Την παραίτηση-αποχώρηση σπό την προεδρία του Λήλαντα Βασιλικού (και γενικότερα -παραγοντικά- απ΄ το ποδόσφαιρο) ανακοίνωσε στην γενική συνέλευση της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε τ΄ απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιούλη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού δημαρχείου. Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Ελευθεριάδη, σε συνδυάσμο με το γενικότερο κλίμα που επικράτησε, έχει δημιουργήσει διοικητικό αδιέξοδο στην ομάδα του Βασιλικού και είναι χαρακτηριστικό πως μόνο πέντε άτομα έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές νέου ΔΣ, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον άλλες 4 (+2 για αναπληρωματικά μέλη) υποψηφιότητες για να μπορεί βάσει καταστατικού να συγκροτηθεί νέο διοικητικό σχήμα. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, έγινε σύντομα οικονομικός απολογισμός και στην συνέχεια αναφορά σε επώνυμη καταγγελία στην περιφέρεια, στην οποία υποστηρίζεται ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να είναι νόμιμα εκλεγμένο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, θέμα το οποίο έθιξε αργότερα ο κ. Ελευθεριάδης, αναγνωρίζοντας ότι «έγινε μια παράλειψη την οποία δεν γνωρίζαμε και γι΄ αυτό είμαστε εδώ για να τηρήσουμε την νόμιμη διαδικασία». Ο ταμίας Γιόχαν Κολιοβέτας ανέφερε πως «έχει αλλάξει ο νόμος και πρέπει πρώτα να πάει στην περιφέρεια το υποψήφιο ψηφοδέλτιο και τα βιβλία για να θεωρηθούν και μετά να γίνουν οι εκλογές, οι οποίες γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν προγραμματιστεί γι΄ αύριο».

Ιδιαίτερα «αιχμηρός» ήταν ο κ. Ελευθεριάδης στην τοποθέτηση του διοικητικού απολογισμού. Αναλυτικά τα κυριώτερα μέρη της: «Είμαι εφτά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχω βάλει 180 χιλιάδες ευρώ. Το ευβοϊκό ποδόσφαιρο πάσχει από παράγοντες, δηλαδή από οικονομικούς παράγοντες που θα πάρουν στην πλάτη τους μια ομάδα. Αυτό το πράγμα ΄΄τελειώνει΄΄ σιγά-σιγά. Υπάρχει ένας ΄΄πουθενάς΄΄, που εγώ προσωπικά έχω στείλει λεφτά σε φάκελο για να τον βγάλω απ΄ την φυλακή. Σ΄ ότι αφορά το θέμα των βιβλίων των ομάδων, ξέρετε οι παλιότεροι πως θεωρούσαμε τα βιβλία και ούτε δέκα ομάδες πήγαιναν μόνοι τους στην περιφέρεια για θεώρηση. Αυτό είναι το θέμα μας; Εγώ πιστεύω ότι η εκλογική διαδικασία που έγινε και την πρώτη και την δεύτερη φορά ήταν εντάξει. Κάναμε εκλογές τον Γενάρη, γιατί οι κύριοι Κικίδης και Βελής δεν έρχονταν στα συμβούλια. Είναι λάθος μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και τα βιβλία θα έπρεπε να είχαν θεωρηθεί, αλλά δεν είναι το πρόβλημα αυτό που θα δημιουργήσει θέμα στην βιωσιμότητα της ομάδας. Είπα στο ξεκίνημα της θητείας μου, πέρσι το καλοκαίρι, ότι θα βάλω 40 χιλιάρικα και τελικά έβαλα 57. Όποιος αμφιβάλλει γι΄ αυτό να το πει.

Είπαμε και φτιάξαμε ανταγωνιστική ομάδα. Κάναμε ένα βήμα στις ακαδημίες και επειδή είχαμε πρόβλημα στο θέμα των προπόνήσεων των ακαδημιών στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, βρήκαμε έναν άλλο χώρο -που έτυχε να βρίσκεται στο Μπούρτζι- για να γίνονται εκεί οι προπονήσεις, ακόμη και όταν χρειάζεται για την πρώτη ομάδα, να προπονείται εκεί. Βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις και φτιάξαμε το γήπεδο μας. Κάναμε έναν αγώνα ΄΄football league΄΄ με την Ερέτρια και δεχτήκαμε συγχαρητήρια γι΄ αυτό. Θεωρώ ότι είχαμε μια επιτυχημένη χρονιά. Δεν πήραμε πρωτάθλημα, αλλά και να το παίρναμε τι θα κάναμε τώρα; 85 χιλιάρικα βάλαμε και χρωστάμε 10 χιλιάρικα σε ποδοσφαιριστές. Όταν υπάρχει ζημιά, θα κόψουμε απ΄ όλους. Χορηγός μας υποσχέθηκε 10 και μας έδωσε 6, τι να κάνουμε να του βάλουμε το μαχαίρι στον λαιμό; Από ταμπέλες ήταν να μαζέψουμε 8.5 χιλιάδες ευρώ και τελικά μαζέψαμε χίλια. Δεν προτίθεμαι να βάλω ξανά τόσα λεφτά. Στο διοικητικό συμβούλιο αποφασίσαμε να έχουμε μπάτζετ του χρόνου 50 χιλιάδες και είχα πει ότι θα έβαζα μικρότερο ποσό.

