Πάντα κατά πάγια τακτική του site «Δυνατά & Αθλητικά»  δημοσιεύονται οι απαντήσεις που στέλνονται για άρθρα η συνεντεύξεις που δίνονται σε συνεργάτες της ιστοσελίδας.

ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Κώστας Μανδηλάρης

Αυτό θα πράξουμε και με τον κο Κώστα Μανδηλάρη, πατέρα των Βασίλη-Άγγελου και Στέφανου Μανδηλάρη, που μας έστειλε την απάντηση του στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Λαγό ο Δήμος Ζυμαράκης.

Αγαπητοί κύριοι,
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο site σας φιλοξενούνται δηλώσεις από ανθρώπους του βόλλευ οι οποίοι «βγάζουν τα εσώψυχά τους» και την ίδια στιγμή φροντίζουν να δυσφημούν παλαιούς συνεργάτες ή ακόμα και φίλους. Έτσι έγινε και με τον Δήμο Ζυμαράκη ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη γεμάτη ανακρίβειες και υποκειμενικές κρίσεις σχετικά με τον Βασίλη, τον Άγγελο και τον Στέφανο.
Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες για να μη γίνω κουραστικός και για να μην πέσει άλλο το επίπεδο της αντιπαράθεσης, θα σημειώσω απλά ότι:
1. Ο Δήμος όντως βοήθησε τα παιδιά μου και τα προπόνησε το καλοκαίρι του 2012, και όντως τα βοήθησε να μάθουν κάποια βασικά του beach volley.
2. Έκτοτε απολύτως τίποτα. Μάλιστα ο Βασίλης ακόμα περιμένει απάντηση στην πρόταση που έκανε στο Δήμο να τον προπονήσει το καλοκαίρι του 2014.
3. Ο Βασίλης και ο Άγγελος έφυγαν και τελείωσαν το σχολείο στην Αγγλία (Leaf Academy) όπου για 2 χρόνια ο καθένας είχαν προπονητές στο Beach Volley τον Βαγγέλη Κουτουλέα και τον Kirk Pittman (Νεοζηλανδός, με καριέρα στα Grand Slam).
4. To 2015 τους ξαναπρόσεξαν από την Εθνική και έκτοτε πέτυχαν αυτά που πέτυχαν με προπονητές βασικά τον Στάθη Χανδρινό και σε κάποιες χρονικές περιόδους, τον Γιώργο Γιάτση και τον Άκη Φλαούνα. Και με υπεύθυνο εκγύμνασης τον Κώστα Φλέσσα.
Για να συνοψίσω:
Ευχαριστούμε τον Δήμο για τη βοήθειά του στην αρχή της προσπάθειας των παιδιών. Μετά δεν ξαναασχολήθηκε μαζί μας και τελικά πάψαμε και εμείς να ασχολούμαστε μαζί του.
Αυτά με το αθλητικό κομμάτι. Για τα υπόλοιπα θέματα που έχουν αναφερθεί, και όλο αυτό το ιστορικό της προσπάθειας του 2012, η γνώμη μου είναι ότι ήταν ένα πολύ μικρό, αν και βασικό, κομμάτι στη συνολική προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλουν ο Βασίλης και ο Άγγελος κάθε ημέρα. Απλώς η περιγραφή της εποποιίας βρίθει υποκειμενικών περιγραφών σχολίων και εκτιμήσεων.
Κάτι που αφήνω σε εσάς να ανακαλύψετε είναι το γιατί αυτό το καλοκαίρι του 2012 στη συνέντευξη του Δήμου, πιάνει 2 ολόκληρες σελίδες. 
Εννοείται ότι περιμένω δημοσίευση της απάντησής μου από το site σας.
Με τιμή,
Κώστας Μανδηλάρης
***Βασίλης Μανδηλάρης: …20-25 μέρες και με αμοιβή με προπόνησε ο Ζυμαράκης!
ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΒΑΣ.
Ο Βασίλης Μανδηλάρης

Επικοινώνησε μαζί μας στο ΄΄Δυνατά & Αθλητικά΄΄, ο ένας εκ των 3 αδελφών Μανδηλάρη, ο Βασίλης, πολλές φορές διεθνής και από τους κορυφαίους του είδους, σήμερα στην χώρα μας και μας έδωσε κάποιες απαντήσεις που αφορούν δηλώσεις του Δήμου Ζυμαράκη, στην συνέντευξή του στο ΄΄Δ & Α΄΄ και στον Κώστα Λαγό!
Μεταξύ άλλων ο Β. Μανδηλάρης τόνισε: ΄΄…προπονήσεις την χρονιά εκείνη έκανα με τον Δ. Ζυμαράκη, στις Αλυκές, από το τέλος Ιουνίου, μέχρι περίπου στις 20-25 Ιουλίου και σταματήσαμε… Το δάχτυλό μου το χτύπησα στο Beach Volley και όχι στο ποδοβόλεϊ, αυτό είναι μεγάλη ανακρίβεια… Φυσικά οι γονείς μας πλήρωναν τον προπονητή Δήμο Ζυμαράκη για την δουλειά του… Ο κος Στάθης Χανδρινός, εκείνη την εποχή, που αναφέρει ο Δημ. Ζυμαράκης δεν ήταν στη Εθνική ομάδα, αλλά βοηθός προπονητή σε κάποια γυναικεία ομάδα… Σημαντικό ρόλο στην καριέρα και την εξέλιξή μου έπαιξε ο κος Στάθης Χανρινός όταν μετά τον συνάντησα προπονητή στην Εθνική, ο κος Γιώργος Γιάτσης και άλλοι, αλλά καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι κ.κ. Βαγγέλης Κουτουλέας και τον Kirk Pittman! Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας, ευχαριστώ για την φιλοξενία και φυσικά ευχαριστώ το σωματείο μου τον ΟΠΕ Χαλκίδας (πρώην ΑΓΕΧ)΄΄