Λίγα αλλά με πολύ νόημα και μεστά λόγια από έναν παλιό ποδοσφαιριστή, τον Μάκη Ζαχαράκη, που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, με τα χρώματα του, μεγάλου τότε Λήλαντα Βασιλικού!

Ο Κυπελλούχος Εύβοιας 1999-2000, Λήλας Βασ.με αρχηγό τον Ζαχαράκη, και μεγάλα ονόματα, όπως ο αείμνηστος Γιάν. Σταθαράς, ο Ζαχαριάς, ο Γίγας, ο Μαστραγγελής, ο Αλεξίου, ο Γιώργου, ο Γούναρης, ο Γ. Τσαλιαγκός και άλλοι! (φωτό: egnomi.gr)

Ο Μάκης Ζαχαράκης ήταν βασικός παίκτης στην ομάδα του Λήλαντα, που ξεκίναγε την μεγάλη του πορεία στις Εθνικές κατηγορίες! Με αρχηγό τον Μάκη Ζαχαράκη ο Λήλας στέφθηκε Κυπελλούχος Εύβοιας για το 1999-2000 (1-0 τον ΑΟ Χαλκίς), και στην συνέχεια έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου αποκλείστηκε, στην ΄΄Ρώσικη ρουλέτα΄΄ των πέναλτι, από την ομάδα του ΠΑΝΟ Μαλίων της Κρήτης!
Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Λήλας εκτοξεύθηκε στην Δ’ Εθνική!

Ο Ζαχαράκης με την φανέλα του ΕΡΑΠΟΥ και με ποδοσφαιρικές μορφές της Εύβοιας, όπως ο Π. Μυστριώτης, ο Στ. Χριστοδούλου, ο Γιάν. Σόλιας, ο Τόλης Κουκουβίνος και άλλοι!

Ο Μάκης Ζαχαράκης εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί στο Σχηματάρι, το ‘’Καθ’ οδόν’’ espresso bar restaurant!

Το σχετικό μήνυμα του Μάκη Ζαχαράκη:

Ο Ζαχαράκης με τον γιο του Ευφραίμ και την φανέλα του Έραπου! Ο μικρός είχε πάρει ΄΄το βάπτισμα του πυρός΄΄ στο Κοντοδεσπότι, όταν έπαιξε ΄΄λαθραίος΄΄ με τον Έραπο στα 11 του χρόνια!

″Στο παιχνίδι με την ΕΠΣ Κέρκυρας που έγινε στο Ενωσιακό μας γήπεδο, ο Ευφραίμ Ζαχαράκης είχε ένα ατύχημα κατά την διάρκεια του αγώνα και υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι…
Κατάφερε με μεγάλη προσωπική προσπάθεια, αλλά κύρια από τις άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες και ενδιαφέρον, των  προπονητών του και από την Διοίκηση, οι οποίοι έδωσαν μεγάλο αγώνα και προσπάθεια να μην χάσει ούτε ένα από τα επόμενα τρία παιχνίδια σημαντικά της ομάδας του…
Από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του τόσο ο πρόεδρος κος Γιάννης Ρετσας ο Γενικός Γραμματέας κος Γιώργος Πίσχινας (και ο γιος του Βασίλης επίσης), αλλά και οι προπονητές του κος Αργύρης Μαστραγγελής και κος Πάνος Κοντογιάννης και όλη η οικογένεια της ΕΠΣ έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον (για τον ποδοσφαιριστή παιδί της οικογένειας των Μικτών) και ανέλαβαν τα πάντα για την τέλεια αποκατάσταση του…
Διαγνώσεις, φυσικοθεραπείες άπειρα τηλεφωνήματα ενδιαφέροντος από όλους τους!
Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε για αυτή την υπευθυνότητα που δείχνουν για τα παιδιά, κάτι που τόσο σπανίζει σήμερα!
Μάκης Ζαχαράκης, πατέρας του ποδοσφαιριστή Ευφραίμ Ζαχαράκη″.
*να σημειώσουμε ότι ο νεαρός Ευφραίμ, αγωνίζεται, βασικός, με τα χρώματα του ΑΠΚΟ Δροσιάς!

*Δ&Α: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Μάκη Ζαχαράκη για το φωτογραφικό υλικό