Το πρώτο που έκανα μόλις πήραμε αυτήν την απόφαση, ήταν να επικοινωνήσω με τον Γιώργο Λάμπρου, που πέρσι έπαιρνε 800 ευρώ και του είπα πως αποφασίσαμε ότί σ΄ όλο το προπονητικό τιμ θα δώσουμε 800 ευρώ την νέα περίοδο. Του είπα πως θέλουμε να παραμείνει στην ομάδα. Ο Λάμπρου μου είπε πως ΄΄εγώ νιώθω πως δεν με θες και θα έμενα και με τα μισά χρήματα΄΄. Μιλήσαμε αντρίκια και ξεκάθαρα και του εξήγησα πως αυτή ήταν η πρόταση του συμβουλίου και αυτός μου απάντησε πως ΄΄νιώθω θιγμένος και φεύγω΄΄. Την άλλη μέρα μίλησα με άλλο προπονητή, άλλα προέκυψε το θέμα με την περιφέρεια. Υπάρχει επίσημη καταγγελία γι΄ αυτό εγινε αυτή η ιστορία. Ήταν μια παράλειψη και όχι παρανομία. Κρεμιούνται όλοι από έναν άνθρωπο. Δεν μπορώ να πουλήσω και το σπίτι μου για να σώσω την ομάδα και δεν μπορώ να βάζω αυτά τα λεφτά που έβαλα και από πάνω να αμφισβητούμαι.»

Ο φίλαθλος Γιώργος Ροκκάκης απευθύνθηκε στον κ. Ελευθεριάδη υποστηρίζοντας ότι «το μόνο λάθος σου Γιάννη ήταν ότι δεν είχες πλάνο. Θα ήταν καλύτερο τα λεφτά που έβαλες σ΄ ένα χρόνο να τα έβαζες σε δύο. Θα διαλυόταν η ομάδα αν τελικά έπαιρνε πρωτάθλημα γιατί που θα βρίσκαμε 150 χιλιάδες ευρώ για την Γ΄ Εθνική;» και ο κ. Ελευθεριάδης του απάντησε ότι «αποφασίσαμε και φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που είναι το λάθος σ΄ αυτό;».  Ακόμη σύντομη τοποθέτηση έκανε ο γενικός γραμματέας Λάμπρος Δαβιώτης: «Στην αγορά υπάρχει χρήμα, έστω και περιορισμένο. Κάποιους τους έχουμε διώξει. Ποιος έδιωξε τον Αγραφιώτη που είναι τώρα ο πιο ισχυρός οικονομικός παράγοντας στην Ερέτρια; Καθίστε στην είσοδο και θα δείτε ποιοι δεν πληρώνουν και το ίδιο στις ακαδημίες. Είναι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι. Πάνω σ΄ αυτό πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριάδης, ότι «δεν μπορώ να μιλάω με ανθρώπους που δεν έχουν καν δώσει 5-10 ευρώ για να μπουν στο γήπεδο». Ενώ στην συνέχεια ανακοίνωσε πως «δεν βάζω υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ και γενικότερα αποχωρώ απ΄ το ποδόσφαιρο». Φίλαθλοι του Λήλαντα προσπάθησαν να μεταπείσουν τον πρώην πρόεδρο της ομάδας του Βασιλικού, χωρίς όμως αποτέλεσμα προς το παρόν. Αξίζει ακόμη ν΄ αναφερθεί πως κατατέθηκε πρόταση ότι εφόσον γίνουν γνωστά τα ονόματα εκείνων που έκαναν την καταγγελία, να διαγραφούν -εφόσον είναι- από μέλη του Λήλαντα και η ομάδα να τα δημοσιοποιήσει. Η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα δια βοής. Ο προβληματισμός ήταν έντονος μετά το τέλος της συνέλευσης, κάτι που συζητήθηκε στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν -με παρόντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας- αφού πλέον η ομάδα είναι «ακέφαλη» διοικητικά και οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, αφού αναμένεται να ενταθούν οι προσπάθειες για να βρεθούν άτομα, αποφασισμένα ν΄ αναλάβουν τον «ποταμό». Η επόμενη γενική συνέλευση είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 17/7, όπου θα φανεί αν θα βρεθεί κάποια λύση.