται σε διακόσια πενήντα (250,00) €

Στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνεται το ποσό των εκατόν πενήντα (150,00) € το οποίο αποτελεί τέλος λειτουργίας της επιτροπής και το οποίο δεν επιστρέφεται στο προσφεύγοντα σωματείο ακόμη και σε δικαίωσή του.

ΑΡΘΡΟ 13° : ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ

Εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κ.Α.Π.