Μετά την εύκολη νίκη του Λαυρίου επί της Κύμης με 86-68, εκεί στάθηκαν οι προπονητές των δύο ομάδων.

Ο κόουτς των γηπεδούχων στάθηκε στην κρισιμότητα του παιχνιδιού για την ομάδα του, ενώ ο προπονητής της ευβοϊκής ομάδας στάθηκε στην αστοχία των παικτών του στα χαμένα ελεύθερα σουτ αλλά και τα εύκολα λάθη που έκανε η Κύμη.

Γ.Σερέλης (Λαύριο):«Να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους, όσον αφορά το παιχνίδι θεωρώ ότι κρίθηκε στην πολύ μεγάλη διάθεση που δείξανε η ομάδα μου σήμερα, διότι πραγματικά ήταν ένα παιχνίδι σχεδόν σαν τελικός μετά από 5 συνεχόμενες ήττες.

Ήταν πολύ σημαντικό να βγάλουμε πολύ ενέργεια στο παρκέ, να κυνηγήσουμε όλες τις μπάλες διότι με τους καινούργιους παίχτες στην ομάδα περίπου για μία εβδομάδα προφανώς και ομαδικά και τακτικά δεν μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι σε συνεργασίες, αλληλοκαλύψεις σε άμυνα και επίθεση, συνεπώς η προσωπική άμυνα του καθενός και το πάθος που θα έβγαζε θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ μας.

Όλα τα παιδιά προσπάθησαν για αυτό θα συμφωνήσω με τον coach ότι παρόλο που κάναμε αρκετά λάθη αμυντικά δώσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και ευτυχώς για εμάς η Κύμη είχε κάποια ανοιχτά ξεκάθαρα σουτ τα οποία τα έχασε στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω αυτός ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας ώστε να ξεφύγουμε στο σκορ και να αποκτήσουμε πολύ μεγάλη διαφορά, θεωρώ όμως ότι ούτως ή άλλως το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο και θα κερδίζαμε σήμερα θεωρώ εύκολα ή δύσκολα. Εύχομαι καλή συνέχεια και στον coach και στην ομάδα της Κύμης και ελπίζω να είμαστε αντίπαλοι και του χρόνου.»

Ι.Κουτσός (Κύμη):«Να ευχηθώ και εγώ καλή χρονιά! Όσον αφορά τα του παιχνιδιού, εμείς εστιάσαμε σε τρία πράγματα, τα οποία ήταν πολύ σημαντικά για να κερδίσεις ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Το πρώτο ήταν τα ριμπάουντ, στο οποίο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο το Λαύριο κυριάρχησε και πήρε αρκετούς πόντους δεύτερης ευκαιρίας, το δεύτερο κομμάτι είχε να κάνει με τα λάθη, που εκεί ήμασταν σχετικά καλοί απλά κάναμε αρκετά λάθη στο σουτ.

Δηλαδή, στην επιλογή που έδωσε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πόντους για το Λαύριο και μπόρεσε μέσω της πιεστικής του άμυνας, να πάρει τη διαφορά και το τρίτο κομμάτι, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, ήταν ότι είχαμε πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο. Το στενάχωρο για αυτό είναι ότι χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν μπορέσαμε να μείνουμε και να κρατηθούμε κοντά στο σκορ με το Λαύριο».