Λήλας Βασιλικού και Ταμυναικός: Τα μεγάλα ερωτηματικά της Α’ ΕΠΣΕ.

0
619

Δύο μέχρι στιγμής είναι τα μεγάλα ερωτηματικά της Α’ ΕΠΣΕ για την νέα αγωνιστική περίοδο και δεν είναι άλλα από τον περσινό διεκδικητή του πρωταθλήματος Λήλα Βασιλικού και τον ερχόμενο από την Γ’ Εθνική Ταμυναικό Αλιβερίου.

Ο Λήλας, που μετά από χρόνια ξαναμπήκε στο γκρουπ των “μεγάλων” του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, παρά τα προβλήματα του διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, χάνοντας το στις λεπτομέρειες από τον Απόλλωνα Ερέτριας.

Την νέα περίοδο που έρχεται όμως αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό έχοντας να λύσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολλά και σοβαρά ζητήματα:

  1. Διοικητικό: Εν μέσω πολλών φημολογιών, υπάρχει μία σύσκεψη τις επόμενες μέρες για να “μετρηθούν” οι σκέψεις της διοίκησης, χωρίς μέχρι τώρα θα υπάρχει κάτι που να μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
  2. Τεχνικό τμήμα: Μία από τα ίδια και εδώ αφού δεν είναι γνωστές οι προθέσεις διοίκησης και Γιώργου Λάμπρου. Η παρουσία ή μη, του προπονητή που κράτησε ενωμένη και αξιόμαχη την ομάδα, αποτελεί ένα από τα βαρόμετρα της νέας χρόνιας.
  3. Ρόστερ: Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι ελεύθεροι και αρκετοί από αυτούς αποτελούν μήλον της έριδος για πολλές ομάδες. Όσο καθυστερούν να ξεκαθαρίσουν τα δύο προηγούμενα θέματα, αγωνιστικό και προπονητής, τόσο περιορίζονται οι λύσεις για την συγκρότηση ενός αξιόμαχου συνόλου.

Το σίγουρο είναι ότι εκεί στο …ποτάμι, χρειάζεται πάλι την ένωση των ανθρώπων που βρίσκονται ή βρέθηκαν κάποτε γύρω από την ομάδα, για να υπάρξει μία συνέχεια της περσινής πορείας.

Ο Ταμυναικός βγαίνει λαβωμένος από την χρονιά της Γ’ Εθνικής και είναι σίγουρο ότι στο Αλιβέρι, το προηγούμενο καλοκαίρι δεν είχαν σκεφτεί ότι, ένα χρόνο μετά, το όνειρο θα γινόταν εφιάλτης.

Τα λάθη που έγιναν, σε όλους τους τομείς ήταν τόσα πολλά που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει να συνέλθει ο Σύλλογος τόσο σύντομα. Παρά τον πακτωλό χρημάτων και την αλόγιστη κατασπατάληση αυτών, η ομάδα κατέγραψε ένα σημαντικό αρνητικό ρεκόρ. Ο Ταμυναϊκός έγινε η ομάδα με την χειρότερη συγκομιδή βαθμών όλων των εποχών για Ευβοϊκή ομάδα στην Γ’ Εθνική.

Οπότε, όπως μπορεί εύλογα να καταλάβει κανείς, οι πληγές που δημιουργήθηκαν είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν, ειδικά όταν, στο Αλιβέρι έχουν αναγάγει σε …εθνικό σπορ την γκρίνια και την κριτική καφενειακού επιπέδου.

Τα ερωτηματικά, και εδώ, μεγάλα και μέχρι στιγμής φαίνονται άλυτα:

  1. Διοικητικό: Ίσως το σοβαρότερο όλων αφού αποτελεί το μεγάλο αγκάθι. Ο Τάσος Κατσινόπουλος μοιάζει πολύ μόνος για να τραβήξει το κουπί της ανασύνταξης. Το δυσάρεστο είναι ότι γαι την στιγμή δεν φαίνεται άλλος πρόθυμος να βοηθήσει.
  2. Τεχνικό τμήμα: Αφού λυθεί το διοικητικό, τότε είναι σημαντική η σωστή επιλογή προπονητή. Οι συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενός πραγματικού ποδοσφαιρικού “καπετάνιου”, ενός ανθρώπου που έχει τέτοιο βιογραφικό να επιδείξει. Η επιλογή φαντάζει δύσκολη αλλά είναι βέβαιο ότι όσο περνά ο καιρός τόσο πιο απίθανη γίνεται ο εντοπισμός του.
  3. Ρόστερ: Εδώ και υπάρχει θολή εικόνα αφού είναι παντελώς άγνωστο αν μπορεί να παραμείνει μία ομάδα παιχτών από την περσινή χρονιά ώστε να να αποτελέσει την βάση του νέου ρόστερ. Για νέους ποδοσφαιριστές, μάλλον είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε.

Ο Ταμυναικός είναι το μεγάλο όνομα της Νοτίου Ευβοίας, έχει ένα σημαντικό τρίπτυχο, γήπεδο-κόσμο-πρόεδρο με καθαρή οικονομική επιφάνεια, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσον θα υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων στο Αλιβέρι. Παράλληλα, η προπέρσινη κατάκτηση πρωταθλήματος και η επάνοδο στην Γ´ Εθνική δεν κατάφερε να εξαλείψει την κακόπιστη μουρμούρα που δηλητηριάζει την ομάδα οπότε είναι εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσει με ένταση και φέτος

Ξεκάθαρα φαίνεται ότι και στις δύο ομάδες οι εγωισμοί περισσεύουν και λέξεις όπως “ηρεμία”, “ομόνοια” ή “συσπείρωση” δείχνουν να είναι άγνωστες αυτόν τον καιρό στο Βασιλικό και στο Αλιβέρι.