Σημαντικής βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι στο γήπεδο του Βασιλικού, κύρια για τον γηπεδούχο Λήλα, που είχε ″έδαφος″ τον τελευταίο καιρό!
Η αποστολή των ″ποταμίσιων″ ήταν δύσκολη καθώς απέναντί τους είχαν έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως η φτινή Δροσιά!
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, τελικά, αφού κυριάρχησαν τα λάθη εκατέρωθεν, η δύναμη και η έλλειψη δημιουργικότητας…
Οι φάσεις οι ενδιαφέρουσες μπροστά από τις δύο εστίες ελάχιστες, πέρα από αυτές των 3 γκολ, οι υπόλοιπες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος μόλις στο 45′ όταν έγινε και το 0-1, είχαμε την πρώτη ενδιαφέρουσα φάση… Στο ξεκίνημα ο Λήλας παρουσιάστηκες πιο κινητικός, για να ισορροπήσουν οι φιλοξενούμενοι μετά το 15′ και ν’ αναλάβουν τον έλεγχο από το 20′ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου… Κοινή συνισταμένη και από τις δύο ομάδες η αδυναμία δημιουργίας απειλών μπροστά από τις δύο εστίες…
Ήταν λοιπόν το 45′ όταν σε φάουλ που είχε κερδίσει έξω από την περιοχή 15 περίπου μέτρα και προς την αριστερή πλευρά, η Δροσιά, ο Γιώργος Ζαχαριάς, ″έσπασε″ την μπάλα δίπλα του στον Νικ. Μαστροκώστα, ο ικανότατος φορ της Δροσιάς, χωρίς χρονοτριβή, ″όπλισε″ και με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο ″παραθυράκι″ του Μαντά που δεν μπορούσε να κάνει κάτι και άνοιξε έτσι το σκορ, 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο β’ μέρος, όμως σε αντεπίθεση του Λήλα, το χρονόμετρο έδειχνε το 50′, ο Κανάνι μπαίνει στην περιοχή, η μπάλα κοντράρει, οι γηπεδούχοι ζητούν χέρι-πέναλτι, η φάση συνεχίζεται και ο επιθετικός του Λήλα βρίσκεται, ανάμεσα από έναν όμιλο παικτών, στο έδαφος, για να καταλογίσει πέναλτι, ο διαιτητής, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκοι της Δροσιάς! Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός του Λήλα, Γιώργος Παπίλας, έστειλε την μπάλα στο αριστερό ″παραθυράκι″ της εστίας του Οικονομίδη και έκανε το 1-1!

Και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους, προς την εστία του Μαντά, που στο 60′ βγήκε έξοχα μπροστά από τους Μαστροκώστα και Σεϊνταράσι, που έμπαιναν απειλητικά και μπλοκάρισε αποτελεσματικά, το παιχνίδι έφτασε στο 72′… Στο λεπτό αυτό ξαφνική και ταχύτατη αντεπίθεση των παικτών του Λήλα, με τον Κανάνι, να βγαίνει σαν έξω αριστερά και να πλαγιοκοπεί, την κατάλληλη στιγμή βγάζει παράλληλη σέντρα-διαβήτη στον Αναγνώστου, που από το ύψος της μικρής περιοχής, μόνος ″εκτελεί″ τον ανήμπορο ν’α αντιδράσει Οικονομίδη και κάνει το 2-1! Ένα γκολ που στάθηκε ικανό δώσει στην ομάδα του Τάσου Ταυταρίδη, το πολύτιμο 3ποντο…
Στο 80′ ο Λάμτσε είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή γιατί εξύβρισε αντίπαλο…

Το παιχνίδι έγινε πραγματικά ″ροντέο″, με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ νευρικοί, εξ αιτίας κάποιων σφυριγμάτων (μέχρι και ο Ντρ. Κνέζεβιτς, αποβλκήθηκε από τον πάγκο), να προσπαθούν όμως ν’ ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση, χωρίς τελικά επιτυχία καθώς οι γηπεδούχοι με πάθος προσπάθησαν και ″κράτησαν″ την τεράστια νίκη!

Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Βελέτζας, σ’ ένα πολύ δύσκολο, όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι, με βοηθούς τους Αντώνη Ιωάννου και Κώστα Δούκα.
Πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους κύρια για την περίπτωση του πέναλτι, καθώς δεν διευκρινίστηκε, από τον διαιτητή ποια παράβαση τιμωρήθηκε (χέρι ή ανατροπή), σε μια πολύ δύσκολη ομολογουμένως φάση!

*ΛΗΛΑΣ Βασιλικού (Τάσος Ταυταρίδης): Μαντάς, Κικίδης, Καραλής, Χαζαρίδης, Αντ. Τζαφέρος, Λάμτσε, Παπίλας, Αναγνώστου, Στρατής (88′ Γκινάϊ), Κανάνι, Κούκα (90+5′ Βαγγέλη).

*ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Ντράγκαν Κνέζεβιτς): Οικονομίδης, Γ. Τουλίτσης, Σεινταράσι, Χρ. Τζαφέρος, ΠροΒής (74′ λ.τ. Φρυγανάς), Σουλιωτάκης, Σωκ. Ελευθερίου, Γ. Ζαχαριάς, Τζέμος (53′ Βαρσαμάς), Νικ. Μαστροκώστας, Κορκόδειλος (46′ Χαρ. Ελευθερίου).

*για το φωτορεπορτάζ του αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